Sleuven frezen in beton.

Sloopbedrijf de Sloop Gigant verzorgt alle frees werkzaamheden in beton voor het maken van sleuven in muren en vloeren ten behoeve van loodgieters- en elektriciens werk. Sleuven frezen wij in divers materiaal waaronder beton en voor verschillende doeleinden voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt. Afhankelijk van de situatie doen wij dit door middel van stofafzuiging of waterkoeling.

Wij verzorgen betonboringen, het zaagwerk met moderne apparatuur, vrijwel zonder stof en dat tegen lage tarieven. Boren, slijpen en frezen in wanden, vloeren en plafonds beslaat een groot deel van onze dagelijkse werkzaamheden.

Inhoudsopgave

Sleuven frezen waarom?

Uw doel is om leidingen aan het oog te onttrekken voor:

 • Elektriciteitspijpen.
 • Leidingen ten behoeve van de centrale verwarming.
 • Toilet of wasbak.
 • Vloerverwarming.
 • Spotjes.

Om al deze leidingen in het plafond, muur of vloer weg te werken en dus aan het oog te onttrekken frezen wij hiervoor de sleuven. Bij bestaande gebouwen, tijdens een verbouwing zullen onze vakmensen zoveel mogelijk overlast vermijden door netjes en secuur te werken.

Wij zagen en frezen met moderne apparatuur, stof arm, zonder rommel en wij laten de ruimte, waar wij onze werkzaamheden hebben uitgevoerd, schoon achter. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen die de Overheid aan de uitvoering van onze werkzaamheden stelt. Ons werkklimaat en onze service zijn dan ook uitstekend te noemen en onze tarieven concurrerend.

Frezen in beton muren en stenen muren.

Dagelijks zijn onze vakkrachten bezig met het zagen van sleuven en frezen van leidingen. Onze foto’s op de website geven u een juiste indruk van de diverse opdrachten. Wij maken sleuven in ieder materiaal, zoals bijvoorbeeld;

 • Beton wanden.
 • Cementdek- en betonvloeren.
 • Kalkzand stenen.
 • Poriso steen.

Wij frezen sleuven in bovengenoemde materialen voor:

 • Waterleidingen.
 • Elektra leidingen.
 • Kabels van audio en LCD televisies.
 • Verwarmingsbuizen.
 • Vloerverwarming.
 • Dozen voor stopcontacten.

Onze ervaren medewerkers gebruiken hiervoor professionele machines om elke opdracht naar volle tevredenheid uit te kunnen voeren.

sleuven-frezen-in-beton

Sleuven laten frezen voor vloerverwarming.

Overweegt u om vloerverwarming onder uw nieuwe vloertegels of houtenvloer te laten plaatsen dan is het (in)frezen van de vloerverwarming een veelvoorkomende methode. De leidingen van de vloerverwarming komen rechtstreeks in uw bestaande  dekvloer te liggen. Het grote voordeel hiervan is dat de installatie over het algemeen snel en voordelig realiseerbaar is.

Door de jarenlange ervaring van onze werknemers, het gebruik van het meest geavanceerde gereedschap hebben wij alles in huis om ook uw vloer stofvrij en snel van sleuven te voorzien. Als u benieuwd bent geworden naar de hiermee samenhangende kosten in verband met uw budget, adviseren wij u tijdig een offerte bij ons aan te vragen.

Gebruikt u daarvoor ons offerteformulier en binnen 2 dagen heeft u onze tarieven in huis. Overigens is het aanvragen van een offerte bij ons gratis en vrijblijvend.

Kosten sleuven frezen vloerverwarming.

De hoogte van de prijs welke in rekening wordt gebracht voor het frezen van sleuven is voornamelijk afhankelijk van het gebruik van de vloerverwarming. Kiest u ervoor om uw vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken en andere radiatoren niet meer te gebruiken, is dit meer kostbaar dan wanneer de vloerverwarming de functie vervult van bijverwarming.
Om u een idee te geven van de verschillen in de prijs per meter bij gebruik van hoofd- of bijverwarming hebben wij onderstaande tabel voor u gemaakt:

HoofdverwarmingUitgebreide bijverwarmingBijverwarmingGemiddelde prijs
Tot 10 m2Tot 15 m2Tot 20 m2€ 750,- – € 850,-
Tot 20 m2Tot 30 m2Tot 40 m2€ 850,- – € 950,-
Tot 30 m2Tot 45 m2Tot 60 m2€ 950,- – € 1075,-
Tot 40 m2Tot 60 m2Tot 80 m2€ 1100,- – € 1175,-
Tot 50 m2Tot 75 m2Tot 100 m2€ 1200,- – € 1300,-
Tot 60 m2Tot 90 m2Tot 120 m2€ 1400,- – € 1550,-
Tot 70 m2Tot 105 m2Tot 140 m2€ 1650,- – € 1800,-
Tot 80 m2Tot 120 m2Tot 160 m2€ 1750,- – € 1900,-
Tot 90 m2Tot 135 m2Tot 180 m2€ 1950,- – € 2050,-
Tot 100 m2Tot 150 m2Tot 200 m2€ 2000,- – € 2200,-

Vrijblijvende offerte?

Sleuven frezen in verschillende materialen.

Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het frezen van sleuven in verschillende soorten materiaal. De meest voorkomende materialen zijn beton en steen. Hieronder leest u hier meer over.

Sleuven frezen in beton

Bij het frezen van sleuven in beton is het noodzakelijk te werken met koelwater. Dit koelwater wordt met een geavanceerd afzuigsysteem ook direct afgevoerd om zo min mogelijk rommel achter te laten wanneer de klus afgerond is. Wij gebruiken nooit meer koelwater dan nodig, om zo ook rekening te houden met duurzaamheid en milieu.

In beton zagen

Het komt ook voor dat wij, in plaats van het frezen, een opdracht krijgen voor het zagen in beton. De opdracht voor het zagen van beton ontvangen wij onder andere voor:

 • Het zagen van een trapgat.
 • Het zagen van een deuropening.
 • Het zagen van een raamopening.
 • Het zagen van een opening in een muur om de keuken bijvoorbeeld meer bij de woonkamer te betrekken.

Uiteraard zal er eerst gekeken moeten worden of het zagen in een betonnen wand of plafond zomaar kan. De draagconstructie moet goed onderzocht worden.

Het maken van een technische berekening door een constructeur is van groot belang. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat, door het zagen van bijvoorbeeld een trapgat, uw huis instort.

Sleuven frezen in steen

Bij het frezen van sleuven in gesteente doen wij dit meestal droog. Dit houdt in dat er geen koelwater gebruikt wordt. Tijdens het droge frezen wordt vrijkomende stof en puin afgezogen met een professioneel stofafzuigsysteem.

sleuven-frezen-voor-vloerverwarming

Kosten sleuven frezen in beton.

De kosten voor het frezen van sleuven in beton is afhankelijk van de prijsbepalende factoren welke wij hierboven voor u uiteen hebben gezet. Wij raden u daarom aan bij ons een op maat gemaakte offerte aan te vragen voor uw freesproject. Om u toch enigszins een indicatie te geven hebben we een klein overzicht geprobeerd te maken op basis van de meest voor komende dieptes:

Diepte van de sleuvenPrijs per meter
Tot 2 centimeter€ 7,50,-
Tot 2,5 centimeter€ 9,00
Tot 3 centimeter€ 10,50,-

*Bovenstaande prijzen zijn een indicatie. Deze prijzen zijn gebaseerd op het frezen van sleuven met diamant. Om exacte prijzen te ontvangen voor uw project raden wij u aan een vrijblijvende offerte op te vragen via onze website, per email of per telefoon.

Gemiddelde kosten sleutel laten frezen.

De kosten voor het frezen van sleuven is afhankelijk van het soort project en andere prijsbepalende factoren. Het is minder kostbaar om sleuven te laten vrezen voor kabels, dan bijvoorbeeld het frezen van leidingen voor een vloerverwarming. Omdat er meerdere soorten freeswerk zijn, hebben we hieronder een overzichtelijke tabel gemaakt per soort freeswerk en de bijbehorende kosten.

Soort freeswerkGemiddelde kostenEenheid
Leidingen€ 15,- – € 50,-Per strekkende meter
Kabels€ 3,- – € 11,-Per strekkende meter
Dozen€ 5,- – € 10,-Per doos
Leidingen vloerverwarming€ 25,- – € 75,-Per vierkante meter

*Bovenstaande prijzen zijn een indicatie. Het is afhankelijk van het soort project en de grootte van het project welke daadwerkelijke prijzen er gehanteerd worden. Wij raden u aan een op maat gemaakte offerte aan te vragen bij ons.

Prijsbepalende factoren bij sleuven frezen.

We zetten hier voor u uiteen welke prijsbepalende factoren er van toepassing zijn op de totaalprijs voor het frezen van sleuven:

 • Afmetingen van de leidingen en/of kabels
  Hoe meer meters aan sleuven gefreesd moet worden, hoe hoger de prijs kan oplopen.
 • Hoeveelheid hoeken en bochten
  Wanneer er één rechte sleuf wordt gefreesd valt dit nogal goedkoper uit dan wanneer er lastige hoeken en/of bochten moeten worden gefreesd. Het is afhankelijk van andere leidingen en hoeken in muren of het frezen in bochten en hoeken nodig is.
 • Bestaande of nieuwe leidingen wegwerken
  Bij het in frezen van bestaande leidingen komt vaak meer sloopwerk kijken. Daarnaast moet goed worden uitgezocht of er überhaupt de ruimte aanwezig is om dit te realiseren. Bij het werkwerken van nieuwe leidingen is dit sloopwerk niet nodig en kan het project zonder bijkomende omstandigheden worden uitgevoerd. Dit valt meestal goedkoper uit.
 • Materiaalsoort waarin gefreesd moet worden
  Hoe harder het materiaal is waarin de sleuven gefreesd moeten worden, hoe lastiger het is de klus te klaren. Dit houdt in; hoe harder het materiaal, hoe hoger de prijs uit valt. Zo is het in frezen van sleuven gemakkelijker in een gipsen muur, dan een betonnen muur. Dit ziet u terug in de prijs.

Offerte sleuven frezen.

Heeft u een opdracht voor het frezen van sleuven of het zagen in beton? Maakt u dan nu gebruik van ons offerteformulier. Het kost u niets en u verbindt zich tot niets. Maar u bent wel binnen uiterlijk 2 dagen op de hoogte van onze concurrerende tarieven.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere bedrijven die zich hiermee bezighouden. Op deze manier stelt u zichzelf in de gelegenheid een vergelijking te kunnen maken en uw opdracht te gunnen aan het bedrijf dat bij u er het beste uitkomt. Wij wachten uw offerte aanvraag in ieder geval met belangstelling af.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat