Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Behang laten verwijderen.

Bent u uitgekeken op het behang in uw huidige woning of gaat u binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning en staat het behang u daar niet aan? Het verwijderen van behang is vaak een tijdrovende en vooral intensieve klus. Wij snappen als geen ander dat u deze klus graag uit handen geeft. Sloop Gigant verwijdert voor u het behang, zodat u met kale muren kunt starten om uw nieuwe behang aan te brengen. Laat u liever zowel het oude behang verwijderen en wilt u het nieuwe behang door een professioneel vakman laten aanbrengen? Ook dan staat Sloop Gigant graag voor u klaar!

Op deze pagina leest u meer over het verwijderen van behang, de kosten die ermee gepaard gaan en alle informatie die u nodig hebt.

Ook zullen wij van de Sloop Gigant aandacht schenken aan de kosten per m2 voor het inhuren van een vakman als u de wandbekleding wilt laten verwijderen mocht u hier zelf geen tijd of zin in hebben.

Als je je woonkamer, slaapkamers, of keuken opnieuw wilt verven of behangen dan is het geen slecht idee om eerst de oude laag behang te laten verwijderen. Behangpapier verwijderen kan in sommige gevallen makkelijk en snel gaan maar het wil ook wel eens flink tegenvallen.

Denkt u maar eens behang verwijderen van een gipsplaat, of geverfd behang afstomen. Maar welke verwijdermethode is voor uw muur met behang het beste en snelste?

Inhoudsopgave

Kosten behang laten verwijderen.

De kosten voor het laten verwijderen van behang zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Het is vrijwel onmogelijk om een gemiddeld bedrag per m2 te geven, juist omdat het zo afhankelijk is van de verschillende prijsfactoren. Deze factoren zijn onder meer:

  • De grootte van het oppervlakte (aantal m2)
  • Welk soort behang dient er verwijderd te worden?
  • Hoeveel lagen behang moet er verwijderd worden?
  • Is er over het behang heen geverfd of niet?
  • Hoe makkelijk of lastig het te verwijderen behang bereikbaar is

Om een prijs gemiddeld te berekenen zijn bovenstaande factoren van belang. Zo kunt u zich voorstellen dat het gemakkelijker is om behang te verwijderen van een muur, dan bijvoorbeeld van een hoog trappengat. Hoe meer behang er verwijderd wordt, hoe hoger de prijs oploopt en dit geldt natuurlijk ook voor het aantal lagen, het oppervlakte en het soort behang ter verwijdering.

Om u toch enigszins een idee te geven van de prijs per m2 bij Sloop Gigant, hebben we een kleine tabel gemaakt met gemiddelde kosten per 50 m2 en per 100 m2. Deze vindt u hier:

OppervlaktePrijsindicatie
50 m²€ 250,- tot € 650-
100 m²€ 450,- tot € 750,-

*Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijsindicaties. Werkelijke prijzen zijn afhankelijk van bovengenoemde prijsindicaties. Wij raden u aan om altijd voortijdig een offerte aan te vragen.

laten behangen door Sloop Gigant

Behang laten verwijderen – kosten per behangsoort.

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen is de prijs o.a. afhankelijk van de behangsoort welke verwijdert moet gaan worden. Bij Sloop Gigant kunnen wij onder meer onderstaande behangsoorten voor u verwijderen en laten we u zien welke prijs per m2 er gemiddeld gehanteerd wordt per behangsoort:

Kosten papierbehang laten verwijderen

De kosten voor het verwijderen van papierbehang vallen vrijwel altijd het meest laag uit. Papierbehang is het gemakkelijkst om te verwijderen en dit ziet u terug in de prijs. Wanneer het behang nat wordt gemaakt d.m.v. een spons met zeepsop of met behulp van een stoommachine, is het behang daarna gemakkelijk en vaak snel te verwijderen. Wel geeft dit voorbereidingswerk met zich mee, zoals het zeer goed plastificeren van uw vloer en het zeer goed afplakken van stopcontacten e.d. Wanneer u zelf papierbehang verwijdert, bent u al snel € 15,- per dag kwijt aan kosten voor het huren van een stoommachine. U bent gemiddeld ook veel langer bezig dan wanneer de vakmannen van Sloop Gigant uw behang laat verwijderen. Het verwijderen van papierbehang inclusief afvoer van het afval, kost bij ons gemiddeld zo’n € 5,- a € 7,- per m2.

Kosten vinylbehang laten verwijderen

Het verwijderen van vinylbehang is een meer tijdrovende en intensieve klus dan bijvoorbeeld bij papierbehang het geval is. Vinylbehang bevat een kunststof beschermlaag welke beschermt tegen water. Dit behang verwijdert dus niet direct gemakkelijk wanneer het nat is. Bij het verwijderen van Vinylbehang gebruiken onze vakmannen een behangperforator. Dit apparaat maakt gaten in het behang. Daarna gebruiken we vocht in de vorm van een stoommachine en via de gemaakte gaten in uw behang wordt het water door het behang alsnog opgenomen. Daarna is het behang eenvoudiger te verwijderen.

De gemiddelde kosten bij Sloop Gigant voor het verwijderen van vinylbehang en het afvoeren van het afval, is per m2 tussen de € 8,- en € 12,-. Afhankelijk van het oppervlakte en hoe u het behang verwijdert wenst te hebben (nat of droog).

Kosten glasvezelbehang laten verwijderen

Glasvezelbehang is meestal gemaakt van hoogwaardig materiaal en met een sterke lijm bevestigd aan de muur. Glasvezelbehang wordt meestal gebruikt als ondergrond om overheen te verven, dus de verflaag is een extra laag welke verwijderd wordt samen met het glasvezel behang. Tijdens het verwijderen kan het glasvezelbehang komt er vaak veel stof vrij, een van de voornaamste redenen om het door een vakman van Sloop Gigant te laten doen.

De kosten die gepaard gaan met het verwijderen van glasvezel behang door Sloop Gigant, zijn afhankelijk van hoe makkelijk uw glasvezelbehang te verwijderen is. Hoe intensiever werk nodig is om het te verwijderen, hoe meer de kosten oplopen. Uiteraard doen wij ons uiterste best de kosten toch zo laag mogelijk voor u te houden. Gemiddeld betaalt u voor het verwijderen van glasvezelbehang zo tussen de € 8,- en € 14,- per m2. Dit is inclusief de afvoer van het vrijgekomen afval.

Verschillende lagen behang laten verwijderen.

Wanneer u vermoedt dat er in uw woning meerdere lagen behang over elkaar heen zijn geplakt, is het aan te raden alle lagen te verwijderen en niet wéér te behangen over alle lagen heen. Het behang hecht veel beter op een kale muur en het scheelt u werk in de toekomst.

Wanneer de vakman van Sloop Gigant meerdere lagen dient te verwijderen, kan de prijs al snel oplopen. Het is daarom aan te raden om zelf een klein stukje behangvrij te maken met een plamuurmes, om zo te zien of er inderdaad meerdere lagen behang over elkaar heen zijn geplakt. Wanneer dit vooraf bekend is bij ons, kunnen wij onze prijsopgave netjes hierop aanpassen. Wanneer u zorgt dat wij zo compleet mogelijke informatie hebben m.b.t. het te verwijderen behang en het oppervlak, des te gedetailleerder kunnen wij ons prijsvoorstel afstemmen op uw situatie.

Kosten behang verwijderen per m2.

Doorgaans betaalt u onze vakman(nen) van Sloop Gigant een prijs per uur. Daarbij gaat gepaard dat het oppervlak in m2 van groot belang is voor de prijsbepaling. Zo zijn onze vakmannen uiteraard sneller klaar met het verwijderen van behang van één muur, dan bijvoorbeeld van vijf muren. Op basis van het totaal aantal vierkante meters waarvan behang verwijdert dient te worden, bepalen wij hoeveel manuren onze mannen hiermee bezig zijn.

Daarnaast is de behangsoort ook van belang op de prijsbepaling per uur, gezien het verwijderen van bijvoorbeeld papierbehang een stuk gemakkelijker gaat dan het verwijderen van vinyl behang. Zorg dus dat wij zoveel mogelijk informatie hebben en de hoeveelheid m2 behang er moet worden verwijderd voor uw project.

Behangpapier verwijderen voorbereiding.

Om behangpapier te laten verwijderen heb je heel wat water en zeepsop nodig. Het is daarom van groot belang dat u uw vloer goed af dicht met plastic om zo waterschade aan uw vloer te voorkomen. Ook is het belangrijk de stroom van de stopcontacten af te sluiten in verband met het water wat in de stopcontacten kan lopen.

Zorg ervoor dat u genoeg ruimte heeft en verplaats al uw meubels even naar het midden van de woonkamer, slaapkamer of keuken.

De moeilijkheid van het verwijderen van behangpapier zit hem in de lijm die gebruikt is. Hoeveel behanglijm is er gebruikt en welke soort behangpapier. Mocht de muur met behang ook nog eens een onderlaag bevatten dan kunt u er van uit gaan dat het verwijderingsproces iets langer duurt dan een laagje behang verwijderen.

Manieren om behang te verwijderen.

Op een goede manier behang laten verwijderen kan op veel verschillende manieren. We zullen deze manieren even onder elkaar zetten zodat het voor u makkelijker is de juiste keuze te maken voor de verwijdering van uw wandbekleding.

Nat verwijderen

  • Als u de methode van nat verwijderen wilt gaan gebruiken dan zal u het behang op de muur moeten laten inweken met een behangafweekmiddel. Op de verpakking van het materiaal staat exact beschreven hoe je het beste kan aanmaken en gebruiken.
  • Een andere goede verwijdermethode is het gebruik van een behangafstoomapparaat. Door het stoomapparaat te gebruiken wordt er warm water in een stoomvorm op de muur belazen waardoor het behanglijm en het behang zullen gaan opblazen. Door het gebruik van een plamuurmes kunt u een voor een stroken behang van de muur afhalen. ( let wel op dat je geen stoomapparaat kunt gebruiken als het behang vast gelijmd is op een gipsplaat.Omdat de stoom van het stoomapparaat de gipsplaten kunnen aantasten wordt het lastig om een nieuwe laag behang op de platen aan te brengen. De gipsplaten zullen dan eerst van een nieuwe stuclaag moeten worden voorzien.

Droog verwijderen

Als u het behang van uw muren droog wilt gaan of laten verwijderen dan kunt u dit prima met een plamuurmes doen. U kunt door een beginnetje te maken aan de bovenzijde van het behang voorzichtig baan voor baan het behang  van de muur proberen af te trekken.

Echter bij het droog verwijderen van het behang kunnen er veel papierresten achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. Wil dit niet lukken maakt u dan de overblijfselen toch een beetje vochtig zodat ze losweken van de behanglijm.

Onderlaag behang (vliesbehang) verwijderen.

Als het behang op de muur geschilderd is dan wordt het verwijderen van het geverfde behang even een lastigere klus dan behang zonder verflaag. Doordat er een verflaag op het behang aangebracht is kan er nauwelijks vocht door het behang heen dringen om het op te laten weken. Vliesbehang of ook glasvezelbehang genoemd heeft ook een of meerdere lagen verf over het behang heen.

Het is dan ook een zeer lastige klus om glasvezelbehang of vliesbehang te verwijderen van de muren in uw woonkamer, slaapkamers of keuken. Wij adviseren u om fijne gaatjes te prikken met een prikroller in het vliesbehang. Zo kan het water toch aan de achterliggende lijm geraken en kunt u het behang toch verwijderen.

Glasvezelbehang verwijderen.

Het verwijderen van glasvezelbehang is nog lastiger dan het verwijderen van vinylbehang. De gebruikte glasvezellijm is heel erg sterk en zit goed vast aan het pleisterwerk. Bij het aftrekken van dit type behang is de kans op beschadiging aan uw muur dan ook erg groot. Bij glasvezelbehang wordt er dan ook vaak voor gekozen om het oppervlak uit te plamuren om vervolgens weer te overschilderen.

Zelf glasvezelbehang verwijderen? Glasvezelbehang wordt vastgeplakt met lijm op waterbasis, het is dus altijd mogelijk om het glasvezelbehang te verwijderen. Dit kunt u het beste doen door speciaal afbijtmiddel aan te brengen op het behang. Dek het behang vervolgens af met folie en laat het goed inwerken.

Laat het afbijtmiddel minimaal 24 uur inwerken. Zo is het zelfs mogelijk om glasweefselbehang met meerdere muurverflagen zonder beschadiging van een wand te verwijderen. Het enige wat u buiten afbijtmiddel nodig heeft is dan een plamuurmes.

Muur glad maken na behang verwijderen.

Zoals wij hierboven al vermeld hebben is het verwijderen van behang van een gipsplaat erg lastig. In 90% van de gevallen zullen de gipsplaten schade oplopen door het steken van het plamuurmes. Wilt u na het verwijderen van het oude behanglaag toch weer een nieuwe laag behang aan laten brengen of de gipsplatenmuur voorzien van een laag verf dan zal er eerst nieuw stucwerk moeten worden aangebracht over de gipsplaten.

Nadat er een nieuwe laag stucwerk is aangebracht zijn de gipsplaten weer mooi glad en strak. U kunt dan kiezen om de platen opnieuw te schilderen of een nieuwe laag papierbehang aan te brengen.

Vrijblijvende offerte?

Muur schilderen na behang verwijderen.

Mochten uw muren van beton zijn zoals vaak in een nieuwbouwwoning dan kunt u nadat u het bouwbehang heeft verwijderd met een structuurverf de muren schilderen in de gewenste kleur. Betonnen muren hebben vaak veel kleine gaatjes die je met structuurverf makkelijk kunt vullen.

Mocht u uw betonmuren echt glad en strak willen afwerken met schilderwerk dan is het beter om ook hier een dun laagje ( ook wel filmwerk genoemd ) over aan te laten brengen.

kosten behangen

Kosten opnieuw laten behangen en afwerking.

Wanneer u het behang van uw muren laat verwijderen, wilt u natuurlijk weer iets niets om uw muren aan te kleden. Het kan zo zijn dat u opnieuw wilt gaan behangen, maar u kunt er ook voor kiezen de kale muren te voorzien van verf. Het soort klus na het verwijderen van het behang, is van belang als je gaat kijken naar de afwerking van de muur:

Wilt u opnieuw laten behangen?

Uiteraard kunt u uw muur zelf behangen, maar toch loopt u dan het risico dat het behang niet helemaal glad is of mogelijk niet zo strak als u wenst. Onze vakmannen bij Sloop Gigant kunnen voor u uw kale muur opnieuw behangen en zorgen ervoor dat dit strak en zonder bobbels in het behang gebeurt. Vooraf kunt u al aangeven dat u graag het behang door ons wenst aan te laten brengen, maar het is ook geen probleem wanneer u zich tijdens het verwijderen van het behang bedenkt. Wij zorgen voor een eerlijke prijs voor het aanbrengen van nieuw behang. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de € 15,- en € 45,- per uur. Afhankelijk van het soort behang, de ondergrond en het aantal vierkante meters dat behangen moet worden.

Wilt u uw kale laten muur verven?

Uiteraard kunt u uw muur zelf behangen, maar toch loopt u dan het risico dat het behang niet helemaal glad is of mogelijk niet zo strak als u wenst. Onze vakmannen bij Sloop Gigant kunnen voor u uw kale muur opnieuw behangen en zorgen ervoor dat dit strak en zonder bobbels in het behang gebeurt. Vooraf kunt u al aangeven dat u graag het behang door ons wenst aan te laten brengen, maar het is ook geen probleem wanneer u zich tijdens het verwijderen van het behang bedenkt. Wij zorgen voor een eerlijke prijs voor het aanbrengen van nieuw behang. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de € 15,- en € 45,- per uur. Afhankelijk van het soort behang, de ondergrond en het aantal vierkante meters dat behangen moet worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Om voor u een zo goed mogelijk prijsvoorstel te maken m.b.t. verwijderen van uw behang, is het voor ons van belang te weten wat voor soort ondergrond uw muur is. Het is namelijk vele malen gemakkelijker om behang te verwijderen van een betonnen muur, dan bijvoorbeeld van een muur van gipsplaten. Zo is beton niet vatbaar voor het vocht van een stoommachine, maar een gipsplaten muur is dit juist wel. Bij een gipsplatenmuur kan er geen gebruik worden gemaakt van de hulpmiddelen welke het werk voor een vakman een stuk gemakkelijker maken. Zoals u leest is het dus gemakkelijker en dus goedkoper om behang te verwijderen van een betonnen muur, gezien deze vele malen minder snel beschadigt dan een gipsplatenmuur.

Informeer ons dus vooraf goed over de ondergrond van het te verwijderen behang, zodat wij zo goed mogelijk weten hoeveel tijd en moeite de klus zal kosten.