Asbest golfplaten verwijderen.

Asbest is een stof die voor 1994 veel gebruikt werd in golfplaten, tussenwanden, gevelpanelen onder kozijnen, buizen en kappen van schoorstenen en andere plekken in en rondom het huis. Asbest is een gevaarlijke stof waar u niet zomaar mee aan het werk kunt. Voor het verwijderen van asbest golfplaten schakelt u de specialisten van Sloop-Gigant in. We werken heel precies en verwijderen uw asbesthoudende golfplaten professioneel.

Inhoudsopgave

Asbest golfplaten verwijderen werkwijze.

Het verwijderen van dakplaten waarin asbest verwerkt is lijkt makkelijk. U haalt de dakplaat van het dak en brengt deze naar de stort. Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt. Het verwijderen van asbesthoudende dakplaten vereist een specifieke aanpak en een zorgvuldige voorbereiding en planning.

Vooronderzoek

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met het verwijderen van de dakplaten, onderzoeken we eerst hoe we de golfplaten op uw huis of schuur het beste kunnen bereiken en verwijderen. Het is belangrijk om vooraf te weten of de golfplaten gemakkelijk te bereiken zijn, zo komen we niet voor onverwachte verrassingen te staan. Daarnaast kijken we naar het materieel dat we nodig hebben om de klus veilig en snel te klaren.

Omgeving afzetten

Voor de aanvang van onze werkzaamheden zetten we het gebied af met linten en borden. Zo voorkomen we dat omwonenden onbedoeld te dicht bij de verwijderde asbestplaten komen. Het verwijderen en afvoeren van de golfplaten willen we uiteraard zo veilig en efficiënt mogelijk laten verlopen.

Asbest verwijderen

Wanneer het vooronderzoek gedaan is en de omgeving afgezet is, gaan onze specialisten aan het werk.

asbest-golfplaten-verwijderen

Hoe herkent u golfplaten met asbest.

Onderstaand omschrijven we een aantal soorten asbesthoudende golfplaten en hoe u deze kunt herkennen. Wij raden wel aan altijd onderzoek te laten doen door een gecertificeerde asbestspecialist op locatie.
 • Asbestboard; Dit is plaatmateriaal waarbij houtvezels (cellulose vezels) vermengd zit met asbest. Dit wordt toegepast op wanden, plafonds en dakbeschot. Het asbestgehalte is hoger dan bij asbestcementplaat.
 • Chrysotiel plaat; dit is een harde vlakke plaat van cement vermengd met chrysotiel. Het toepassingsgebied is zeer breed; niet alleen het dak maar ook plafond- en spouwplaten langs kozijnen, kruipluiken, binnenwanden, etc. Ook zijn er toepassingen met een gecoate plaat met bijvoorbeeld een tegelmotief.
 • Amosietplaat; dit zijn zachte vlakke platen van cement vermengd met amosiet. De platen worden vooral gebruikt als brandwerend materiaal voor hout- en staalconstructies, plafonds en dus onder daken.

Melding in plaats van vergunning asbest verwijderen.

De sloopvergunning is sinds 1 april 2012 vervangen door de sloopmelding. U kunt bij uw gemeente een melding indienen. Er wordt gevraagd naar:

 • Een situatieschets
 • De afmetingen van het gebouw
 • Het asbestinventarisatierapport als het bouwwerk ouder is dan 1994
 • De sloopmethode en het sloopveiligheidsplan
 • De aard en hoeveelheid van het vrijkomende materiaal

Subsidie voor laten vervangen asbest golfplaten.

Wanneer uw golfplaten dak groter is dan 35m2, kunt u een subsidie aanvragen bij uw gemeente voor het vervangen van uw asbest golfplaten. Deze subsidie bedraagt € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000,-. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rijksoverheid.

asbest-laten-verwijderen

Werkwijze vervangen asbest golfplaten.

Uw asbesthoudende golfplaten vervangen met behulp van de vakmannen van Sloop Gigant gebeurt in een aantal stappen welke wij hieronder voor u uiteen hebben gezet:

Stap 1: Asbestinventarisatie

Bij een asbestinventarisatie zal er volgens de SC-540 richtlijnen een rapport worden opgemaakt. Zo’n rapport is altijd nodig alvorens de werkzaamheden van start gaan en de kosten hiervoor variëren meestal tussen de €300,- en €350,-.

Stap 2: Asbest dak verwijderen

In Nederland is het toegestaan een klein asbest dak van golfplaten zelf te vervangen. Wij raden u dit echter sterk af. Onze gespecialiseerde vakmannen zijn opgeleid en ervaren om asbesthoudende platen voor u te verwijderen en weten hoe zij dit zo zorgvuldig mogelijk aanpakken. Sloop Gigant is een ervaren en gecertificeerde asbest verwijderaar. In onderstaande gevallen is het zelfs verplicht om een specialist in te huren voor het verwijderen van de asbest golfplaten:

 • De asbesthoudende golfplaten zijn al beschadigd;
 • De oppervlakte van de golfplaten is groter dan 35m2;
 • Er zitten asbesthoudende leien op het dak;
 • De asbestgolfplaten liggen op een bedrijfspand.

Stap 3: Nieuwe dakbedekking plaatsen

Wanneer de asbesthoudende golfplaten met zorgvuldigheid zijn verwijderd, is het noodzaak om nieuwe dakbedekking te plaatsen. Kies in dit geval voor materialen die een lange levensduur hebben en kies zorgvuldig het type dak uit dat u wenst te plaatsen. Het is ook een ideale gelegenheid om uw nieuwe dak te voorzien van dakisolatie, wanneer dit nog niet aanwezig was. Ook deze dakisolatie kan Sloop Gigant volledig voor u verzorgen.

Vrijblijvende offerte?

Is asbest verwijderen verplicht?

Asbest verwijderen is nu nog niet verplicht; je bent als huiseigenaar zelf verantwoordelijk voor het asbest in je woning. Wel kan de gemeente je dwingen maatregelen te nemen als er sprake is van losgebonden asbest of asbest in heel slechte staat. In deze gevallen moet je het asbest afschermen of laten verwijderen.

Maar let op: De regering wil asbestmateriaal dat in contact staat met de buitenlucht per 2024 gaan verbieden. Asbestdaken zijn vanaf dan verboden. Deze maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. Zorg dus dat u uw asbest dak of golfplaten vóór 2024 hebt laten vervangen!

Kosten asbest golfplaten laten verwijderen.

In de praktijk komt het nog veel voor dat een golfplaten dak van een schuur of garage asbest bevat. Natuurlijk is het van belang dat deze daken voor 2024 worden vervangen, want vanaf dit jaar zijn asbesthoudende daken verboden. Het verwijderen van asbest is een zorgvuldige taak die efficiënt en met geboden voorzichtigheid moet gebeuren. Onze vakmannen van Sloop Gigant zijn ervaren met deze klus en nemen dit graag uit uw handen.

De gemiddelde kosten voor deze klus hebben wij voor u berekend op basis van verschillende oppervlakte daken en verschillende typen asbestinventarisering. Zie deze gemiddelde prijzen in onderstaande tabel:

AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
Type 0€ 140,-
Type A€ 325,-
Type B€ 600,- – € 1.500,-

 

Asbest verwijderenGem. kosten, incl. btw
1 – 10 m2€ 700,-
11 – 20 m2€ 800,-
21 – 30 m2€ 900,-
31 – 50 m2€ 1.000,-

*Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en een gemiddelde berekening. Exacte prijzen kunnen afwijken, afhankelijk van de situatie en de oppervlakte van uw dak. Vraag voorafgaand aan de werkzaamheden altijd een vrijblijvende offerte op voor een specifiek beeld van de kosten.

Kosten asbest golfplaten verwijderen per m2.

Om u op voorhand te informeren wat het kost om asbest dakplaten te verwijderen, treft u onderstaand een indicatie aan. U leest het aantal vierkante meters af met de bijbehorende prijs voor het verwijderen.

 • 1 tot 10 m2, 500,- tot 600,- euro
 • 11 tot 20 m2, 600,- tot 700,- euro
 • 21 tot 30 m2, 700,- tot 750,- euro
 • 31 tot 50 m2, 750,- tot 800,- euro

Bij het verwijderen van asbest golfplaten boven de 100 m2 rekenen we een tarief van 13 tot 14 euro per m2.

Bespaar op de kosten van asbestsanering.

Natuurlijk zijn de kosten om asbest te verwijderen van belang bij uw keuze voor het bedrijf waarbij u de opdracht neerlegt. Vraag nu bij ons een offerte aan via ons offerteformulier. Zaken als garantie, btw, de afvoerkosten en een startdatum van de werkzaamheden zijn belangrijke onderdelen van de uitgebrachte sloopwerk offerte. Er is in onze branche genoeg concurrentie, vraag daarom gratis en vrijblijvend uw offerte aan.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat