Bouwafval afvoeren.

Tijdens een verbouwing of renovatie krijgt u te maken met verschillende soorten bouw- en/of sloopafval. Dit bouwafval dient te worden afgevoerd. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar nog makkelijker is het om dit voor u te laten ophalen en te laten afvoeren. Onze vakmannen van Sloop Gigant staan voor u klaar wanneer u gemakkelijk en snel uw bouwafval wilt laten afvoeren.

We zullen u een overzicht geven van materialen die niet onder bouwafval vallen:

 • Grind/tuinafval
 • Hout/kozijnen en deuren
 • Laminaat
 • Oude bestrating
 • Vloerbedekking
 • Schuttingdelen

Wilt u uw tuin laten verbouwen en uw tuin opnieuw laten aanleggen dan zal bij het leeghalen van de tuin een hoop afval tevoorschijn komen. Het meeste van dit afval kunt u kwijt in een groencontainer. Mocht u veel grond, klei of zand uit uw oude tuin halen dan kunt u het beste een grondcontainer bestellen.

Inhoudsopgave

Wat is bouwafval?

Wanneer u weinig kennis beschikt over verbouwen en het vrijkomende bouwafval, snappen wij dat het lastig is om helder voor uzelf te krijgen welke soorten afval nu precies onder bouwafval vallen.

Hieronder ziet u een opsomming van wat wij noemen bouwafval:

 • Steen & beton
 • Hout
 • Deuren & kozijnen
 • Grind
 • Laminaat
 • Bestrating
 • Schuttingen
 • Vloerbedekking

Wat valt er niet onder bouwafval?

 • Asbesthoudend materiaal
 • Golfplaten
 • Dakbedekking
 • Huishoudelijk afval
 • Accu’s
 • Grond, zand & asfalt
 • Klein chemisch afval
Bouwafval-laten-afvoeren

Bouwafval afvoeren: wat te doen met andere soorten afval.

Natuurlijk zijn er nog diverse andere soorten puin en/of afval die vrij kunnen komen tijdens uw verbouwing. We leggen u uit welke meest voorkomende soorten afval er zijn naast bovenstaande soorten en welke opties u hebt met deze soorten afval. Steenachtige materialen worden gezien als schoon puin. Dit puin mag ook samen met het bouwafval worden afgevoerd:
 • Beton- en metselpuin
 • Dakpannen
 • Vloertegels
 • Stenen

Wat te doen met tuinafval?

Tuinafval en grondafval komt vaak vrij bij het renoveren of nieuw aanleggen van uw voor- en/of achtertuin. Wanneer het een beperkte hoeveelheid betreft kunt u dit zelf in uw groenafvalcontainer plaatsen en deze wordt wekelijks of tweewekelijks geleegd in de meeste gemeenten. Heeft u een grotere hoeveelheid tuin- en grondafval dan kunt u hiervoor een grondcontainer huren. Het is wel van belang dat hier alleen schone grondafval in wordt gedeponeerd; dus vrij van wortels, stenen en takken.

Wat te doen met dak afval?

Dak afval bestaat uit dakleer, dakgrind, bitumineuze of teer-houdende dakbedekking en aanklevend isolatiemateriaal. Wanneer u de dakbedekking gaat vervangen of verwijderen kunt u voor het verzamelen van het dak afval een dak afval container huren.

Asbest in bouwafval is iets wat u beter niet zelf kunt verwijderen. Schakel altijd een specialist in op het gebied van asbest en brandt zelf uw handen hier niet aan. Wilt u uw oude dakbedekking laten vervangen van uw platte dak? Dan kunt u al uw dak afval in een speciale dak afval container deponeren.

Vrijblijvende offerte?

Asbest in bouwafval.

Ga je een monumentaal of ouder pand verbouwen? Laat je woning dan eerst controleren op asbest. Asbest kan op allerlei plekken zitten. Schakel hiervoor de hulp in van een specialist.

Bij elke verbouwing komt bouwafval vrij en moet worden verzameld. Het beste is om dit puin dan te af te voeren in aparte containers. Bouwafval bouwafval afvoeren wordt dan ook vaak gedaan door professionele bedrijven, een puincontainer kan u immers niet zelf afvoeren.

Bovendien is het gescheiden afvoeren van afval in een container ook nog eens stukken goedkoper.

Op deze manier kunnen wij bouwafval afvoeren. Ook het netjes scheiden en afvoeren van bouwafval voorkomt dat het puin op de grond eindigt en weer kan zorgen voor verontreiniging van de bodem.

Dat wilt niemand want dan zal het nodig zijn om de bodem te saneren.

Bouwafval af laten voeren in een puin- of afvalcontainer.

Wanneer het een grotere hoeveelheid puin of afval betreft wat vrijkomt tijdens de verbouwing of renovatie van uw woning of pand, hebt u de mogelijkheid een puin- en/of afvalcontainer te huren. De bouwcontainer wordt bij u thuis afgeleverd en zal worden opgehaald wanneer deze gevuld is met puin. De kosten voor het huren van een container verschillen per soort container en zijn afhankelijk van meerdere factoren, o.a. de grootte van de container, het soort puin/afval waar de container voor bestemd is etc.

Houdt u er ook rekening mee dat het misschien nodig zal zijn een vergunning te hebben voor het plaatsen van een puincontainer. Wanneer deze op de openbare weg of op een openbare parkeerplaats moet worden geplaatst, is een vergunning altijd nodig.

Wat kost een afvalcontainer huren?

Er zitten kosten verbonden aan het huren van een bouwcontainer. Vaak is dit een all-in prijs en zijn de prijzen inclusief btw, breng- en ophaalservice en verwerking van je bouwafval. Een bouwcontainer van 3m3, een bouwcontainer van 6m3 en een bouwcontainer van 10m3 komen het meeste voor. Bekijk de gemiddelde kosten per grootte van de container:

 
3 m3
6 m3
10 m3
Bouwafval container huren€ 240€ 350€ 475

Afvoeren hoeveelheid.

Door voor ons een ruwe schatting te maken van de hoeveelheid afval die verwijderd moet worden, kunnen wij u de juiste maat container leveren. Zo kunt u in één keer het afval afvoeren. Uiteraard kunt u ook regelen dat wij de container ophalen en zorgen voor de afvoer van uw bouwafval.

Bouwafval zelf afvoeren.

Wanneer het afval wat vrijkomt bij uw verbouwing niet al te veel is, kunt u ervoor kiezen dit afval zelf in te leveren bij de milieustraat in uw gemeente. De tarieven voor het wegbrengen van bouwafval verschillen per gemeente, wij raden u aan om de informatie m.b.t. kosten voor het inleveren van bouwafval vooraf te raadplegen via de website van uw gemeente.

Sloopbedrijf Sloop Gigant kraan

Bouwafval laten afvoeren door Sloop Gigant.

Wanneer u wilt dat de afvoer van uw bouwafval zo gemakkelijk en snel mogelijk voor u geregeld wordt, dan staat Sloop Gigant voor u klaar. Onze mannen plaatsen het bouwafval in de container welke Sloop Gigant voor u heeft gehuurd en onze mannen zorgen ervoor dat de container wordt opgehaald wanneer deze vol is. Nadat de container is opgehaald zullen wij zorgen voor correcte verwerking van uw bouwafval.

Wij maken voor u graag een prijsindicatie op m.b.t. de afvoer van uw bouwafval. Neem voor het ontvangen van een prijsindicatie contact op via het contactformulier op deze website, u kunt dit vinden onder de knop contact. Ook kunt u telefonisch of per email een offerte aanvragen. Mail ons op emailadres: sloopgigant@gmail.com of neem telefonisch contact op via telefoonnummer: 06-40125121.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat