Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Vloertegels verwijderen.

Heeft u net een nieuw huis gekocht of bent u aan het verbouwen geslagen en wilt u de tegelvloer vervangen en muren laten uitbreken? Wij kunnen alle vloertegels verwijderen uit uw badkamer, keuken of woonkamer. U kunt hierbij denken aan keramische tegels, tegels van natuursteen cementtegels en plavuizen van een betonvloer slopen.

Wanneer uw badkamer toe is aan een vernieuwing, kunt u al een hoop bereiken met het vervangen van de vloertegels of wandtegels. Het verwijderen van de bestaande wandtegels of vloertegels is vaak een klus waar u niet omheen kunt als u uw badkamer een nieuwe frisse uitstraling wilt geven. Maar hoe kunt u het best tegels (laten) verwijderen? We nemen u mee in de verschillende soorten tegels en het verwijderen hiervan, maar ook of u dit het best zelf kunt doen óf kunt laten doen door een vakman.

Uiteraard kunt u ook zelf aan de slag gaan maar de risico’s op beschadigingen van bijvoorbeeld de ondervloer of eventuele vloerverwarming zijn best groot te noemen. Bovendien is het zwaar werk als u het niet gewend bent.

Inhoudsopgave

Vloertegels verwijderen zonder schade.

Uiteraard wilt u met zo min mogelijk schade uw wandtegels of vloertegels verwijderen uit uw badkamer. Om dit te kunnen doen, is het van belang te weten hoe de tegels zijn bevestigd. De tegels kunnen zijn bevestigd met lijm of met cement / specie. Wanneer uw tegels met lijm bevestigd zijn, zal de klus om deze te verwijderen een stuk minder zwaar uitpakken dan u misschien denkt. Vaak is een klein tikje met een brede (houten) beitel al genoeg om deze voorzichtig los te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u dit ook (voorzichtig!) proberen met een hamer. Wanneer de gelijmde tegels los zitten, kunt u deze met niet al te veel kracht zo van de muur of vloer los trekken. Dit gaat meestal zonder overige schade en het kost u dus niet al teveel fysiek werk.

Wanneer de tegels echter zijn bevestigd met cement of specie, komt er een stuk meer fysiek en sloopwerk bij kijken. Om bevestigde tegels met cement of specie te verwijderen, hebt u vrijwel altijd zwaarder gereedschap nodig. Denk hierbij aan een zwaardere breekhamer met daarin een platte scherpe beitel, deze zal de tegels lostrillen of breken waarna de tegels te verwijderen zijn. Mocht dit niet lukken, dan kan een vloerafbikhamer met krachtige compressor de uitkomst bieden. Zit er vloerverwarming onder uw vloertegels? Ga in dit geval extra voorzichtig te werk, want de kans is aanwezig dat uw vloerverwarming beschadiging op loopt en dit wilt u logischerwijs zoveel mogelijk voorkomen.

verwijderen-van-vloertegels

Verschillende soorten tegels verwijderen.

Zoals we hierboven hebben uitgelegd is er dus een verschil in het verwijderen van de tegels. Dit is afhankelijk van hoe de tegels zijn bevestigd. Gelijmde tegels verwijderen verloopt vaak soepeler, u heeft hier minder fysiek zwaar werk aan en het lukt u meestal al met vrij licht gereedschap. Daarnaast is het bij gelijmde tegels verwijderen het voordeel dat u de klus geklaard krijgt zonder of met zeer weinig overige schade aan de laag onder de tegels.
Bij het verwijderen van tegels in cement of specie is dit een ander verhaal. Hiervoor hebt u grover gereedschap nodig, wat maakt dat de klus fysiek een stuk zwaarder is dan bij gelijmde tegels. Ook is helaas de kans op schade meer aanwezig, dit is vooral afhankelijk van de staat en de kwaliteit van de cementdekvloer onder de tegels. Wanneer u tegels in cement wilt verwijderen en daar zo min mogelijk schade van wilt ondervinden, is het raadzaam deze klus over te laten door een gespecialiseerd vakman. Echter is dit geen garantie dat de dekvloer en/of vloerverwarming geen schade zal hebben. Een vakman weet daarentegen wel hoe met de minste schade uw wandtegels of vloertegels in cement of specie te verwijderen zijn.

We hebben voor u een kleine gespecificeerde uitleg gemaakt met betrekking tot het verwijderen van tegels per soort:

Tegels verwijderen van een muur

Wilt u tegels verwijderen van een muur? Het best kunt u in dit geval werken met een beitel. Zet de beitel bovenaan een tegel, tik zachtjes met een hamer op het handvat van de beitel totdat de tegel loslaat van de muur. Het kan zijn dat u op verschillende gedeelte van de tegel een tikje moet geven alvorens de tegels goed los komen. Dit is afhankelijk van hoe sterk de tegels zijn bevestigd op uw muur.

Tegels verwijderen van uw badkamer

In veel badkamers is gebruik gemaakt van natuursteen tegels of keramische tegels. Van deze twee soorten tegels is vooral de keramische tegel lastig te verwijderen. Keramische tegels zijn vaak dikker dan natuursteen en daarom kost dit meer zorgvuldigheid en werk om deze te verwijderen.

We raden u aan om de rest van uw badkamer zeer goed te beschermen tegen rondvliegend puin. Afplakken is zeker van belang, maar mocht u bijvoorbeeld uw badkamervloer extra willen beschermen kunt u karton op de vloer leggen alvorens u deze afplakt. Dit zorgt voor extra bescherming voor het rondvliegend puin. Gebruik voor het verwijderen van badkamertegels een hamer, steenbeitel en altijd een veiligheidsbril. Het handigst is om van boven naar beneden te werken. Dus begin met de bovenste rij tegels en werk vanaf daar naar beneden, dit lukt meestal zelfs zonder beschadiging van de tegels.

Tegels verwijderen van uw vloer

Vloertegels verwijderen is een intensieve klus, zeker wanneer er onder de tegels vloerverwarming ligt. Natuurlijk wenst u zo min mogelijk schade te maken aan de vloerverwarming. Het is aan te raden bij het verwijderen van vloertegels om te werken met een slijptol. Wanneer u in het midden van de tegel een kruis maakt met de slijptol, kunt u daarna de tegels vaak gemakkelijk verwijderen met een steenbeitel. Hebt u schade gemaakt aan de vloer onder de tegels? Zorg dan dat u de vloer eerst egaliseert alvorens u begint aan het leggen van uw nieuwe vloertegels.

Vrijblijvende offerte?

Werkwijze vloertegels verwijderen.

Een sloophamer of een breekhamer zijn vereist bij het slopen van vloertegels. Daarmee kunnen de plavuizen op een relatief eenvoudige wijze uit het huis worden verwijderd.

Met een Kango breekhamer breken wij de tegel zodat er een opening ontstaat waardoor de rest van de tegel met een breekhamer verwijderd kan worden. Tegel voor tegel kan op deze manier worden verwijderd.

Op deze manier wordt er voorzichtig te werk gegaan en is de kans op beschadiging van de ondervloer en/of eventuele vloerverwarming tot het minimum beperkt. Vriendelijk wijzen wij u erop dat bij het wegbreken van vloertegels er veel lawaai en stofoverlast veroorzaakt wordt. Het vrijgekomen puin kan in puinzakken naar de stortplaats worden afgevoerd.

Bij grote hoeveelheden plaatsen wij een container die wij uiteraard (als de klus geklaard is) afvoeren. Na het verwijderen van de vloertegels is het zaak de ruimte stofvrij te maken en kan er goed worden gekeken of er beschadigingen zijn ontstaan aan de betonnen ondervloer.

Vloerverwarming behouden.

Als er onder de tegelvloer vloerverwarming is geïnstalleerd dan wilt u deze uiteraard behouden. Dit kunnen wij voor u verzorgen mits de tegels verlijmd zijn op de ondervloer en de vloerverwarming zich in de cementvloer bevindt. Als de tegels in de specie of cement zijn gelegd en deze moeten worden verwijderd dan is de kans groter op beschadigingen. Het is voor u wel goed om te weten dat wij dergelijke beschadigingen uiteraard voor u kunnen repareren. Dit is ook het geval als de vloerverwarming gefreesd ligt.

Wanneer u zelf de vloertegels gaat verwijderen, houdt u dan goed rekening met mogelijke schade aan de vloerverwarming. Dit is vrijwel nooit helemaal te voorkomen. Het benodigde gereedschap voor het verwijderen van een tegelvloer maakt dat heen vrij zware fysieke klus is. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen veiligheid: draag een veiligheidsbril en een stofmasker, maar ook niet onbelangrijk is het dragen van oorkappen. Er komt een hoop stof en herrie vrij bij deze klus en met deze veiligheidsmaatregelen perkt u schade aan uw gezondheid, als gevolg van de klus, zoveel mogelijk in.

Zoals benoemd is de kans aanwezig dat er enige schade optreedt aan uw vloerverwarming als gevolg van het zelf verwijderen van de vloertegels. Wilt u zeker weten dat de klus zo goed mogelijk wordt gedaan met zo min mogelijk schade? Kies er in dat geval voor om een vakman het verwijderen van de tegels te laten doen. Naast het verwijderen van de vloertegels kan de vakman vaak direct uw vloer egaliseren om deze volledig klaar te maken voor de nieuw te leggen vloertegels.

Tegelvloer verwijderen en egaliseren.

Bent u uitgekeken op uw oude vloer? Misschien wilt u nieuwe vloertegels of kiest u zelfs dit keer voor een pvc vloer of voor laminaat? Dan dienen natuurlijk eerst de vloertegels verwijderd te worden. Het komt voor dat een nieuwe vloer over de oude vloer aangebracht kan worden. Het blijft natuurlijk beter om de oude vloertegels te laten verwijderen en deze te schuren. Een bestaande tegelvloer kan slijtage of oneffenheden gaan vertonen, het is dan ook vaak beter om de oude vloer compleet te laten verwijderen. Als alle oude tegels zijn verwijderd in uw woonkamer of badkamer, worden door ons ook de resterende lijmresten en andere oneffenheden en beschadigingen, overeenkomstig uw wens, direct gerepareerd. Misschien wilt u wel een egaline laag laten aanbrengen.

Wanneer een vloer volledig verwijderd wordt, dient deze hierna geschuurd te worden, waarna de vloer geëgaliseerd wordt. Het egaliseren van een tegelvloer wordt gedaan met egaline en dient gedaan te worden door een professioneel bedrijf. Voor het egaliseren van een tegelvloer is de nodige ervaring vereist. Wij raden u dan ook aan om een professioneel sloopbedrijf zoals Sloop Gigant in te huren. Zo voorkomt u veelal ellende en scheelt het ook nog eens in de totale kosten. Na het egaliseren ligt u nieuwe vloer binnen een mum van tijd. Het maakt dan verder niet uit of u kiest voor vloertegels, vloerbedekking, tapijt of laminaat.

Mochten uw gedachten hier ook naar uitgaan dan kunnen wij het egaliseren voor een kleine meerprijs voor u verzorgen. Wij laten uw vloer stofvrij, zonder beschadigingen en het liefst geëgaliseerd voor u achter.

Gelijmde in cement gelegde tegels verwijderen.

Voor het bepalen van de tijd en het benodigde gereedschap om de oude tegels te verwijderen is het belangrijk te onderzoeken hoe de tegels zijn gelegd. Als u het destijds zelf heeft gedaan dan weet u dat maar als u een huis heeft gekocht is het altijd de vraag wat we tegen gaan komen. In de praktijk zien we 2 methodes die het meest gebruikt zijn:
  • In cement gelegde tegels verwijderen; met een elektrische breekhamer met daarin een platte scherpe brede beitel verwijderen wij moeiteloos elke soort plavuizen vloer. De cementdekvloer kunnen wij behouden met als voorwaarde dat deze geen scheuren vertoond of broos is. Beter is om gelijk de hele cementen dekvloer te verwijderen en een nieuwe dekvloer te laten aanbrengen. Een stevige en egale ondergrond vormt uiteraard een uitstekende basis voor welke vloer dan ook.
  • Gelijmde tegels verwijderen; als de vloertegels gelijmd of geplakt zijn dan is het verwijderen hiervan veel makkelijker en gaat dit dus een stuk sneller. Met elektrische breekhamers ziet u de tegels er werkelijk afvliegen. Met een betonschuurmachine verwijderen wij de eventuele lijmresten.
vloertegels-verwijderen

Plavuizen verwijderen en afval.

Het puin dat ontstaat bij het verwijderen van een plavuizen vloer is uiteraard afhankelijk van de afmetingen. Stukken vloertegels en cement voeren wij, als u dit wenst, meteen af. Maar misschien staat er wel een puincontainer waar wij het in af kunnen storten. Of u heeft de wens dat wij die voor u regelen. Op het offerteformulier kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Kosten tegelvloer verwijderen.

U bent uiteraard benieuwd naar wat de kosten zijn voor het verwijderen van uw tegelvloer. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

  • Het aantal vierkante meters?
  • Zijn de plavuizen in cement gelegd of zijn deze gelijmd?
  • Woont u in een eengezinswoning of in een flatgebouw?
  • Is er dichtbij de woning plaats voor een vuilcontainer?
  • Wilt u dat wij de vloer, na het verwijderen van de vloertegels, egaliseren?

Vult u, als u onze prijs wilt weten voor het verwijderen van uw tegelvloer, nu ons offerteformulier in. Geef ons zoveel mogelijk informatie waardoor u ons in de gelegenheid stelt een realistische offerte voor u te maken.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele bedrijven die uw tegelvloer kunnen verwijderen. Vergelijken kan uiteraard nooit kwaad. Let wel op de transparantie van de offerte zodat u niet achteraf voor vervelende verassingen komt te staan.

Bespaar geld en gun ons uw opdracht. Bij ons is een offerte aanvraag geheel vrijblijvend en gratis, dus wat let u? Vraag vandaag nog een vrijblijvende sloopwerk offerte voor het verwijderen van uw vloer. Wij zijn u graag van dienst.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat