Asbest verwijderen.

Asbest laten verwijderen uit een woning in is niet goedkoop en ook niet altijd nodig. Op deze pagina leest u alles over de kosten van een asbestsanering en het afvoeren van dit gevaarlijke materiaal. Asbest is overal om ons heen te vinden en veel mensen denken dat asbest een gevaarlijke stof is, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het materiaal is enkel schadelijk voor de gezondheid als het niet meer in een gebonden toestand verkeert. Wanneer u de losse vezels inademt, dan kunnen deze vast blijven zitten in de longen. Dit kan op de lange termijn ernstige longziektes veroorzaken.

We kunnen u helpen met asbest verwijderen op zowel uw dakbeschot, uit de schoorsteen en uit de grond van uw tuin. We geven u alle informatie die u nodig heeft wanneer u zelf asbest wilt gaan verwijderen.

Inhoudsopgave

Hoe herkent u asbest in uw woning?

Asbest is te herkennen aan zijn vezelachtige structuur. Het is een natuurproduct dat overal te vinden is. Het bestaat uit diverse mineralen. Het materiaal is alleen schadelijk wanneer het niet meer in een gebonden toestand is. Als u los asbest gaat verwerken, dan verschuiven de vezels zich. De kans dat u de deeltjes dan inademt is vrij groot. Deze los dwarrelende deeltjes zijn schadelijk voor uw gezondheid. Zoals gezegd, kunnen hier ernstige longziektes door ontstaan. Raadpleeg bij twijfel altijd een professional.

asbest-laten-verwijderen

Wat te doen wanneer u asbest tegenkomt.

Mocht u asbest tegenkomen in of rondom uw huis, schakel dan meteen Sloop-Gigant b.v. in. We zorgen ervoor zorgt dat het blootgelegde asbest zo snel mogelijk wordt afgedekt, hierdoor verkleinen we de kans op het opwaaien van de vezels.

Kosten asbest verwijderen.

Zoals u al weet, is asbest verwijdering een zeer gevaarlijke klus om uit te voeren. Maar als u Sloop-Gigant b.v. inhuurt, zorgen we ervoor dat dit veilig en discreet gebeurt. Zo kijken we waar de asbest precies zit en zorgen we voor een veilige vernietiging van het materiaal.

Bekijk hieronder de prijzen die we bij Sloop-Gigant b.v. hanteren voor het verwijderen van Asbest in Amsterdam:

 • 1 ruimte tot max. 35 m2: € 750,- tot € 950,-
 • 2 ruimtes tot max. 40 m2: € 850 tot € 1.050,-
 • 2 ruimten tot max. 70 m2: € 1.450 tot € 1.950,-
 • 3 ruimten tot max. 50 m2: € 1.000 tot € 1.400,-

Subsidie aanvragen.

Als u asbest wilt laten verwijderen, dan komt u in aanmerking voor de MIA-VAMIL-regelingen. De voorwaarden van deze regelingen zijn dat de vloerplaten verwijderd moeten zijn door een erkend en gespecialiseerd bedrijf. In het kader van deze regelingen mag u 27% van de kosten van asbestverwijdering aftrekken van de fiscale winst. De kosten van het verwijderen van asbest tegels worden per m2 berekend. In de meeste gevallen liggen deze prijzen tussen de 15,- en 25,- euro per m2 inclusief het afvoeren.

Zelf asbest verwijderen.

Een particulier mag zelf asbest slopen en verwijderen. Hier zijn echter wel strenge regels aan verbonden. Golfplaten, ook wel dakplaten genoemd, mag u zelf verwijderen en afvoeren tot aan 30 m2. Het afvoeren mag alleen als de golfplaten onbeschadigd zijn, zodat de asbestvezels niet door de lucht heen dwarrelen. De eigenaar van het asbest moet de asbestsanering van tevoren melden bij de gemeente. Daarnaast moet u de sanering ook melden bij de ISZW en zijn certificerende instelling. Wilt u zelf asbest gaan verwijderen? Hieronder vindt u enkele tips:

 • Een klein dak mag u onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen
 • Dakleien, bitumen of een groter dak met golfplaten moet u deskundig laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf
 • Neem het vervangen van een asbestdak op in de planning van onderhoud aan uw woning of pand
 • Gaat u klussen of verbouwen? Check van tevoren of er asbest in of rondom uw huis zit.

Wat mag u niet zelf verwijderen?

 • Vloertegels van asbest
 • Vastgeschroefde golfplaten

Meldplicht asbest verwijderen.

De eigenaar van het asbest moet, zoals gezegd, de asbestsanering vooraf melden bij de gemeente. Deze melding moet uiterlijk 5 dagen van tevoren bekend zijn bij de gemeente. Zij zullen vervolgens toetsen of de werkzaamheden aan de gestelde eisen voldoen. Sloop-Gigant b.v. neemt deze melding en de melding bij het ISZW voor rekening wanneer u kiest voor ons als asbestverwijderingsbedrijf.

Is asbest gevaarlijk voor de gezondheid?

Asbest is gevaarlijk voor uw gezondheid wanneer u de losvliegende asbestdeeltjes inademt. Het wordt daarom afgeraden om in asbesthoudende platen te boren of zagen. De meeste mensen worden niet direct ziek van het inademen van asbest, maar wanneer u jarenlang vezels inademt, loopt u het risico op ernstige longziekten.

Vrijblijvende offerte?

Hechtgebonden en niet hechtgebonden asbest.

Hechtgebonden asbestplaten zijn platen waarbij de vezels in de platen stevig verankerd zitten. Als de platen in goede staat verkeren en niet beschadigd worden, zullen er tijdens het verplaatsen nauwelijks vezels vrijkomen. Asbestplaten die niet hechtgebonden zijn, zoals spuit asbest (wat vroeger veel gebruikt werd als brandwerend materiaal) laten tijdens het verplaatsen wel veel vezels los. Hierdoor zijn deze platen gevaarlijker voor de gezondheid. De kans op inademing is namelijk vrij groot.

asbest-verwijderen

Asbest golfplaten laten verwijderen.

De kosten voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten in Amsterdam hangen af van het formaat van de verschillende platen. Een indicatie van onze kosten is als volgt:

 • 1 tot 10 m2: € 500,- tot € 600,-
 • 11 tot 20 m2: € 600,- tot € 700,
 • 21 tot 30 m2: € 700,- tot € 750,-
 • 31 tot 50 m2: € 750,- tot € 800,-
 • Boven de 100 m2: € 13,- tot € 14,- per m2

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor een goede prijsopgave voor de werkzaamheden vraagt u eenvoudig een offerte aan. Heeft u vragen over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via 06-40125121.

Wilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Vul ons contactformulier in op deze website, bel ons op 06-40125121 of stuur een e-mail aan info@sloop-gigant.nl.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat