Grond afvoeren kosten.

Wilt u nieuwe tegels leggen? Misschien een mooie vijver of een nieuw gazon? Bij werkzaamheden in de tuin, komt er altijd een hoop grond vrij. Een deel van dit grond kunt u vaak op andere plekken in de tuin kwijt. Zo kunt u met het grond een ander stuk weer ophogen. Helaas kunt u niet alle grond hergebruiken en dan biedt grond afvoeren een uitkomst.

Het afvoeren van uw grond is vaak onderdeel van de werkzaamheden die u laat uitvoeren door een erkend bedrijf. Bij het egaliseren van de tuin voert onze vakman de afgegraven grond af. Dit geld ook voor het verwijderen van een boomstronk of het plaatsen van een vijver. Als u zelf de grond wilt afvoeren, kunt u hier natuurlijk afspraken over maken met onze vakman. Zeker wanneer u op de kosten wilt besparen.

De meeste mensen zijn op zoek naar een manier om op hun tuin, kelder of vervuilde grond, kosten te besparen en het grond goedkoop af te laten voeren. Maar ook grond afvoeren heeft natuurlijk een prijs. We zullen u op deze pagina alle informatie geven over het laten afvoeren van grond en de kostprijs per m3. Wij leveren u de scherpste prijs.

Ons goedkope sloopbedrijf heeft alles in huis om u te helpen met het afvoeren van deze grote of zelfs kleine hoeveelheden overtollige grond. De meest grond die word afgegraven komt uit de volgende gedeeltes van uw woning:

  • Tuingrond
  • Kelder

Inhoudsopgave

Kosten voor het afvoeren van grond.

Wanneer u uw voor- of achtertuin hebt aangepakt of misschien wel helemaal vernieuwd hebt, komt hier meestal veel grond bij vrij. Een gedeelte van deze grond kunt u misschien weer kwijt in de nieuwe vorm van uw tuin, maar meestal houdt u een aanzienlijk deel over. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een vijver hebt laten plaatsen of zelf hebt geplaatst, want daarvoor haalt u een grote hoeveelheid grond weg om uw mooie vijver een plek te kunnen geven. U kunt deze grond zelf afvoeren naar de milieupark in uw gemeente, maar gemakkelijker en vaak effectiever werkt het wanneer u dit uitbesteedt aan een vakman.

Maar wat zijn de kosten die een vakman rekent om uw grond af te voeren? We hebben voor u een handig overzicht gemaakt, zo kunt u per het soort klus zien wat u kwijt bent en met welke eenheid er wordt gerekend. U ziet dit overzicht hier*:

Soort klusGemiddelde prijsEenheid
Huur van container€ 125,- tot € 500,-per container
Afvoeren van puinOngeveer € 600,-20 kuub
Uitgraven en afvoeren€ 12,50 tot € 17,50per m2
Meerprijs vervuilde grond€ 10,- tot € 30,-per kuub
Kosten voor hovenier€ 30,- tot € 60,-per uur

Bovenstaande tabel geeft u een indicatie van de kosten. Als u precies wilt weten wat het afvoeren van uw grond gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij leveren u gegarandeerd de scherpste prijs.

Grond afvoeren kosten

Prijsbepaling bij afvoeren grond.

Wilt u de grondafvoer van uw klus laten verzorgen door een vakman van Sloop Gigant? Dan wilt u vast weten op basis van welke factoren wij hiervoor een prijs opmaken. Wij baseren onze prijsvoorstellen op grond van de volgende zaken:

Hoeveelheid grond

De hoeveelheid grond wat afgevoerd dient te worden, heeft direct effect op de prijs. Zo kunt u zich voorstellen dat het afvoeren van 10 kuub grond, goedkoper is dan wanneer dit 20 kuub is. Maar niet alleen de hoeveelheid heeft hierop invloed, ook is van invloed hoelang de vakman voor u bezig is met het afvoeren van de grond. De vakman dient namelijk de grond in een container of big bag te verzamelen en dit kost tijd. De mogelijkheid is vaak aanwezig om dit door meerdere vakmannen tegelijk te laten doen, maar dit kost u weer een hoger tarief per uur omdat er meerdere mensen voor u aan het werk zijn. Mogelijk kunt u zelf hulp bieden bij het verplaatsen van de grond naar de big bag of container, maar dit is afhankelijk van het project. Het kan in sommige gevallen zijn dat uw hulp juist averechts werkt en de vakman sneller klaar is wanneer hij de klus volledig zelf doet.

Soort materiaal

Er zijn verschillende manieren waarop een vakman de grond kan afvoeren. Er kan gekozen worden om te werken met een kruiwagen, maar het kan ook zijn dat er een grote- of kleine graafmachine nodig is om de grond te verplaatsen naar een container of big bags. Wanneer er zo’n graafmachine bij de klus komt kijken, dient de vakman een Klic-aanvraag te doen bij het Kadaster. Deze aanvraag is noodzakelijk, zodat de vakman een kaart ontvangt van jouw tuin met daarop alle bestaande kabels en leidingen van nutsvoorzieningen (zoals water, elektriciteit en gas). Op deze manier wordt voorkomen dat de vakman leidingen en kabels beschadigt, wat u weer verdere kosten bespaart. De kosten voor deze Klic-melding verschillen, maar liggen meestal zo tussen de €16,50 en €20,-. Deze kosten worden aan u doorberekend door de vakman of de vakman vraagt u om deze Klic-melding zelf te regelen.

Soort grond

Met het soort grond, bedoelen we vooral of het schone (tuin)grond is of vervuilde (tuin)grond. Het bedrijf dat uw grond zal afvoeren, zal alvorens het transport van de grond een test doen. Wanneer blijkt dat de grond vervuild is, betaalt u een forse toeslag om deze vervuilde grond af te voeren. We praten hier over een toeslag van tussen de €10,- à €35,- per kuub grond. Dit op zijn beurt is weer afhankelijk van hoe erg de grond vervuild is. 

Daarnaast is het goed te weten dat bij grondafvoer ook daadwerkelijk alleen grond wordt afgevoerd. Dus eventueel groenafval kan niet in dezelfde container of big bag worden gedeponeerd. Om eventueel groenafval ook te laten afvoeren, betaalt u dus een andere prijs bovenop de grondafvoer. 

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen dit groenafval via de gft-bak te laten afvoeren, maar houdt u er dan wel rekening mee dat het langer duurt voordat al uw groenafval uit uw tuin verdwenen is.

Container of big bags?

De meest gebruikte manier van grondafvoer is door middel van het plaatsen van een container. Wanneer u genoeg ruimte hebt op eigen grond, hebt u geen vergunning nodig voor het plaatsen van de container. Wanneer u echter geen ruimte hebt om de container te plaatsen op eigen grond, is het van belang om hiervoor een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Let op: Het aanvragen van zo’n vergunning dient u op tijd uit te zetten, daar u gemiddeld pas na twee weken een reactie ontvangt van uw gemeente. Houdt hier dus goed rekening mee. 

Wanneer u geen ruimte hebt in uw voor- en achtertuin om een container te laten plaatsen en u niet wenst te wachten op een vergunning voor een container, kan de vakman big bags laten plaatsen in uw tuin. Dit is ook het geval wanneer u bijvoorbeeld geen achterom heeft bij uw woning. Een bijkomstigheid in dit geval, is dat de vakman een hijskraan dient te huren om de (gevulde) big bags uit uw tuin te halen. Deze kosten komen dus bovenop de kosten voor de grondafvoer. Het is goed om de mogelijkheden vooraf duidelijk te bespreken met uw vakman.

Transportafstand

De afstand van uw tuin tot aan de container is van belang voor de prijsbepaling. Moet de vakman steeds een grote afstand afleggen om vanaf uw tuin bij de container te komen? In zo’n geval is de vakman langer bezig en kost dit meer geld. Wanneer uw vakman vanuit uw tuin op een kleine afstand direct bij de container is, duurt de klus minder lang en zal de prijs dus lager zijn dan bij een groter af te leggen afstand tot de container. Het is dus zeer van belang om bij een prijsgave of offerte duidelijk aan te geven hoe de situatie is vanaf uw tuin tot de container. Dit kan de vakman dan meenemen in zijn offerte, zodat u niet achteraf verrast wordt door eventuele meerkosten.

Vrijblijvende offerte?

Manieren om uw grond af te voeren.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om uw grond af te laten voeren. We zullen de meest voorkomende manieren even voor u op een rijtje zetten:

  • Container huren ( 10m3 )
  • Big Bag
  • Puinzakken

Uiteraard is een puincontainer huren de makkelijkste manier om de grond af te voeren. Maar stelt u eens voor als u niet achter in uw tuin kunt komen dan is het natuurlijk geen optie om al de grond door uw woonkamer naar de voorkant van uw huis te lopen.

Big bags zijn hiervoor de oplossing en kunnen gemakkelijk met een kleine en grote hijskraan over uw huis gehesen worden. Wilt u eens weten wat het gaat kosten om uw grond van uw tuin, kelder af te laten voeren? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontdek snel onze laagste prijs!

grond af laten voeren

Goedkoop uw grond laten afvoeren.

De Sloop Gigant heeft in de loop der jaren heel wat ervaring en kennis opgedaan in het grondwerk. Onze deskundige medewerkers hebben hiervoor een aantal verschillende opleidingen gevolgd en beheersen dus de kneepjes van het werken met grond.

Maar naast het grondwerk is het ook enorm belangrijk dat een overtollige hoeveelheid grond goedkoop kan worden afgevoerd. Daarom hanteert de sloop gigant een lage grond afvoeren prijs per m3. Zwarte grond afvoeren geniet eveneens een laag tarief.

Ondanks deze scherpe prijzen garandeert de sloopgigant een deskundige afvoer van de grond voor iedere klant. Het bedrijf beschikt over grondverzetmachines, beschikbaar in verschillende tonnages, die uitstekend werk leveren bij projecten ter verbetering van de gronden. Deze kunnen ook dienst doen bij het verzamelen van de overtollige hoeveelheid grond.

Wanneer u dus kiest voor goedkoop grond afvoeren bent u bij de sloop gigant aan het juiste adres!

Vraag daarom snel een vrijblijvende offerte aan en u ontvangt binnen maximaal 2 werkdagen een duidelijke kostenindicatie van ons. Goedkoop grond afvoeren is voor ons een belangrijke service naar onze klanten toe.

Grond afvoeren met big bags.​

Grondafvoer met behulp van big bags is vooral handig wanneer u geen ruimte hebt in uw voor- of achtertuin voor een container of wanneer u geen tijd hebt om te wachten op de vergunning voor het plaatsen van een container. In zo’n geval zullen er big bags worden geplaatst met behulp van een hijskraan. Dit maakt dat u naast de kosten voor de vakman en de grondafvoer ook betaalt voor het huren van de benodigde hijskraan. Dit kan de kosten flink opdrijven.

Zwarte grond afvoeren.

De sloop gigant helpt u ook bij het zwarte grond afvoeren van uw tuin of (bouw)werf. Ook hier worden weer scherpe prijzen gehanteerd zonder aan service in te boeten.

Vraag dan ook snel een vrijblijvende offerte aan en u ontvangt binnen een tijdsspanne 2 werkdagen een duidelijke kostenindicatie van ons. Deze geeft een duidelijk beeld van de grond afvoeren prijs per m3. Goedkoop grond afvoeren is voor de sloop gigant een belangrijke service naar de klanten toe.

Vraag snel meer informatie via onze website de sloop gigant of vraag ineens volledig vrijblijvend een prijsofferte aan.

Zo kom je snel te weten dat de sloop gigant zeer scherpe prijzen hanteert.

Bespaartips voor grond laten afvoeren.

Is het afvoeren van grond een (groot) onderdeel van uw project, maar hebt u een beperkt budget? Of wilt u gewoon graag de kosten voor de grondafvoer zo laag mogelijk houden? Dan hebben wij enkele tips voor u om op deze kosten te besparen:

Hergebruiken van grond

Gaat u een vijver of een zwembad laten plaatsen? Dan wordt er vaak enorm veel gezonde grond uitgegraven, wat nog van prima kwaliteit is. In uw omgeving kunt u informeren of er iemand gebruik wilt maken van uw uitgegraven grond, zo bespaart zowel u als de persoon die de grond ontvangt op kosten. Wanneer u een vakman inhuurt voor de grondafvoer, is het slim om te vragen naar het Bodembesluit. De overheid in Nederland juicht het hergebruik van grond toe, maar hier zijn wel regels aan verbonden. Deze regels vindt u in het bodembesluit. Er zijn veel gemeenten waar u een vergunning nodig hebt voor het hergebruiken van uw grond.

Zelf grond wegbrengen

In veel gemeenten kunt u als particulier uw grond afvoeren naar de milieustraat. Dit is gratis of tegen een kleine vergoeding. Wanneer het gaat om grote hoeveelheden grond, is dit wel een tijdrovende klus. Ondanks dat u de klus zelf uitvoert, betaalt u natuurlijk wel de benzine voor het steeds heen en weer rijden naar deze locatie. Het werkt sneller om in dit geval een aanhangwagen te lenen van een bekende (om nog meer te besparen) of te huren bij bijvoorbeeld een bouwmarkt.

Overleg met uw buren

Vraag eens bij u in de straat rond of er nog iemand van plan is om op kort termijn de voor- en/of achtertuin aan te pakken. Wanneer bijvoorbeeld uw buren of anderen in uw straat een zelfde klus op de planning hebben staan, kunt u beiden besparen door de kosten van één of meerdere containers te verdelen. Ook wanneer er een vakman bij komt kijken om voor meerdere tuinen grond af te voeren, bespaart u op de kosten. Omdat de vakman zijn materieel kan laten staan en daarnaast voorzien is van een grotere klus welke meer tijd in beslag neemt. Mocht u niet in direct contact staan met uw buren en of straatgenoten kunt u uw klus bijvoorbeeld ook plaatsen in de buurt Whatsappgroep of op een gezamenlijke facebookpagina. Zo weet u gauw genoeg of er iemand in uw straat of buurt ook gebruik wilt maken van grondafvoer en dit drukt uw kosten naar beneden.

Zoek een vakman bij u in de buurt

Meestal brengt een vakman m.b.t. grondafvoer ook voorrijkosten in rekening. Logischerwijs zijn deze voorrijkosten een stuk lager of misschien wel helemaal niet van toepassing, wanneer u een vakman kiest die uit uw omgeving komt. Dit kan enorm schelen op de kosten.

Veel gestelde vragen.

Jazeker, dit doen wij tegen zeer scherpe tarieven zonder aan service in te boeten.

Dit geeft niet. Wij kunnen uw grond dan afvoeren via de zogeheten big bags. Waar nodig gebruiken wij hijskranen.

Vraag een blijvende offerte aan. Dit is afhankelijk van uw situatie Wij voorzien u altijd van de voordeligste tarieven.

Dit is afhankelijk van uw situatie. U kunt een vergunning aanvragen bij uw gemeente voor het plaatsen van een container.

Offerte aanvragen grond afvoeren.

Wilt u het laten afvoeren van uw grond laten uitvoeren door Sloop Gigant? En weten wat het u precies gaat kosten? Hieronder vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat