Betonzagen.

Sloop Gigant heeft jarenlange ervaring met het betonzagen van vloeren (vloerzagen) en wanden (wandenzagen). Bij het maken van onder meer trapgaten en liftgaten is betonzagen een goede oplossing. Ook voor het zagen (of frezen) in beton van sleuven voor leidingen en het verbergen van elektrakabels is betonzagen een ideale methode. Wij zagen in vloeren, wanden en in plafonds. Wij kunnen met alle soorten gesteente overweg. Onze erkende slopers kunnen ook zagen in asfalt en beton. Zo kunnen wij ook vers gestort beton zagen, om scheuren te voorkomen.

Voor vloerzagen maken we gebruik van diverse geavanceerde vloerzaagmachines. Wij werken op een veilige en verantwoorde manier en zijn VCA gecertificeerd. Sloop Gigant heeft vakkundig opgeleid personeel voor alle denkbare zaagwerkzaamheden en wij werken uitsluitend met echte toppers. Voor wandzagen bent u natuurlijk bij ons ook aan het juiste adres.

Inhoudsopgave

Toepassingen betonzagen.

Betonnen vloeren zagen kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Denk daar bijvoorbeeld aan het in blokvorm zagen en verwijderen van vloeren zodat er niet gehakt of gebroken hoeft te worden. Maar ook voor klussen als het zagen van trapgaten in verdiepingsvloeren. Hieronder vindt u de populairste toepassingen:

Trapgat zagen

Wij betonzagen een trapgat in de betonnen verdiepingsvloer voor bijvoorbeeld een vaste trap naar de zolder etage. Indien gewenst inclusief de afwerking met hout of glad stukwerk en gegalvaniseerde metalen hoeken. Betonnen plafonds en wanden kunnen goed hard zijn. Daardoor kan het maken van een trapgat op die plekken toch wat tegen zitten. Betonzagen in een plafond is vaak ook zwaar werk en laat de nodige puin en stof achter. Sloop Gigant helpt u natuurlijk graag bij het boren- of zagen in beton.

Sleuven zagen in steen en beton voor onder andere elektra en waterleiding, is naast het beton boren ook een van de werkzaamheden. Het voordeel van sleuven zagen in de muur is dat alle leidingen en kabels mooi weggewerkt kunnen worden. Hieronder vind u een lijst waarbij het frezen- of zagen van sleuven een goede uitkomst bied:

 • Leidingen badkamer
 • Leidingen verwarming
 • Wasbak in het toilet
 • Kabels van bijvoorbeeld spotjes
 • Leidingen vloerverwarming

Kozijn sparing zagen

Met de betonzaag wordt er spanningsvrij een strakke opening in een bakstenen muur gezaagd, maar ook zagen in een betonnen muur is mogelijk. U kunt daarna probleemloos een kozijn monteren. Geheel afhankelijk van het materiaal van uw plafond, muur of vloer kiezen wij voor de beste oplossing om een gat of sparing te zagen voor een deur- of raamopening, doorgang of complete doorbraak.

Voor raam- en deurkozijnen waar de diepte beperkt is, kiezen we vaak voor een handzaagmachine waarbij het stof direct afgezogen kan worden. Deze zaagmethode kan soms ook toegepast worden voor het zagen van trapgaten voor een vaste trap, kruipluiken en bij het zagen van een daksparing.

Machine voor betonzagen

Betonzagen in wanden en vloeren.

Wilt u een nieuwe raam- of deuropening of gaat u uw trap incl. trapgat verplaatsen?
Sloop Gigant kan voor u de betonzaagwerkzaamheden volledig uit handen nemen. Onze vakmannen staan voor u klaar en denken mee met u en uw project.

Wandzagen: betonzagen in wanden

Er zijn een aantal voordelen bij betonzagen wanneer je dit vergelijkt met beton hakken. Zo zijn we in staat met een betonzaag rechte lijnen te zagen, waar dit bij het hakken van beton geen optie is. Ook zorgt het zagen van beton ervoor dat er geen onnodige schade wordt toegebracht aan delen die in tact moeten blijven. Naast deze punten is er ook een praktisch voordeel aan betonzagen; er is vele malen minder geluidsoverlast, minder trillingen tijdens de werkzaamheden en minder vrijkomend stof. Wij kunnen betonzagen met wandzaagmachines droog doen met een beperkte diepte van 15 centimeter. Betonzagen met wandzaagmachines tot een halve meter is mogelijk met koelwater en afzuiging.

Vloerzagen: betonzagen in vloeren

De specialisten van Sloop Gigant zorgen ervoor dat er met grote nauwkeurigheid wordt gewerkt aan uw betonzaagproject. Wij kunnen iedere betonsoort bewerken. Voor welk project u dan ook wilt gaan betonzagen in vloeren, wij nemen de zorg voor dit project graag uit uw handen. De trillingen en stofoverlast proberen wij zoveel als mogelijk beperkt te houden, zodat er zo min mogelijk overlast wordt ervaren. Zowel tijdens als na afloop van de werkzaamheden zorgen onze specialisten ervoor dat het stof wordt afgezogen.

Vrijblijvende offerte?

Welke zaaggereedschappen Sloop Gigant gebruikt.

Het gereedschap wat we gebruiken is uiteraard afhankelijk van de grootte van de zaagklus, het soort materiaal en wat het doel is van het zaagproject. We nemen als voorbeeld nu even de kleinere zaagklussen en leggen u uit welk gereedschap onze specialisten hiervoor gebruiken:

 • Handzaag:
  De handzaag is vooral geschikt voor dunnere wanden en of plafonds, maar ook voor bijvoorbeeld tuinaanleg om plantenbakken e.d. te zagen. Zoals de naam van dit gereedschap doet vermoeden, is deze zaag volledig met de hand te tillen en te bedienen. Laat dit werk natuurlijk wél door een van onze specialisten uitvoeren. Zij weten precies hoe zij dit gereedschap dienen te gebruiken.
  Voor muren en dikker beton is de handzaag niet geschikt. Daar is grover gereedschap bij van belang.
 • Wandzaag:
  Voor het zagen van gaten voor toekomstige deuren en ramen is een wandzaag zeer geschikt. Het voordeel van de wandzaag is dat er kaarsrechte lijnen gemaakt kunnen worden met behulp van een soort rails waar de zaag langs zaagt. Het werken met een wandzaag vereist de nodige kennis en ervaring waarvoor u bij Sloop Gigant terecht kunt. Onze medewerkers voeren de klus graag veilig en goed voor u uit.
Betonzagen

Betonzagen: verschillende zaagtechnieken.

Voor het betonzagen gebruiken wij diamantzagen. Diamant is het hardste materiaal ter wereld en daarom zeer geschikt voor betonzagen. Door het harde materiaal is het mogelijk om zeer fijn door het beton te zagen, we kunnen dus zeer nauwkeurig en recht zagen wat een groot voordeel is ten opzichte van betonhakken.
Bij het gebruik van een diamantzaag wordt gewerkt met water om de verspreiding van gruis en stof zoveel als mogelijk te beperken. Zo zit niet uw hele woning of kamer onder de stof en het gruis, maar wordt dit beperkt tot de plek waar het beton voor u gezaagd wordt. We doen er alles aan de klus zo netjes mogelijk voor u uit te voeren, zodat u met zo min mogelijk rommel zit na afloop.

Betonzaagwerkzaamheden die Sloop Gigant verricht.

Zoals u hebt kunnen lezen hebben onze medewerkers de benodigde kennis en ervaring om uw betonzaagproject uit uw handen te nemen en u te ontzorgen. Bij ons kunt u terecht voor onderstaande betonzaagwerkzaamheden:

 • Diamantzagen
  Het diamantzagen van beton, asfalt en andere steensoorten doen onze professionele medewerkers zeer nauwkeurig.
 • Steenzagen
  Het zagen van steen met behulp van een diamantzaag om (sier)bestrating te verwijderen of andere openingen te maken in steen, voeren onze deskundige medewerkers voor u uit.
 • Asfalt zagen
  Voor het zagen van asfalt hebben wij hoogwaardige asfaltzaagmachines in huis. Onze vakmannen zijn deskundig opgeleid om met deze machines uw project uit te voeren.
 • Betonzagen
  Het zagen van sleuven voor buizen of vloerverwarming is een veelvoorkomende klus waardoor onze professionals hier veel ervaring mee hebben en het project deskundig uitvoeren.

Kosten betonzagen.

Voordat u aan de slag gaat met betonzagen, wilt u natuurlijk weten wat de prijzen en tarieven zijn van het zagen in beton. Elke vloer of wand van beton is natuurlijk anders maar wij proberen toch wat prijzen op een rijtje te zetten:

ToepassingDiepteKosten
Zaagwerk in steentot 17 cm diep€ 1,15 p/cm per meter
Zaagwerk in betonwandtot 17 cm diep€ 2,60 p/cm per meter
Zaagwerk in betonvloertot 32 cm diep€ 1,82 p/cm per meter

Betonzagen prijs per meter.

Het basistarief dat wij uw berekenen is € 130,- euro. Voor dit basistarief kunnen wij natuurlijk al het een en ander voor u uitvoeren. Grotere of intensievere klussen zullen uiteraard wat duurder kunnen uitvallen. Omdat elke klus anders kan zijn, is het lastig van tevoren te bepalen wat betonzagen zal kosten. De prijs per meter kan een stuk goedkoper uitvallen als u oppervlak qua beton groter is. Wij berekenen u dan staffelprijzen. Wij kunnen u natuurlijk wel een richtprijs geven voordat onze erkende betonboorder bij u op de stoep staat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Beton boren en zagen.

In beton laten boren, of toch liever laten zagen? Beide werkzaamheden worden voor iets andere applicaties gebruikt. Zo word boren vaak gebruikt voor open haardgaten, afzuigkapgaten, afvoergaten en lijmverankeringen. Betonzagen word vooral gebruikt voor het frezen van sleuven voor elektra in steen en beton, asfaltzagen, trapsparingen en deursparingen.

Wij maken alleen gebruik van professionele zaagmachines. Zo maken wij gebruik van vloerzaagmachines en wandzaagmachines en kunnen wij zagen tot een diepte van 93cm en boren tot een doorsnede van 1200mm.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat