Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Seniorenverhuizing.

Wanneer uw leeftijd toe neemt, kan het zijn dat u overweegt te gaan verhuizen naar een seniorenwoning. Een seniorenwoning is vaak een compacte woning waar alles gelijkvloers is, zodat u veiliger en comfortabel kunt wonen. Op deze pagina leest u meer informatie over een zogenoemde seniorenverhuizing en wat Sloop Gigant hierin voor u kan betekenen.

Inhoudsopgave

Te verhuizen inboedel selecteren bij een seniorenverhuizing.

Vaak gaat er een beperkt gedeelte van uw inboedel mee naar uw nieuwe seniorenwoning. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw oude woning een eengezinswoning is met meerdere verdiepingen, u hebt dan veel meer spullen dan dat er mee kunnen verhuizen naar de seniorenwoning. Het is goed om vooraf een goede en realistische selectie te maken van uw inboedel, zodat u precies weet welke spullen wel en niet mee verhuizen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw spullen vast in verhuisdozen te plaatsen en deze te markeren, zo maakt u een verdeling in wat wel en niet mee gaat met uw verhuizing.

Seniorenverhuizing

Opslag van inboedel bij een seniorenverhuizing.

Wanneer u vanuit een grote woning gaat verhuizen naar een seniorenwoning maakt u dus vooraf een selectie van de mee te verhuizen inboedel. Wanneer u deze selectie hebt gemaakt, zult u zien dat er een hoop spullen niet mee gaan verhuizen en dus overblijven. Natuurlijk kunt u spullen verdelen onder uw familie, vrienden en kennissen, maar er is een grote kans dat u toch met overige spullen blijft zitten. Sloop Gigant biedt de mogelijkheid tijdelijk of langdurig uw spullen op te laten slaan. Deze mogelijkheid kunnen we voorafgaand aan het uitbrengen van een offerte met u doornemen en bespreken.

Woningontruiming seniorenwoning na overlijden.

Wanneer een dierbare van u op een respectabele leeftijd is komen te overlijden en deze dierbare woonde in een seniorenwoning, is het noodzaak dat de seniorenwoning wordt ontruimd. Wij snappen bij Sloop Gigant heel goed dat u niet zit te wachten op deze klus tijdens deze emotionele periode. Wij staan voor u klaar om dit voor u uit handen te nemen, zodat u zich kunt richten op de andere praktische zaken die er geregeld dienen te worden rondom het overlijden van uw dierbare.

Onze vakmannen zorgen ervoor dat de seniorenwoning ontruimd wordt, evt. spullen welke weggegooid moeten worden zullen zij voor u afvoeren en de seniorenwoning wordt leeg en bezemschoon opgeleverd. De eindinspectie en het inleveren van de sleutels kan Sloop Gigant ook voor u verzorgen. Alles om tijdens en rondom deze emotionele gebeurtenis u te kunnen ontzorgen.

Vrijblijvende offerte?

Kosten van een seniorenverhuizing.

De prijs voor een seniorenverhuizing is afhankelijk van een aantal zaken. Wordt de geselecteerde inboedel van A naar B gebracht en wordt de overige inboedel bijvoorbeeld afgevoerd, dan betaalt u een lagere prijs dan wanneer de overige inboedel moet worden vervoerd naar bijvoorbeeld een opslagplaats én naar een milieustraat. Verder is de prijs afhankelijk van de grootte en het aantal verdiepingen van de oude woning, de grootte van de inboedel en de benodigde hoeveelheid verhuizers hiervoor, de afstand tot de nieuwe woning en hoe u de oude woning opgeleverd wilt krijgen. Om enigszins een indicatie geven van de gemiddelde prijzen voor een seniorenverhuizing, hebben wij onderstaand overzicht gemaakt:

OptieGemiddelde prijs
2 verhuizers + 20 m3 verhuiswagen€ 500,- tot € 800,-
3 verhuizers + 20 m3 verhuiswagen€ 800,- tot € 1200,-
4 verhuizers + 50 m3 verhuiswagen

€ 1100,- tot € 1500,-

Prijsopbouw van een seniorenverhuizing.

Er zijn een aantal keuzes die effect hebben op de prijsopbouw bij een seniorenverhuizing. Deze keuzes zetten we hieronder voor u uiteen, zodat u deze voorafgaand aan de verhuizing goed in overweging kunt nemen.

Type verhuiswagen

Bij een verhuizing kunt u kiezen voor een verhuiswagen met een inhoud van 20 m3 of 50 m3. We zien in de praktijk zeer vaak dat een verhuiswagen van 20m3 voldoende is bij een verhuizing naar een seniorenwoning. Echter, wenst u bijvoorbeeld uw hele inboedel te verhuizen; deels naar uw nieuwe seniorenwoning en deels naar een tijdelijke of permanente opslagplaats, dan kan het voordeliger zijn toch te kiezen voor een 50 m3 verhuiswagen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Extra verhuizers

Het kan zijn dat u niet voldoende hebt aan één verhuizer, omdat de inboedel vrij groot is of omdat u wenst dat de inboedel verhuisd wordt en tegelijkertijd uw oude woning grondig wordt schoongemaakt of bezemschoon opgeleverd moet worden.

Kostprijs per kilometer

Afhankelijk van de afstand tussen uw oude woning en nieuwe seniorenwoning wordt er een kostprijs per kilometer gehanteerd. Dit wordt meestal gedaan vanaf 20 kilometer, wanneer dit onder de 20 kilometer ligt kan het zijn dat deze kosten u bespaard worden.

Extra opties

Er zijn een aantal extra opties die Sloop Gigant aanbiedt bij een seniorenverhuizing, alles om u zoveel mogelijk te ontlasten tijdens deze ingrijpende gebeurtenis op uw oude dag.

De extra opties die wij bieden:

Type extra optie bij seniorenverhuizingGemiddelde prijs
Inpakker€ 45,- per uur
Extra grondige schoonmaak oude woning€ 45,- per uur
Lift assistentie€ 60,- per uur
Piano transport€ 200,- tot € 350,-
Extra werkzaamheden i.v.m. in originele staat opleveren van de oude woning€ 45,- per uur

*Bovenstaande prijsindicatie is een gemiddelde prijs per type extra optie. Vraag voorafgaand aan uw verhuizing altijd een vrijblijvende offerte op zodat u een duidelijk beeld hebt van de totaalprijs.

Bedrijfsontruiming door Sloop Gigant

Bespaartips bij seniorenverhuizing.

Om de kosten voor het uithanden geven van uw verhuizing naar de seniorenwoning zo voordelig mogelijk te houden, hebben wij enkele bespaartips voor u:

 • Maak een streng selectie van de te verhuizen inboedel
  Gezien u kleiner en compacter gaat wonen kunt u veel geld besparen door niet overbodig veel spullen te laten verhuizen, die u misschien ook helemaal niet kwijt zal kunnen. Hoe minder er verhuisd dient te worden, hoe minder extra kosten u betaalt.
 • Geef spullen weg aan bekenden of een kringloopwinkel
  Als aanvulling op bovenstaand punt, kan het u ook geld schelen om spullen welke niet mee verhuizen maar nog wel in prima staat zijn te doneren aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Zo kunnen anderen deze spullen nieuw leven inblazen en scheelt het u kosten die u anders zou maken wanneer deze spullen afgevoerd worden bij de milieustraat.
 • Verhuis doordeweeks
  Wanneer u doordeweeks verhuist, i.p.v. in het weekend kan u dit een flinke prijstoeslag schelen.

Offerte aanvragen seniorenverhuizing.

Wilt u een seniorenverhuizing laten uitvoeren door Sloop Gigant? En weten wat het u precies gaat kosten? Hieronder vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat