Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Kosten asbest verwijderen.

Wilt u asbest laten verwijderen maar u bent nieuwsgierig naar de kosten? Wij leggen u op deze pagina alles uit over de verwijdering van asbest en de prijzen die hiervoor berekend kunnen worden.

Inhoudsopgave

Wat is asbest precies?

Asbest bestaat uit mineralen die samengesteld zijn uit hele fijn vezels. Losse asbestvezels zijn schadelijk voor mensen. Bij langdurige blootstelling kan het kanker of stoflongen veroorzaken. Losse asbest die niet in materiaal verwerkt is, moet afgeschermd of verwijderd worden. Dit verwijderen is prijzig, maar dat weegt niet op tegen de risico´s voor de gezondheid.

De kosten voor het verwijderen van asbest zijn voor uw eigen rekening. U krijgt hiervoor geen subsidie. Wel bieden sommige gemeente bijzondere bijstand voor mensen met een uitkering. In dit artikel wordt ingegaan op de vragen zoals ‘ wat zijn de kosten van het verwijderen van asbest per vierkante meter?

asbest dak vervangen kosten

Gevaren van asbest.

Uit vele onderzoeken is gebleken dat asbest heel schadelijk is voor onze gezondheid. Door een langdurige blootstelling kan men onder andere stoflongen of longkanker krijgen omdat bij inademing de asbestvezels in de longen blijven vastzitten door middel van de weerhaakjes die de vezels hebben. De asbest vezels kunnen namelijk niet uitgehoest worden en veroorzaken op deze manier ontstekingen.

Het gevaarlijkste aan asbest is dat het bij een eventuele blootstelling in de longen niet meteen gezien kan worden en dit wel een jaar of 25 kan duren!

Heeft u asbest in uw woning?

Asbest kan op verschillende plaatsen in uw woning verstopt zitten zoals op het dak maar ook in oude afvoerkanalen of tegels. De kosten die berekend worden om het asbest te laten afvoeren hangen dan ook af van meerdere factoren.

Vroeger tot eind jaren 80 werd dit product veel gebruikt omdat het relatief een goedkoop materiaal was. Bovendien is asbest een zeer sterk product en slijtvast. Hieronder geven wij u een overzicht waar asbest het meest gebruikt werd en waar u het kan tegenkomen;

 • Spuit asbest; Werd vroeger veel gebruikt voor isolatie en brandwerendheid. Het is snel te beschadigen en op deze manier gevaarlijk omdat de vezels vrij spel krijgen.
 • Asbestcement; Hier worden rioolbuizen, golfplaten, schoorsteenpijpen van gemaakt. Door middel van deze toepassing zit de asbestvezel veel beter vast en is de kans dat de vezels los raken en door de lucht kunnen gaan zweven is nihil.
 • Asbestkoord; Word veelal gebruikt om kachelramen af te dichten.
 • Vloeren; Vloeren van vinyl hadden vroeger een viltlaag. In deze viltlaag zaten asbestvezels.

Wanneer moet asbest echt verwijderd worden? Bekijk de situatie eens goed en bedenk zelf de volgende punten voor dat u overgaat tot verwijdering.

 • Is het aangetroffen materiaal nog een een goede staat of niet?
 • Is er een mogelijkheid dat de asbestvezels vrij spel kunnen krijgen in de lucht.
 • Zal u meteen tot een verwijdering overgaan of kunt u het later laten doen?

Vrijblijvende offerte?

Wat kost het verwijderen per m2?

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een asbest verwijdering per m2 ?’, dit hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden. Daarnaast worden er extra toeslagen berekend als het door omstandigheden moeilijk weg te halen is.

Ook kan er subsidie worden aangevraagd voor het verwijderen van asbest bij de rijksoverheid. De verwijderingskosten van asbest worden ook sterk beïnvloed door de grootte van de ruimte waaruit het asbest verwijderd moet worden.

Indicatie asbestkosten voor het laten verwijderen en afvoeren exclusief de btw:

 • 1 ruimte tot max.35 m2:      €750 tot €950
 • 2 ruimtes tot max. 40 m2:  €850 tot €1.050
 • 2 ruimten tot max 70 m2:   €1.450 tot €1.950
 • 3 ruimten tot max 50 m2:   €1.000 tot €1.400
asbest-laten-verwijderen

Asbest golfplaten laten verwijderen.

De kosten voor asbesthoudende golfplaten te laten verwijderen hangen af van het formaat van de verschillende platen. Een indicatie:

 • 1 tot 10 m2 asbest laten verwijderen prijzen: €500 tot €600
 • 11 tot 20 m2: €600 tot €700
 • 21 tot 30 m2: €700 tot €750
 • 31 tot 50 m2: €750 tot €800
 • Boven de 100 m2 : €13 tot €14 per m2

Zelf verwijderen of bedrijf inschakelen?

In veel gevallen is het toegestaan om asbest zelf te verwijderen. Hierdoor bespaart u kosten, omdat u geen gecertificeerd bedrijf in hoeft te schakelen. Wees u er wel van bewust dat er risico´s kleven aan de verwijdering van asbest en dat u asbest tijdig herkend.

Door verkeerd te handelen, kan de gezondheid in gevaar komen. Het is daarom van groot belang dat u de voorschriften en wettelijke regels zorgvuldig opvolgt, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Als het niet mogelijk is het asbest zelf te verwijderen, dan kunt uw een vakkundig bedrijf inschakelen.

Asbest saneren.

Uiteraard kan je niet zomaar asbesthoudend materiaal gaan verwijderen. Buiten dat dit niet zo een slim idee zou zijn zitten hier ook grote risico’s aan vast. Vooral als er gezaagd en geboord word in asbest platen komen de vezels vrij en dwarrelen in de lucht wat bij inademing een groot gezondheids- probleem kan opleveren.

Echter mogen alleen speciaal gecertificeerde bedrijven asbest verwijderen als zei de gemeente hiervan op de hoogte stellen. Het is verplicht om een sloopvergunning en een omgevingsvergunning hiervoor aan te vragen.

De kosten voor het laten verwijderen van asbest zijn grotendeels afhankelijk hoeveel asbest er aanwezig is en welke soort.

Bespaar op de kosten!

U kunt asbest zelf afvoeren of het laten ophalen. Voor het ophalen betaalt u minimaal € 125,-. Daar komen de eventuele transportkosten die uw gemeente in rekening brengt, nog bij. Wilt u exact weten wat de kosten zin voor het verwijderen van asbest? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en vergelijk onze prijzen met die van een ander sloopbedrijf.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij een van de goedkoopste asbest saneringsbedrijven zijn in Nederland.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat