Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Grond en puin.

Heeft u grond, puin of bouwafval na bouwwerkzaamheden? Dan zorgt Sloop Gigant dat dit afval zo snel mogelijk weggehaald wordt. Sloop Gigant helpt u graag van uw puin of aarde af en dat doen wij tegen zeer concurrende tarieven.

Sloop Gigant helpt u niet alleen van uw grond en puin af, maar wij zorgen er ook voor dat dit verantwoord gebeurd. Zo scheiden wij het afval en adviseren wij u welk afval, u waar kwijt kunt. Wij hebben jarenlange ervaring in het verwerken van en grond- en puin en doen dit al jaren voor zowel bedrijven als particulieren.

Inhoudsopgave

Laat uw grond- en puin afvoeren door specialisten.

Als u een nieuwe grasmat aan laat leggen, dan heeft u waarschijnlijk grond waar u vanaf wilt. Bijna altijd komt er in combinatie met grond ook puin afval vrij. Vandaar dat het ook wel grond- en puin wordt genoemd. Wij adviseren u om puin, zand en grond zoveel mogelijk gescheiden te houden. Op deze manier kunnen wij het afval makkelijker verwijderen en scheelt dit in de kosten.

U kunt bij ons natuurlijk ook een container huren waarmee wij uw zand en puin inzamelen. Vervuilde grond nemen wij niet aan. Zo kunt u denken aan grond vervuild met olie of dergelijke.

grond af laten voeren

Puin- en grondafvoer voor zowel particulieren als bedrijven.

Tijdens de verbouwing, renovatie of tuinaanleg van uw woning, kantoorpand of gebouw komt er meestal (veel) puin- en grondafval vrij. Uiteraard wilt u hier niet te lang mee opgescheept zitten.
Sloop Gigant helpt u met de afvoer van uw puin- en grondafval. Wij kunnen dit doen voor u als particulier, maar ook voor bedrijven. Of u nu veel of weinig puin- en/of grondafval hebt wat afgevoerd moet worden, Sloop Gigant staat voor u klaar.

Welke soorten puin en grond wij afvoeren.

Wij staan voor u klaar om meerdere soorten puin- en/of grondafval af te voeren. Wij zetten hier voor u op een rijtje bij welke soorten puin en grond wij u kunnen helpen met de afvoer hiervan.

Puin laten afvoeren

Wanneer u een puincontainer hebt gehuurd (dit is ook mogelijk via Sloop Gigant te doen), mag deze alleen worden gevuld met schoon gebroken puin. Bij schoon puin kunt u denken aan: beton, tegels, stenen muren, keramiek en dakpannen. Ook voor hout kan er een puincontainer worden gehuurd. Voor het afvoeren van hout, dient u er rekening mee te houden dat er enkel schoon hout in de puincontainer mag worden geplaatst, zoals: ongeverfde schuttingen, houten kozijnen, houten deuren en pallets. Er zijn dus verschillende soorten gebroken puin waarvoor u terecht kunt bij Sloop Gigant m.b.t. de afvoer.

Vrijblijvende offerte?

Tuingrond laten afvoeren.

Schoon tuingrond mag in één container worden verzameld. We bedoelen met schone grond: zand, zwarte grond en aarde en veen. In sommige gevallen is voor de afvoer van schone grond een schoon grond verklaring nodig, meestal is dit aan de orde bij meer dan 50 m3 verzamelde schone grond.

De grond moet visueel schoon zijn, niet van een verdachte locatie afkomstig zijn (zoals een industrieterrein) en de schone grond mag niet anders ruiken dan het zou moeten ruiken.
Vervuilde grond dient in een speciale container verzameld te worden. In dit geval huurt u een vervuilde grond container. Dit doet u wanneer u tuingrond hebt met daarin wortels, stenen of grind vermengd. Het is wél van belang dat de grond zelf schoon is.

Wanneer de grond zelf vervuild is en/of mogelijk schadelijke stoffen bezit, dan rekent de verhuurder van de container een apart tarief. In dit geval dient er ook een bodemonderzoek met boorstaten en analyse resultaten te worden aangetoond.

Sloop Gigant voert voor u zowel schone als vervuilde tuingrond af!

Bouwafval laten afvoeren.

Tijdens een verbouwing of renovatie komt het vaak voor dat er verschillende soorten puin door elkaar heen vermengd zijn. Deze verschillende soorten bouwafval mogen in één speciaal af te huren container, deze noemen we een bouwafval container. In deze soort containers mag een mix van hout, steen en kunststof worden verzameld. We spreken hier over gebroken bouwafval wat afgevoerd dient te worden.

Meestal betaalt u wel meer voor het huren van een dergelijke container, omdat het afscheid niet per soort gescheiden is. Dit soort gebroken bouwafval kan Sloop Gigant voor u afvoeren zonder moeite.

Bodemsanering door een gecertificeerd bedrijf.

Bodemsanering houdt in dat wij maatregelen treffen om de bodemverontreiniging te beperken of weg te nemen. Voor bodemsanering zijn er verschillende technieken mogelijk. Afhankelijk van de aard, de ernst en de locatie van de vervuiling en de functie van de bodem. Bij bodemsanering voor een woning werken wij anders dan bijvoorbeeld voor landbouw of industrie. De technieken die wij toepassen verschillen per soort in prijs.

Veiligheid is een belangrijk onderdeel voor de planning en uitvoering van bodemsaneringen. Daarom beschikken onze specialisten bij Sloop Gigant over minimaal een VCA-VOL, vaak aangevuld met aanvullende opleidingen en/of cursussen om het werk zo goed en veilig mogelijk voor u uit te kunnen voeren. Bij Sloop Gigant is uw project m.b.t. bodemsanering in goede handen.

Wat voor materialen niet zijn toegestaan bij afval grond en puin.

Puin is steenachtig materiaal wat vrijkomt bij bouwactiviteiten of sloopactiviteiten, zonder schadelijke stoffen. Het is aan te raden om voor puinafval een aparte bouwcontainer te huren, zodat deze afvalstroom op een goede en verantwoorde manier wordt afgevoerd en verwerkt. Ondanks dat tijdens een verbouwing al het afval op elkaar lijkt zijn er ook afvalstromen die absoluut niet in de puinbak terecht mogen komen. De volgende materialen behoren niet thuis tussen het grond- en puinafval:

 • Asfalt
 • Asbest
 • Gevaarlijk afval
 • Niet uitgehard cement of beton
 • Gips
 • Gasbeton
 • Isolatiemateriaal
 • Hout
 • Grond
 • Plastic
 • Keramisch materiaal (dakpannen en bakstenen)

Bouwafval laten afvoeren.

De vrijgekomen bouwmaterialen bij een renovatie of tijdens bouwwerkzaamheden wilt u natuurlijk laten afvoeren, Sloop Gigant zorgt ervoor dat u weet wat wel en wat niet is toegestaan bij het afvoeren van bouwafval. Wellicht maakt u al gebruik van een bouwcontainer, zodat het materiaal op een goede manier kan worden afgevoerd en verwerkt maar mag er ook plastic mee in de bouwcontainer die eigenlijk voor bouwafval is gehuurd? Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen en verplaatsen van een bouwcontainer?

Wij helpen u graag verder met wat is toegestaan omtrent het afvoeren van bouwafval. Als u bij Sloop Gigant een puincontainer huurt, of u het afval door Sloop Gigant laat afvoeren. Dan weet u dat er verantwoord met uw bouwafval word omgegaan. Zo zorgen wij er ook voor dat materialen kunnen worden hergebruikt of kunnen worden gerecycled. Zo kan hout worden hergebruikt door er spaanplaat van te maken. Van gerecycled kunststof worden nieuwe prullenbakken gemaakt en puin wordt in de wegenindustrie toegepast.

Bouwmaterialen die vaak vrijkomen bij bouwactiviteiten of sloopactiviteiten zijn:

 • Kunststof
 • Isolatiemateriaal
 • Puin
 • Hout
 • Papier/karton
 • Ijzer
 • Folie
 • Vlakglas
 • Groenafval
 • Metaal
 • Gipsplaat
 • Steen
 • Keramiek
 • Schroot
 • Grofvuil

De volgende materialen behoren niet thuis tussen het bouwafval:

 • Kitspuiten
 • Afval waar verf in of op voor komt
 • Niet uitgehard cement of beton
 • Asbest

Daarnaast geeft het de voorkeur om zo min mogelijk grond en puin bij het bouwafval weg te gooien. Hiervoor dient een ander soort container te worden besteld.

Grond afvoeren kosten

Puincontainer huren.

Heeft u bijvoorbeeld een sloopklus of een verbouwing in gedachten? Dan kunt u bij ons ook gemakkelijk en goedkoop een puincontainer huren. U hoeft alleen maar het geschikte formaat puincontainer te kiezen en wij zorgen ervoor, dat de puincontainer op tijd bij u klaar staat. Het formaat container voor uw puin dat u nodig heeft, ligt aan de formaat van uw klus. Wij kunnen u hierin natuurlijk adviseren.

Het is niet toegestaan om puin boven de rand van de puincontainer uit te laten uitsteken. Het is dus verstandig om een ruime puincontainer te huren. Puincontainers zijn er in varianten van 3m³, 6m³, 10m³ en 16m³. Lees hier meer over het huren van puincontainers.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat