Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Betonboringen.

Bent u bezig met een verbouwing in uw huidige of nieuwe woning en moet er door een betonnen plafond of muur worden geboord om leidingwerk(en) door te voeren of een afzuigkap aan te leggen?

De specialisten van Sloop Gigant kunnen u hierbij helpen. Of het nu gaat om bovenstaande situaties of het boren van een gat voor het ophangen van een plafondlamp, wij zorgen dat het goed en professioneel gebeurt. Op deze pagina leest u meer over betonboringen.

Inhoudsopgave

Betonboringen door de specialisten van Sloop Gigant.

Als erkend sloopbedrijf ondersteunen we het gehele sloopproces. Het boren in een betonnen muur of plafond komt het meeste voor als er leidingwerk doorgevoerd moet worden. Maar ook voor het ophangen van een lamp zult u een speciale boormachine moeten gebruiken. We zijn gespecialiseerd in het boren van gaten in beton voor onderstaande faciliteiten:
 • Rookkanaal gaten
 • Kruipruimte luchtgaten
 • Afzuig en beluchting
 • Inbouwdozen (elektra)
 • Plafond spots
Of het nu gaat om het creëren van een rookkanaal voor een open haard of dat er gaten geboord moeten worden in de muur om uw verlichting op te hangen, de specialisten van Sloop Gigant helpen u graag.
Betonboringen Sloop Gigant

Wat kost gaten laten boren in beton?

De prijs voor een gat laten boren in beton is afhankelijk van de diameter. Hoe groter de diameter, hoe hoger de kosten. Om u een richtprijs te kunnen geven, hebben we voor u een kort overzicht gemaakt. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent.

 • Een gat boren in de betonvloer: € 70,-
 • Een gat boren in de muur voor de afzuigkap: € 75,-
 • Kruipluik zagen: € 110,-
 • Trapgat zagen: € 900,-

Zoals u hierboven kunt zien, is een klein gat in het beton laten boren voor een afzuigkap niet duur. Maar wilt u een geheel trapgat laten uitzagen, dan bent u al snel rond de 900,- euro kwijt.

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het laten boren van uw gaten in uw plafond, muur of vloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Na het invullen van het offerteformulier zullen wij u binnen 2 dagen een vrijblijvende prijsindicatie toesturen, zodat u exact weet wat de kosten zijn.

Betonboringen: betonboren met diamant.

De specialisten van Sloop Gigant boren met het juiste gereedschap door alle soorten gesteente en beton. Wij werken met diamantboren. Diamant is een van de hardste stoffen ter wereld en is daarom zeer goed geschikt om in beton te boren. Gasbeton, gewapend beton, natuursteen, asfalt en metaal kunnen ook doorboord worden met een diamantboor. Voor al deze steensoorten bent u bij Sloop Gigant aan het juiste adres.

Welke boormachine voor betonboringen?

Het kan per soort klus verschillen met welk soort boormachine gewerkt wordt. Dit is afhankelijk van het soort klus, hoe groot of klein de te boren gaten moeten worden en het materiaal waar in geboord moet worden. We leggen u hieronder uit met welk soort boormachines wij werken:

Door lucht aangedreven machines

Sommige boormachines werken op luchtdruk, omdat deze worden aangedreven met een compressor. De druk wordt door de compressor opgevoerd, waardoor de boor op een zeer krachtige manier het beton of gesteente wordt ingehamerd. Wanneer het een klus betreft waar op de millimeter nauwkeurig moet worden gewerkt, is deze soort boormachine niet bruikbaar.

Elektrische machines

Een elektrische boormachine wordt gebruikt voor kleinere en niet te groot te boren gaten. Dit noemen we een diamantboor. Diamantboren zijn handzame machines die vrij nauwkeurig kunnen boren. Ook is deze machine makkelijk mee te nemen vanwege zijn compactheid. Voor fijner werk is deze machine dus zeker geschikt, maar vergeleken met andere soorten boormachines is de diamantboor wel het minst krachtig.

Hydraulische machines

Deze soort boormachine werkt op de kracht van olie die onder druk komt te staan. Dit levert een enorm krachtige prestatie op. De hydraulische machine is zowel krachtig als precies. Vooral wanneer het om grotere en/of diepere gaten gaat, is deze machine zeer geschikt. Wat een extra voordeel is bij de hydraulische machine is dat deze geen elektriciteit verbruikt. Het kan dus gebruikt worden op bouwplaatsen waar (nog) geen elektra aanwezig is, maar het scheelt u ook de elektriciteitskosten op uw energienota.

Betonboringen: boren of zagen in beton?

Gaten boren of zagen in beton doen we vooral met diamant- en luchtgereedschap. Boren en slijpen in betonen wanden of plafonds is nog steeds een groot deel van onze dagelijkse werkzaamheden.

Het boorwerk voeren we uit vanaf 10 mm tot wel een diameter van 500 mm. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer we een draagmuur verwijderen en van tevoren goed willen onderzoeken waar deze muur uit bestaat.

Gaten boren in betonmuur.

Het meest voorkomende bij particulieren is een gat voor de afzuigkapafvoer naar buiten maken door een betonmuur heen. Maar we maken ook gaten in beton voor o.a. de volgende faciliteiten:

 • Doorvoer lucht
 • Cv-installatie
 • Riool
 • Dakdoorvoer

Hier geven we een overzicht van de meest voorkomende diameters voor het boren in een betonmuur of betonnen plafond:

 • 100 mm
 • 150 mm
 • 200 mm
 • 250 mm
 • 300 mm
 • 350 mm

Zagen in beton.

We zagen met regelmaat sleuven en deur sparingen in het beton, maar gebruiken het zaagwerk ook voor het maken van trapgaten, vloer sparingen of dilatatie (dit is een scheiding tussen bouwdelen om bepaalde werkingen op te kunnen vangen).

Bij het zagen in een betonen wand of plafond wordt er eerst gekeken naar de draagconstructie. Die kan natuurlijk niet zomaar onderbroken worden. Het beste is dan ook een constructeur hierbij te halen die een technische berekening kan maken van de draagconstructie.
We zagen gaten in beton voor o.a. de volgende faciliteiten:

 • Trapgat
 • Deuropening
 • Raamopening
 • Tv opening
 • Sleuven frezen

Vrijblijvende offerte?

Verschillende soorten beton.

Er zijn verschillende soorten beton. Zo kan prefab beton keihard zijn, maar bestaat er ook zacht beton waar u makkelijk zelf een gat in kunt boren. We geven u 2 voorbeelden van zwaar beton waar niet makkelijk in te boren of zagen is:
 • Breed plaat en gestort beton: Als een vloer of wand van gestort beton is, zagen we hem eerst in stukken om daarna af te voeren. Bij deze manier van wegbreken komt er veel minder stof vrij en hoeft er niet gehakt te worden.
 • Kanaalplaten: Bij een kanaalplaatvloer hebben we het over een holle vloer. Dit wordt vanuit de fabriek zo gemaakt om gewicht te besparen. Het beton zal hierdoor ook sneller drogen. Bij het uitzagen van kanaalplaten zagen we eerst het gat en daarna hakken we het beton simpelweg uit.
Betonboringen door Sloop Gigant

Betonboringen met tegels of stucwerk.

Boren in beton met tegels

Wanneer u wilt dat wij gaan boren in een betonmuur als afwerking daarop tegels, zullen wij een stuk voorzichtiger te werk moeten gaan om de tegels te sparen. We werken in dit geval met een boormachine zonder hamerfunctie, om in eerste instantie door de tegels heen te komen. Door de hamerfunctie uit te schakelen is het een stuk veiliger om door de tegels heen te boren. Wanneer dit gedaan is gaan we over op een betonboor. Op deze wijze proberen we nevenschade zo veel als mogelijk te beperken.

Boren in beton met stucwerk

Het kan ook zijn dat uw muren zijn voorzien van stucwerk. Stucwerk is over het algemeen vrij zacht en brokkelt gemakkelijk af. Om schade zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen we eerst de muur voorboren met een kleine boor en een boormachine zonder klopfunctie. Wanneer wij zeker weten dat we door het stucwerk heen zijn en dus in het beton zitten, gebruiken we de boorhamer met betonboor. Boren in stucwerk wordt gedaan met behulp van afzuiging, om te voorkomen dat er veel kwartsstof vrij komt. Kwartsstof is heel fijn stof wat nauwelijks te zien is, maar wél heel diep in de longen terecht kan komen. Dit willen we zoveel mogelijk voorkomen.

Betonboringen zelf uitvoeren of uitbesteden?

Als u zich niet comfortabel voelt met een boor in uw handen, dan raden wij aan om het in beton boren over te laten aan een specialist. Boren in beton om bijvoorbeeld een lampje of gordijn op te hangen, kunt u prima zelf doen. Maar gaten boren om leidingen door te voeren of de afzuigafvoer naar buiten te brengen, is toch wel een ander verhaal. Vooral als u een onervaren klusser bent, adviseren wij deze klus uit te besteden aan de specialisten van Sloop Gigant.

Sloop Gigant beschikt over speciaal gereedschap en onze erkende betonboorders weten precies waar ze op moeten letten. Als u eenmalig een aantal grote gaten wilt laten boren, bent u vaak ook nog goedkoper uit. Vooral als u rekening houdt met het aanschaffen van een professionele boormachine. Wij hebben meerdere betonboortips voor u op een rijtje gezet, voor als u toch zelf aan de slag wilt gaan.

Zelf aan de slag? 7 tips om in beton te boren

Gaten boren in beton kan soms lastig zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een gat een grotere diameter nodig heeft. Wilt u het boren liever uit handen geven? Dan bieden wij natuurlijk graag onze professionele hulp aan.

We leggen u uit welke boormachine u het beste kunt gebruiken, welke boortjes en natuurlijk hoe u door bijvoorbeeld tegels kunt boren. Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen.

Tip 1: Kies de juiste boormachine

Het belangrijkste is om de juiste boormachine uit te zoeken. Voor het boren in beton kiest u voor een boormachine met een pulserende (golvende of kloppende) werking. Zo kunt u kiezen voor twee verschillende type boormachines. De boorhamer of een klopboormachine. Deze boormachines lijken hetzelfde, maar werken in de praktijk heel anders. Een klopboormachine is prima bruikbaar voor als u door steen heen wilt boren, maar voor beton kiest u echt voor een boorhamer. Voor boren in steen kunt u wel beide boormachines gebruiken. Als u eenmaal de juiste boormachine heeft gekozen, is het natuurlijk belangrijk om de juiste boor te kiezen.

Tip 2: Kies de juiste boor

Als u niet de juiste boor kiest, is de kans groot dat de boor kapot gaat. Als u niet uitkijkt, kunt u de boormachine zelf ook beschadigen. Het grote verschil tussen een boor voor beton en eentje voor steen is de punt van de boor. Bij een steenboor is het materiaal van begin tot aan het einde van de boor overal hetzelfde. Bij een betonboor is de punt van een harder materiaal. Deze punt is van wolframcarbide, ook wel Widia genoemd. Wolfraamcarbide is een keramische stof die ontstaat uit wolfraam en koolstof. Dit relatief goedkope mengkristal staat bekend om zijn grote hardheid en wordt dan ook vaak gebruikt in snijapparatuur.

Tip 3: Niet te diep boren

Nadat er een gat in het beton is geboord, kunt u een plug in het geboorde gat steken. Het gat mag net zo groot zijn als de plug en de plug moet passen bij de schroef die in het gat geplaatst wordt. Niet alleen de breedte van de plug is van belang bij het boren van een gat in beton, ook de lengte wordt gebruikt om precies af te meten hoe diep het boorgat mag worden. Als het gat niet diep genoeg is geboord, past de plug er niet volledig in. Is het gat te diep, dan gaat de plug er te ver in, waardoor hij zijn werking verliest en u een grotere plug moet gebruiken. Om ervoor te zorgen dat u niet de diep boort, kunt u een stukje schilderstape op het boortje plakken. U weet dan direct tot waar u moet boren.

Tip 4: Boor niet in leidingen

In muren en plafonds zitten vaak leidingen weggewerkt en in vloeren kan vloerverwarming aanwezig zijn. Uiteraard kunnen de gevolgen groot zijn wanneer u in die leidingen boort. In het ergste geval moet de gehele muur open om een leiding te herstellen. In het geval van waterleidingen is er ook kans op waterschade. Voorkom deze schade en gebruik een leidingzoeker. Dit apparaat helpt u met het vinden van elektrische leidingen in een muur. Hiermee kunt u in een muur boren, zonder bang te zijn een leiding te raken. Sommige leidingzoekers kunnen ook hout- en staalconstructies in de muur, vloer of het plafond vinden.

Tip 5: Boren in beton en tegels

Als u wilt boren in beton of steen, dan kunt u eigenlijk gelijk beginnen. Als u in een tegelmuur wilt boren, is er echter wat voorzichtigheid geboden. Tegels hebben aan de bovenkant vaak een laag glazuur. Deze glazuurlaag is glad, kwetsbaar en kan kapot gaan als er een boor op staat te kloppen. Dat maakt de kans op schade en de kans op het breken van de hele tegel groot. Ga dus rustig te werk.

Er zit een optie op uw boormachine om de hamerfunctie uit te schakelen. Als u deze functie heeft uitgeschakeld, is het een stuk veiliger om door tegels heen te boren. Het is aan te raden een tegelboor te gebruiken. Boor eerst voorzichtig (zonder de hamerfunctie) en gebruik een tegelboortje met een scherpe punt. Ga dan pas over op een betonboor op volle kracht. Een extra tip: gebruik schilderstape op het gladde oppervlak van de tegel om het weglopen op de glazuur en krassen van de boor te voorkomen.

Tip 6: Vang gruis en stof op

Er zijn natuurlijk ook tips buiten het boren om. Het afvoeren van gruis en stof dat vrijkomt bij het boren is daarvan een goed voorbeeld. Tijdens het boren kunt u de boor het beste op een lager toerental een paar keer uit het gat halen, om het gruis uit het gat te verwijderen. Vervolgens kunt u het stof en gruis natuurlijk opzuigen met een stofzuiger.

De troep van het gruis en het stof tegen de muur en op de vloer onder het gat is aanzienlijk te beperken door het gebruik van een boorstofopvanger of door, zoals eerder genoemd, een gewone stofzuigerslang naast het boorgat te houden. Het voordeel van een boorstofopvanger is dat u het boorstof niet meer achteraf op hoeft te vegen of te zuigen.

Tip 7: Betonzagen en betonfrezen

Soms is het boren in beton niet de juiste oplossing en moet er gezaagd of gefreesd worden. Betonfrezen komt vaak voor als uw bijvoorbeeld uw kabels van uw elektra wilt verstoppen. Dit proces noemen we ook wel sleuven frezen. Betonzagen wordt vaak gebruikt om deur- of raamopeningen in te zagen. De meeste zaagwerkzaamheden voeren we uit met watergekoelde diamantzagen. Daarbij wordt het koelwater opgevangen en afgevoerd. Het kan voorkomen dat we droog zagen. Dit is geen werk dat u zelf uit wilt voeren als u niet precies weet wat u doet.

Sloopbedrijf Sloop Gigant kraan

Vraag een offerte aan.

Uiteraard wilt u de exacte prijs weten voor het laten boren van een gat in uw betonmuur of betonvloer. Om de kosten te achterhalen kunt u geheel vrijblijvend ons offerteformulier invullen. Nadat u uw wensen heeft aangegeven kunnen wij u binnen 2 dagen de juiste prijsindicatie toesturen, zodat u exact weet wat een gat boren in beton gaat kosten.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat