Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Asbest dak vervangen kosten.

Er zijn nog redelijk wat mensen die de ontdekking doen dat er asbest verwerkt is in het dak van hun schuur, uitbouw of garage. Bent u achter deze ontdekking gekomen en wilt u dit laten verwijderen? Vanaf 2024 is het verboden een asbestdak te bezitten, dus hoe eerder u dit aan laat pakken, hoe beter. Sloop Gigant staat ook bij deze klus voor u klaar.

Inhoudsopgave

Een dak met asbest herkennen.

Doorgaan is het lastig om zelf asbest te herkennen, wanneer u hier zelf niet goed bekend mee bent. Wel hebben wij enige tips hoe u toch zelf asbest in uw dak kunt ondekken:

 • Productiejaar
  Per 1 juli 1993 geldt een verbod op gebruik en verkoop van alle soorten asbest in Nederland. Wanneer uw dak eerder dan deze datum geplaatst is, kan er dus asbest in het dak verwerkt zijn.
 • Markering
  Asbestvrije golfplaten en leien hebben een N of NT markering in het oppervlak.
 • Merknaam
  Zijn uw leien geplaatst tussen 1990 en 1996, dan kunt u kijken naar de merknaam. Leien van de merken Alterna of Stonit uit deze periode zijn asbestvrij. Leien van Eterna, Multex, Big Ben of Country bevatten asbest. Voor golfplaten zijn er helaas geen indicaties op basis van de merknaam.
 • Uitzicht en textuur
  Golfplaten met asbest hebben een honinggraat vorm in wafelstructuur en bevatten meerdere lagen. Wanneer u grote vezels ziet is de kans op asbestverwerking groot. Bij kleine vezels bevat het materiaal geen asbest. Bij asbesthoudende leien ziet u grote witte vezels in de breuklijnen.
 • Formaat
  Kleine leien met een oppervlak van 40×20 centimeter of 40×24 centimeter zijn asbesthoudend. Grotere leien met een oppervlak van 60×40, 60×32 of 45×32 zijn asbestvrij. Voor golfplaten zijn er helaas geen indicaties op basis van het formaat.
 • Vuurtest
  Met een vlam langs de breuklijnen of een breukvlak gaan is ook een tactiek om asbest te herkennen. Blijven de vezels gloeien, dan hebt u te maken met asbest. Smelten de vezels weg, dan is sprake van asbest in de golfplaten of leien.
asbest dak vervangen kosten

Kosten vervangen van uw asbest dak.

De kosten voor het vervangen van uw asbest dak kunnen variëren tussen zo’n €800,- en €2500,-. De prijs is o.a. afhankelijk van de oppervlakte van het dak. Het vervangen van uw asbest dak bestaat uit twee soorten werkzaamheden; de asbestinventarisatie en de asbestsanering. We hebben enkele richtprijzen gemaakt zodat u een indicatie hebt van de kosten voor het vervangen van uw asbest dak:

AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
Type 0€ 140,-
Type A€ 325,-
Type B€ 600,- – € 1.500,-
AsbestsaneringGem. kosten, incl. btw
1 – 10 m2€ 650,- – € 750,-
11 – 20 m2€ 800,- – € 900,-
21 – 30 m2€ 900,- – € 1.000,-
31 – 50 m2€ 1.000,- – € 1.100,-
Totale kosten€ 800,- – € 2600

*Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en een gemiddelde berekening. Exacte prijzen kunnen afwijken, afhankelijk van de situatie en de oppervlakte van uw dak. Vraag voorafgaand aan de werkzaamheden altijd een vrijblijvende offerte op voor een specifiek beeld van de kosten.

Asbest dak werkzaamheden pas op

Vrijblijvende offerte?

Kosten plaatsen van een nieuw dak.

Wanneer u het asbest dak hebt laten verwijderen, is het uiteraard van belang dat er een nieuw dak geplaatst wordt op uw schuur, uitbouw of garage. Sloop Gigant kan dit samen met de verwijdering van het asbest volledig verzorgen. We geven u hiervoor een gemiddelde prijsindicatie en deze baseren we op het plaatsen van een nieuw dak van 50 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw keuze in oppervlakte, materiaal en het type dak dat u kiest.

Type dakGemiddelde kosten bij een dak van 50 m2 (inclusief arbeid en btw)
Plat 
Bitumen€ 2.200,-
EPDM€ 3.250,-
PVC€ 4.000,- – € 4.500,-
Schuin 
Dakpannen€ 4.000,- – € 4.500,-
Riet€ 4.300,- – € 4.700,-

*Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en een gemiddelde berekening. Exacte prijzen kunnen afwijken, afhankelijk van het gekozen materiaal, type dak en de oppervlakte van uw dak. Vraag voorafgaand aan de werkzaamheden altijd een vrijblijvende offerte op voor een specifiek beeld van de kosten.

Prijsvoorbeelden asbest dak vervangen.

We geven u een aantal voorbeelden m.b.t. het onderzoek, het verwijderen van asbest in uw dak en het terug plaatsen van een nieuw dak.

Goedkope situatie

Heb je een klein dak van 10m2 met asbest die vervangen moet worden en wil je er een goedkoop dak voor in de plaats? Gemiddeld kost laten verwijderen van het asbest dak rond de € 1.525, dit is inclusief het vervangen ervan.

Gemiddelde situatie

Gaat het om een groter dak van 30 m2 met asbest en wil je er een degelijk dak voor terug? In dit geval liggen de totale kosten rond de € 4.200.

Dure situatie

Gaat het om een groter dak van 30 m2 met asbest en wil je er een degelijk dak voor terug? In dit geval liggen de totale kosten rond de € 4.200.

Asbestinventarisatie door een professioneel bedrijf.

Zoals bij veel klussen het geval is zijn er een aantal factoren welke invloed hebben op de totaalprijs van het project, zo ook bij het vervangen van een asbest dak. Onderstaande factoren hebben invloed op de prijs:
 • De oppervlakte (het aantal m2) De oppervlakte van het dak speelt uiteraard een grote rol. Hoe groter het dak, des te hoger de kosten voor de asbestinventarisatie en het verwijderen / vervangen van het dak.
 • Asbestinventarisatie Voordat een asbest dak mag worden verwijderd, is er een asbestinventariesatierapport nodig welke is opgemaakt door een gecertificeerde asbestspecialist. Deze wordt afgegeven na een asbestonderzoek type A. Gemiddeld liggen deze kosten voor een dergelijk onderzoek zo tussen de €300,- a €350,-. Wanneer er een vermoeden is van asbest, maar dit niet direct waarneembaar is, zal er een type B onderzoek (ook wel destructief onderzoek) nodig zijn. De kosten voor dit onderzoek liggen gemiddeld tussen de €600,- en €1500,-.
 • Afvoer asbesthoudend materiaal Wilt u dat het asbesthoudende materiaal voor u afgevoerd wordt of wilt u dit zelf doen? Het kan zijn dat wij genoodzaakt zijn een toeslag te rekenen voor de afvoer van uw asbesthoudend materiaal. Dit is afhankelijk van het tarief wat uw gemeente hiervoor hanteert. Bij de ene gemeente kan asbesthoudend gratis worden afgevoerd bij de milieustraat, bij de andere gemeente wordt hier een kleine bijdrage voor gerekend.
 • Plaatsen van een nieuw dak Nadat het asbest dak verwijdert is, zal er een nieuw dak terug geplaatst moeten worden. Het is volledig afhankelijk van het type dak en het soort materiaal dat u wenst. Deze kosten kunnen dus enorm variëren gebaseerd op uw eigen keuze.

Bespaartips asbest dak vervangen.

Omdat Sloop Gigant goed begrijpt dat u de kosten voor deze klus zo laag mogelijk wenst te houden, hebben wij voor u een aantal bespaartips op een rijtje gezet:
 • Subsidie Wanneer uw dak groter is dan 35m2, kunt u een subsidie aanvragen bij uw gemeente voor het vervangen van uw asbest dak. Deze subsidie bedraagt €4,50 per m2 met een maximum van €25000,-. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rijksoverheid.
 • Materialen met een lange levensduur Kies voor uw nieuwe dak voor materialen met een lange levensduur, zoals PVD of aluminium.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Het verwijderen van asbest is een gevaarlijke klus. De professionals van Sloop Gigant hebben veel ervaring in asbestsaneringen en renoverende werkzaamheden. We werken secuur en met beleid om veiligheid te waarborgen. Een professionele asbestsanering met een hoogstaande service en garantie na de werkzaamheden, daarom kiest u voor Sloop Gigant.

Wilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen? Vul ons contactformulier in op deze website, bel ons op 06-40125121 of stuur een e-mail aan info@sloop-gigant.nl.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat