Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Woningontruimingen.

Het ontruimen van een woning of kantoorpand is een hele klus. Van een eenvoudige ontruimingsprocedure is echter vrijwel nooit sprake. Een woning laten ontruimen betekent meestal namelijk meer dan alleen het verwijderen van inventaris en het leeghalen van een huis. Zelfs als de opdracht hier wel op neerkomt, betekent dit alsnog een lastige klus voor iemand die hierin niet gespecialiseerd is. Denk bijvoorbeeld eens aan een lastige en zware inventaris waar u mee te maken kunt krijgen. Ook is er bijna altijd sprake van tijdsdruk of worden er bepaalde eisen gesteld aan de oplevering.

Kies daarom altijd voor een ervaren ontruiming specialist voor het leegruimen van uw woonhuis. Sloop-Gigant is al meer dan 20 jaar hét gespecialiseerde sloop- en ontruimingsbedrijf voor al uw ontruimingen. Lees hier alles over de kosten van een huisontruiming en onze werkwijze om zo snel mogelijk het huis of kantoorpand leeg te halen.

Inhoudsopgave

Ruime ervaring met woningontruimingen.

Sloop-Gigant voert al meer dan twintig jaar alle mogelijke huisontruimingen in Amsterdam en omstreken uit. Kiezen voor ons is kiezen voor ervaring en expertise. U kunt zich natuurlijk wel voorstellen dat wij in die ruim twintig jaar tijd alles hebben gezien en meegemaakt. U kunt geen ontruiming bedenken die bij ons nog voor verassingen zorgt.

Wij ontruimen zowel voor particulieren als voor bedrijven en kunnen u van dienst zijn met een ontruiming van alle soorten panden zoals:

 • Woonhuizen
 • Appartementen
 • Bedrijfsgebouwen
 • Kantoren
 • Scholen
 • Overheidsgebouwen

Daarnaast behoren het ontruimen van schuren, loodsen, garages en hennepplantages ook tot de mogelijkheden. Bij Sloop-Gigant hebben we meer dan 100 mensen voor ons werken. Niet alleen beschikken al onze professionals over ruime ervaring, ze zijn ook allemaal in het bezit van een veiligheidspaspoort. Dit is uiteraard van groot belang. Een ontruiming is namelijk niet helemaal zonder risico’s. We werken met grote, zware of breekbare spullen en vaak is het pand moeilijk toegankelijk. U wilt een ontruiming die snel en veilig wordt uitgevoerd. Onze professionals weten hoe dit gedaan moet worden. Zij zijn gewend aan de omstandigheden, de fysieke eisen en complicerende factoren zoals tijdsdruk.

Woning laten ontruimen

Woningontruimingen: meer dan alleen een huis leeg halen!

Wanneer het aankomt op het leeghalen van een woonhuis of bedrijfspand heeft u de keuze uit verschillende sloop- en ontruimingsbedrijven. Wanneer u kiest voor Sloop-Gigant profiteert u van de onderstaande voordelen:

 • Ontruimers met meer dan twintig jaar ervaring
 • Elke ontruiming tot in de puntjes geregeld
 • Naast ontruimen ook slopen en strippen
 • Bereikbaar in Amsterdam en omstreken

Vrijblijvende offerte?

Wanneer een woningontruiming laten uitvoeren?

Er zijn verschillende situaties waarbij het handig kan zijn woningontruiming in te schakelen. Neem als voorbeeld het overlijden van een dierbare, dan komt er een hoop op u af en moet er in korte tijd een hoop geregeld worden. In een dergelijk emotionele situatie kan professionele woningontruiming u enorme ontlasting bieden en dat is in zo’n geval erg prettig. Er zijn verschillende situaties waarin woningontruiming door specialisten een goede oplossing is:

Woningontruiming voor senioren

Wanneer u of een dierbare van u verhuist naar een seniorenwoning, zorgt Sloop Gigant ervoor dat uw oude woning naar behoren leeg en klaar voor oplevering is.

Woningontruiming na overlijden

Wij ontlasten u in deze emotionele periode, zodat u zich kan richten op andere zaken die van belang zijn.

Bedrijfsontruiming

In een mum van tijd is uw oude bedrijfsruimte of kantoorpand klaar voor oplevering.

Huurachterstand

Wanneer uw huurder al meerdere maanden huurachterstand heeft en niet voornemend is deze achterstallige huur te voldoen, kunt u Sloop Gigant als ontruimingsspecialist inhuren.

Ontruiming van een wietplantage

Dit is een klus die met extra voorzichtigheid moet worden aangepakt. De vakmannen van Sloop Gigant ontruimen voor u, zij maken het pand schoon en zorgen dat de geur geneutraliseerd wordt.

Woningontruimingen professioneel en secuur laten uitvoeren.

U wilt er uiteraard op kunnen vertrouwen dat uw huisontruiming zo snel, soepel en veilig mogelijk verloopt. Ook daarom kiest u voor ons. We brengen eerst met u in kaart wat er dient te gebeuren, zodat wij de beste aanpak kunnen bepalen. Wat de klus ook inhoudt en wat er ook moet gebeuren, u heeft altijd de zekerheid dat onze professionals secuur, veilig en snel werken.

Ontruimen betekent meer dan alleen leeghalen, strippen of slopen. Wij zijn er om u volledig te ontzorgen. Dat betekent dat wij ook inventaris en puin afvoeren of recyclen. Onze mensen klaren de klus snel en wanneer ze weer vertrekken, zijn al uw wensen en eisen ingewilligd. Zo kunnen we bijvoorbeeld de omgeving beschermen tijdens de woningontruiming. Dit kan nodig zijn bij ontruimingen waarbij gesloopt moet worden, of waarbij er sprake is van kwetsbare elementen die behouden of beschermd moeten worden.

woning-leeg-ruimen

Werkwijze bij een woningontruiming.

Bij een standaard woning- of kantoorpandontruiming wordt er door Sloop Gigant gewerkt in een aantal stappen welke we hier voor u hebben uitgezet:

Inventarisatie van uw inboedel

Een specialist komt op locatie om de waarde van de inboedel en de grootte van de woning of het pand in te schatten. Er zijn een aantal opties die u hebt m.b.t. de inboedel, dit neemt u door tijdens een gesprek met de specialist. De spullen kunnen worden opgeslagen, verkocht, weggegooid of gedoneerd. Na dit gesprek en de inschatting van de inboedel- en woningwaarde wordt er voor u een offerte uitgebracht. Wanneer u deze akkoord bevindt gaan onze mannen voor u aan de slag.

Woningontruimingen

Alle spullen worden gesorteerd en komen op de plek zoals besproken is in het voorgaande punt, ter verkoop, opslag, donatie of afvoering. Mochten de ontruimers overige spullen tegenkomen zoals documentatie, foto’s of andere persoonlijke eigendommen, dan krijgt u deze uiteraard van ons overhandigd.

Eventuele herstelwerkzaamheden

Voordat de sleutels van de woning of het kantoorpand ingeleverd kunnen worden, is de kans groot dat er nog enkele herstelwerkzaamheden moeten gebeuren. Sloop Gigant kan deze herstelwerkzaamheden voor u uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan tapijtverwijdering, het verwijderen van gordijnrails en het dichten van gaten in vloeren, muren en/of plafonds.

Oplevering

De specialisten van Sloop Gigant maken de woning bezemschoon. Het is mogelijk om extra schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren, maar besprek deze mogelijkheden voorafgaand aan uw offerteaanvraag. Onze mannen kunnen voor u ook de eindinspectie en het inleveren van de sleutels voor u verzorgen, dit kan fijn zijn in het geval dat er een emotionele lading aan de situatie zit. Denk hierin aan faillissement of het overlijden van een dierbare. Sloop Gigant ontzorgt u graag in een dergelijke situatie.

Woningontruiming kosten.

Er zijn een aantal prijsbepalende factoren die samen zorgen voor de totaalprijs voor de woningontruiming. De kosten zijn afhankelijk van;
 • De grootte van de te ontruimen inboedel;
 • Opkopen van de inboedel;
 • Eventuele afvalkosten (wanneer inboedel en/of afval afgevoerd dient te worden);
 • Eventuele voorrijkosten (wanneer ontruiming ver van onze standplaats af is);
 • Eventuele extra opties (denk aan tapijtverwijdering, verwijderen gordijnrails en grondige schoonmaak).

Gemiddelde kosten woningontruimingen.

Om u een beeld te geven van de gemiddelde ontruimingskosten van een woning, hebben we voor u een prijsindicatie gemaakt in een kostentabel. Leest u hieronder wat de gemiddelde prijs is van het laten ontruimen van een huis.

Type woningontruiming:Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning€ 150,- tot € 500,-
Woning met 1 of 2 kamers€ 150,- tot € 500,-
Volledige eengezinswoning € 600,- tot € 1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers € 700,- tot € 2.000,-
Extra kosten bij ontruiming van woning: 
Schoonmaken€ 17,50,- per uur
Verwijderen van vloerbedekking€ 3,00 per m²
Afvalstortkosten€ 100,- tot € 700,-
Voorrijkosten€ 0,25 tot € 0,45 per km

*Bovenstaande prijzen zijn bedoeld als prijsindicatie. De kosten voor uw woningontruiming kunnen afwijken, afhankelijk van de prijsbepalende factoren. Wij raden u aan altijd vooraf een vrijblijvende offerte aan te vragen.

We proberen de complete woningontruiming zo goedkoop mogelijk te houden. Voor grotere ontruimingsprojecten is het mogelijk een vaste prijsafspraak met ons te maken zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Al de werkzaamheden die in de prijsafspraak benoemd zijn zullen dan ook exact worden uitgevoerd, zodat u niet achteraf voor een verrassing komt te staan. U kunt ook met ons een uurtarief afspreken. De gemiddelde uurtarieven liggen tussen de € 25,- en € 35,- per uur.

asbest-in-uw-woning

Inschakelen professioneel bedrijf voor uw woningontruimingen.

In het geval dat er een woning, kantoor- of bedrijfspand ontruimt moet worden kan het inschakelen van professionele woningontruiming door Sloop Gigant ontzorgen. Wat zijn de voordelen die u hebt wanneer wij de ontruiming voor u uitvoeren? Dat leest u hier:
 • U hoeft werkelijk nergens over na te denken;
 • Veelal voordeliger dan wanneer u zelf gaan ontruimen;
 • Uitbesteding voorkomt onenigheid binnen de familie;
 • Snelle afhandeling voorkomt onnodige kosten (huur, hypotheek, verzekering, etc.);
 • Voorkomt frustratie en fysieke klachten;
 • Uw kostbare tijd blijft bespaard;
 • Milieubewuste afvalverwerking;
 • Eventuele afvalkosten blijven beperkt.

Woningontruimingen voor particulieren en bedrijven.

Zoals u hebt gelezen kan Sloop Gigant in meerdere situaties voor particulieren een grote uitkomst bieden. Wanneer u gaat verhuizen, emigreren of wanneer een dierbare in uw omgeving over gaat naar een seniorenwoning of komt te overlijden, is het fijn dat de zorgen m.b.t. de woningontruiming voor u uit handen worden genomen, maar ook voor bedrijven staan wij klaar.

In het geval van een verbouwing of verhuizing van uw bedrijf, is het ontruimen van het (oude) kantoorpand een hele klus. Dit doen onze specialisten vakkundig en snel, zodat u zich kunt richten op andere lopende zaken tijdens het project. In geval van faillissement snappen wij goed dat er genoeg emoties komen kijken bij de situatie, waardoor het verlichting biedt wanneer Sloop Gigant de klus m.b.t. de ontruiming van u over neemt.

Voor bedrijven kunnen wij de ontruiming verzorgen van o.a.; kantoorpanden, magazijnen, showrooms, werkplaatsen en zelfs fabrieken.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Wilt u goedkoop en zonder zorgen uw woning laten ontruimen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Door het invullen van ons offerte formulier zullen wij voor u een prijsindicatie maken die u zeker niet verwacht!

Na het aanvragen van het kostenplaatje nemen we binnen 2 dagen contact met u op. Duurt dit voor u te lang? Bel ons dan gerust op ons telefoonnummer 06-40125121 en we staan u meteen te woord.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat