Stucwerk verwijderen.

Het verwijderen van oud stucwerk is een stoffig en lastige klus. Bij de meeste oude woningen zit de kalk of stuclaag al meer dan 30 tot 40 jaar op de wanden en de plafonds.

Door met de jaren laag op laag te laten stucen over bakstenen zijn zowel de wanden als de plafonds niet meer om aan te zien en zullen de oude stuclagen verwijdert moeten worden. Op deze pagina geven wij u alle informatie over het verwijderen van kalk en stucwerk, zowel op uw buitenmuur als op uw binnenmuur en de gemiddelde kosten die berekend kunnen worden per m2.

Inhoudsopgave

Waarom stucwerk laten verwijderen?

Het slopen van het stucwerk is alleen aan te raden als dit niet meer te herstellen valt en los zit. Denk hierbij aan flinke scheuren en holle plekken op uw muren en plafonds. In sommige gevallen wordt stucwerk verwijdert omdat het bestaande leidingwerk vervangen moet worden voor nieuwe leidingen.

Veel leidingen en stroomkabels zijn weggewerkt in de muren en plafonds en kan hier alleen maar aan gesleuteld worden als het oude stucwerk wordt verwijdert. Ook bij flinke grote scheuren in uw muren zal bij het aanbrengen van een nieuwe laag stucwerk deze weer snel terug komen dus is het beter dat het stucwerk geheel verwijderd wordt.

Het kan ook voorkomen dat loszittend stucwerk voorkomt omdat de ondergrond hiervoor helemaal niet geschikt was. Denk hierbij aan de volgende ondergronden:

  • Hout
  • Tegels
  • Klak gebonden ondergrond
  • Behang
stucwerk-verwijderen

Wanneer stucwerk laten zitten.

Er zijn een aantal soorten stucwerk die ontzettend lastig te verwijderen zijn. Bij deze soorten stucwerken zullen wij dan ook aanraden het oude stucwerk te laten zitten en de nieuwe behandeling van de muur over het huidige stucwerk te laten aanbrengen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij:

  • spachtelputz;
  • rustiekputz;
  • granol.

Bovenstaande stucwerksoorten verwijderen is een gigantische klus met een hoop rommel en vaak met beschadiging van de muren. Dit is alle tijd en moeite niet waard. Daarom raden wij u aan om het nieuwe stucwerk of andere behandeling van uw muren over dit stucwerk heen te laten aanbrengen.

Bij andere stucwerksoorten is er soms een hechtlaag (coating) over het stucwerk heen aangebracht en dit maakt dat u niet zomaar door het stucwerk heen komt. Wanneer een dergelijke hechtlaag is aangebracht raden we u aan om het oude stucwerk niet te verwijderen en een nieuwe behandeling van uw muren over het oude stucwerk aan te laten brengen.

Hoe u stucwerk kunt verwijderen.

Het verwijderen van stucwerk is zeker geen makkelijke klus. Het vereist veel kennis en ervaring van stucwerk en er moet zeer secuur gewerkt worden om beschadigingen aan de muren of plafonds te voorkomen. Bij Sloop Gigant zijn onze vakmannen gespecialiseerd in het verwijderen van stucwerk. Zo weet u zeker dat de klus netjes en secuur wordt gedaan en scheelt het u een hoop zwaar fysiek werk. Wanneer u toch besluit om deze klus zelf te doen, zijn er twee manieren om het stucwerk te verwijderen:

  • Het stucwerk opschuren
  • Het stucwerk afsteken met een plamuurmes

Wanneer u met bijvoorbeeld het handvat van een schroevendraaier zachtjes tegen de gestucte muur tikt, kunt u horen of het stucwerk al wat los zit. Wanneer dit het geval is zal het verwijderen gemakkelijker gaan.

Vrijblijvende offerte?

Spachtelputz stucwerk verwijderen.

Zoals wij hierboven hebben uitgelegd is spachtelputz één van de stucwerksoorten welke het lastigst te verwijderen is van de muren. Wanneer spachtelputz van de muren verwijdert dient te worden kan dit of d.m.v. afsteken met een plamuurmes of door het spachtelputz op te schuren.
Bij beide manieren komt er enorm veel stof vrij en is ventileren in de te behandelen kamer ontzettend belangrijk. Om zelf zo min mogelijk risico te lopen, raden wij u aan om deze klus te laten doen door een erkend vakman met de juiste kennis en ervaring met stucwerk en het verwijderen hiervan. Sloop Gigant heeft deze vakmannen in huis.

Het is aan te raden om direct rekening te houden met de behandeling van uw muren nadat de oude spachtelputz is verwijderd, het is namelijk vrijwel altijd het best om de muren opnieuw te laten stucen. Denk daarom vooraf al goed na met welk soort stucwerk u de muren wilt laten voorzien wanneer de oude spachtelputz verwijderd is door uw vakman(nen).

oud stucwerk verwijderen

Tegels verwijderen.

Bij het slopen van oud tegelwerk is het gebruik van een kleine sloophamer een stuk makkelijker dan dit met de hand te doen. In de meeste gevallen zit ook hier achter het tegelwerk oud stucwerk.

Dit kan van gips wezen maar ook cementgebonden. Bij het verwijderen van de tegels met gips zal dit een stuk makkelijker wezen dan een cementlaag. Cement is natuurlijk veel harder dan gips en moet echt met een machine verwijdert worden.

Pas op met het slopen van de tegels dat u geen scherven naar u toe krijgt en gebruik altijd een veiligheidsbril!

Stucwerk laten verwijderen door een professioneel bedrijf.

Zoals gezegd is het verwijderen van stucwerk een gespecialiseerde klus welke fysiek zwaar is. Wij snappen goed dat u er niet op zit te wachten om deze klus zelf uit te voeren. Bij Sloop Gigant hebben wij ervaren professionals met veel kennis en ervaring met stucwerk en het verwijderen van oude stucwerken. Nadat het oude stucwerk verwijderd is, zullen de muren opnieuw behandeld moeten worden met bijvoorbeeld een gladde stucwerksoort om uw gewenste resultaat te behalen.

Zowel voor het verwijderen van uw oude stucwerk als voor het opnieuw laten stucen bent u bij ons aan het juiste adres. Een prijsindicatie voor het verwijderen van stucwerk kunt u bij ons aanvragen via het contactformulier op onze website, deze vindt u onder de knop contact. Ook kunt u telefonisch of per email een prijsindicatie aanvragen. Mail ons op emailadres: sloopgigant@gmail.com of neem telefonisch contact op via telefoonnummer: 06-40125121.