Schoorsteen verwijderen.

Wilt u de oude schoorsteen verwijderen en laten slopen van het dak met de dragende muur eronder? Dan adviseren wij u om deze klus uit te laten besteden aan een professioneel sloopbedrijf. Het is namelijk erg moeilijk om zelf een schoorsteen of schouw te verwijderen als u totaal geen sloopervaring heeft. Uiteraard is het alleen al vanwege de hoogte van het dak een zeer gevaarlijke klus. Zo kunt u van het dak vallen of veel onherstelbare schade aan uw woning aanbrengen.

Op deze pagina zullen wij u alle informatie verstrekken over de kosten van deze klus en de eventuele draagconstructie van de schoorsteen in uw woning. Wat de reden ook is waarom u graag uw schoorsteen verwijdert, wij kunnen u hierbij helpen en nemen u mee in de punten waar u rekening mee dient te houden en welke kosten er komen kijken bij het verwijderen van uw schoorsteen. Lees hieronder meer.

Inhoudsopgave

Waarom uw schoorsteen verwijderen?

Misschien vindt u het hebben van een schoorsteen ouderwets, daar u voorzien bent van een centrale verwarming in uw woning. Wanneer u uw schoorsteen daarom niet meer gebruikt, kan het zijn dat deze eigenlijk meer een doorn in het oog wordt. Het verwijderen van de schoorsteen kan u meer ruimte geven in uw woning. Zo zijn er nog een aantal redenen om uw schoorsteen te willen verwijderen:

 • Meer ruimte in uw woning creëren;
 • Geen kans meer op lekkage via uw schoorsteen;
 • Er wordt geen gebruik meer gemaakt van de schoorsteen;
 • Er wordt een rechte muur gecreëerd waardoor deze makkelijker in te delen is;
 • De schoorsteen bevat asbest

Kosten schoorsteen verwijderen.

Het verwijderen van de schoorsteen kan in zijn geheel worden gedaan, maar het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld alleen de schouw of juist het gedeelte schoorsteen op het dak alleen wenst te verwijderen. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn voor het (deels) verwijderen van uw schoorsteen, hebben we een klein overzicht gemaakt met de mogelijkheden en een indicatie gemaakt van de kosten die hierbij komen kijken. U ziet dit schema hier:

WerkzaamhedenGemiddelde kosten*Duur werkzaamheden (aantal dagen)
Verwijderen schoorsteen inclusief afwerken dak€ 1.400 – € 2.0002 – 2,5
Verwijderen schouw op begane grond, 1e verdieping en de zolder, inclusief afwerken muren en plafonds€ 1.700 – € 30004 – 5
Totaal verwijderen inclusief schoorsteen€ 3.000 – € 50006 – 8

*Bovenstaande indicaties zijn inclusief BTW en arbeidskosten

Uiteraard zijn bovenstaande prijzen een indicatie en kunnen de kosten in uw geval hoger of lager uitvallen. Dit is afhankelijk van de afmetingen van de woning en het formaat van de schoorsteen en de schouw. In deze indicaties is het opbouwen van een benodigde stellage meegerekend. Maar vergeet niet dat er ook puin vrij komt bij de sloop van uw schoorsteen en het afvoer van dit puin mogelijk op de bovenstaande prijzen komt, tenzij u besluit zelf het puin af te voeren.

schoorsteen-verwijderen

Vergunning nodig voor het verwijderen van uw schoorsteen?

In de meeste gevallen is het niet nodig om een of meerdere vergunningen aan te vragen voor het verwijdere van uw schoorsteen, maar in sommige gevallen wel. Het is natuurlijk zeer belangrijk hoe de constructie van de schoorsteen in uw woning in elkaar zit voor dat u begint met het slopen hiervan. Zit de schoorsteen vast aan het platte dak bevestigd of is dit een los metselwerk geweest?

Een oud gemetselde schoorsteen loopt vaak vanaf de fundering onder de huiskamer tot bovenaan uw dak, en heeft een dragend vermogen voor uw huis. Als u als voorbeeld op een van de verdiepingen een stuk wil slopen van de schoorsteen zal de schoorsteen naar beneden zakken en dat is iets wat u natuurlijk niet wilt.

Het is belangrijk dat u het gedeelte boven waar u gaat slopen dan ook eerst stutten met constantiel palen zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

De benodigde vergunningen kunnen zijn:

 • Omgevingsvergunning: Het kan per gemeente verschillen of u een omgevingsvergunning nodig hebt alvorens de sloop van uw schoorsteen begint. Vraag dit goed na bij uw gemeente en vraag de vergunning tijdig aan.
 • Sloopvergunning: Wanneer er meer dan 10 kuub puin vrij komt bij het slopen van uw schoorsteen of wanneer uw schoorsteen asbest bevat, is er een sloopvergunning nodig. Deze vergunning is dus niet altijd nodig voordat de sloop van uw schoorsteen begint.
 • Bouwvergunning: Wanneer de sloop van uw schoorsteen ervoor zorgt dat er iets verandert in de constructie van uw woning, is het van belang een bouwvergunning hiervoor aan te vragen. Wanneer dit het geval is, is er een bouwkundig adviseur nodig om de vervangende bouwconstructie te berekenen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er vloerbalken uitkomen in uw schoorsteen.

Vrijblijvende offerte?

Hoe gaan wij te werk bij het verwijderen van uw schoorsteen?

Wanneer u besluit (een gedeelte van) uw schoorsteen te slopen, raden we u aan om dit door een sloopbedrijf met gespecialiseerde vakmannen te laten doen. Bij Sloop Gigant doen we deze klus zorgvuldig en houden we rekening met uw persoonlijke wensen m.b.t. de sloop. 

Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij het slopen van uw schoorsteen. Wanneer u ervoor kiest alleen de schoorsteen te laten verwijderen welke op het dak zichtbaar is, is het van belang dat het dak goed en netjes wordt afgewerkt zodat u na de sloop geen last hebt van lekkage. 

Wanneer u juist de schoorsteen op het dak wel wenst te behouden, maar de schouw aan de binnenkant van uw woning wel wilt laten slopen vergt dit weer een andere werkwijze. De woning blijft hierdoor intact aan de buitenkant, maar binnen in de woning krijgt u ineens een stuk meer ruimte en meer mogelijkheden m.b.t. inrichting. Naast deze twee mogelijkheden kunt u ook zowel de schoorsteen op het dak als de schouw aan de binnenkant verwijderen.

Onze werkwijze

Bij het verwijderen van (een gedeelte van) uw schoorsteen komen deze werkzaamheden kijken:

 • Opbouwen van een stellage (rolsteiger) aan de buitenkant van uw woning
 • Slopen van de schoorsteen op het dak 
 • Dichtmaken van het dak en deze netjes afwerken
 • Verwijderen van de schouw
 • Afwerking van vrijgekomen muren en plafonds
 • Indien nodig de constructie aanpassen van vloeren en/of het dak (draagconstructie)
 • Afvoeren van het puin

Bovenstaande werkzaamheden kunt u met een gerust hart overlaten aan Sloop Gigant. Wij hebben veel ervaring met het slopen van (een gedeelte van) uw schoorsteen en nemen dit project graag uit handen om u te verlichten. Het slopen van een schoorsteen is een secuur en intensief werk waarbij kennis en ervaring van belang is. Twijfel niet en contact met ons op voor meer informatie over het slopen van uw schoorsteen.

Schoorsteen-verwijderen-247.jpg

Veilig verwijderen van de schoorsteen.

Overigens kunnen wij ons voorstellen dat u behoudens het slopen van uw schoorsteen op uw dak en het verwijderen van uw oude schouw in uw huiskamer, wellicht ook andere werkzaamheden te doen heeft. Wij hebben veel ervaring met het verwijderen van schoorstenen en kunnen het daarom veilig het sloopwerk voor u uitvoeren. Wat onze veilige werkwijze is? Dat zullen wij voor u hier op een rijtje zetten:
 • Sloop inspectie oude schoorsteen.
 • Steiger zetten ( met vangnetten ).
 • Het afbreken van de schoorsteen.
 • Afvoeren van het puin en stenen.
 • Het waterdicht maken van het gat in het dak.

Schouw verwijderen.

Als de gehele stenen schoorsteen is afgebroken vanaf de zolder tot in de woonkamer is het enige wat overblijft in uw huiskamer de schouw van de schoorsteen. Een schouw verwijderen is niet zo een spannende klus meer omdat de gehele schoorsteen met het rookkanaal erboven al weg gesloopt is.

Er is geen gevaar meer voor instorten en het zakken van de oude schoorsteenmantel. De kosten van het slopen van een schouw zijn vaak aardig te overzien en worden in de meeste gevallen per uur berekend.

Natuurlijk kan een sloper ook een vast tarief berekenen inclusief het afvoeren van het puin van de schouw. Als u exact de kosten wilt weten voor het afbreken van uw schouw kunt u natuurlijk altijd geheel vrijblijvend de prijzen via het online offerte formulier bij ons aanvragen.

Wat valt er onder een totale verwijdering?

Als we het hebben over een totale verwijdering van uw schoorsteen vanaf de begaande grond tot aan de zolder en het dak dan hebben we het over de volgende aspecten:
 • Slopen van de schoorsteen op het dak.
 • Rookkanaal slopen per verdieping.
 • Schouw verwijderen
 • Afvoeren van het puin

Schoorsteen laten verwijderen door Sloop Gigant.

Als sloopbedrijf hebben wij ruim 23 jaar ervaring met diverse sloopwerkzaamheden, zo ook met een schoorsteen verwijderen.

Onze medewerkers beschikken over de juiste diploma’s en weten precies hoe zij te werk moeten gaan met verschillende sloopwerken dus ook met het verwijderen van asbest. Zij slopen en verwijderen uw schoorsteen dan ook op een deskundige wijze. Bovendien doen ze dit ook nog eens tegen een zeer betaalbare prijs. Wilt u meer weten over een schoorsteen verwijderen vanaf de begaande grond tot aan het dak en de kosten hiervan? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en bespaar op de prijs voor het deels slopen van uw oude schoorsteen door onze offerte te vergelijken met die van andere schoorsteenslopers.

Natuurlijk geven wij u de gelegenheid een vrijblijvende offerte aan te vragen voor het laten verwijderen van u schoorsteen of schouw in uw huis. De gemiddelde kosten voor verwijdering zijn grotendeels afhankelijk van de grote van de schoorsteen en de hoeveelheid puin die moet worden afgevoerd.

Als u graag de prijsinformatie wilt ontvangen voor het laten uitvoeren van deze werkzaamheden dan kunt u geheel vrijblijvend ons offerte formulier invullen zodat wij voor u een scherpe prijs kunnen maken en deze naar u toe kunnen sturen.

Op deze manier geven wij u de kans te besparen op de kosten omdat u de prijzen van ons kunt vergelijken met andere aanbieders en sloopbedrijven.