Keuken slopen.

Het moment is aangebroken dat u uw oude keuken wilt laten slopen. Wanneer u plannen heeft om een nieuwe keuken aan te schaffen dan moet de oude keuken verwijderd worden. Het bedrijf dat de keuken levert en plaatst kan dit voor u uitvoeren. Niet iedere keukenleverancier biedt deze diensten overigens aan.

Wilt u een geheel nieuwe keuken laten plaatsen of gaat u een gedeelte van uw keuken vernieuwen? Dan is het van belang dat de oude keuken (gedeeltelijk) wordt verwijderd. Wij snappen heel goed dat u er niet op zit te wachten om deze klus zelf te klaren. Onze vakmannen van Sloop Gigant nemen deze klus uit uw handen en zorgen dat het sloopwerk van uw keuken professioneel wordt gedaan.
Op deze pagina leest u wat de gemiddelde kosten zijn om Sloop Gigant dit voor u te laten doen, welke factoren van invloed zijn op de prijs en hoe Sloop Gigant dit werk uitvoert voor u.

Ook als u uw nieuwe keuken ergens anders geplaatst wilt hebben is het doorgaans goedkoper als u een sloopbedrijf in de arm neemt om de oude keuken te slopen. Wilt u meteen een open keuken creëren dan slopen wij ook uw tussenmuur (draagmuur) voor u weg.

Inhoudsopgave

Vakkundige sloop keuken.

Ons sloopbedrijf kenmerkt zich door een veilige, zorgvuldige en flexibele aanpak als het om sloopwerkzaamheden gaat. Binnen ons bedrijf werken de collega’s actief samen en zijn er korte en duidelijke communicatie lijnen. Het belang van een goede relatie tussen de medewerkers en u als opdrachtgever, staat bij ons hoog aangeschreven.

Voorafgaand en tijdens de sloop van, in dit geval uw keuken, houden wij rekening en goed contact met de omgeving. Ook het spreekwoord een goede voorbereiding is het halve werk gaat bij ons op. Wij verrichten goed vooronderzoek, een strakke planning en maken concrete afspraken.

Het vrijgekomen afval kan (overeenkomstig uw wens) worden hergebruikt. Maar het afvoeren naar een erkende afvalverwerker in uw gemeente wordt door ons probleemloos verzorgd. Uw oude keuken verwijderen wij snel (in slechts 1 dag) en goedkoop. Alle apparatuur, kasten, wandtegels, vloer worden door ons verwijderd waarbij wij alle leidingen afdoppen om stankoverlast te beperken.

muur-uitbreken

Stappenplan keuken verwijderen in 1 dag.

Zoals eerder gezegd slopen wij een keuken doorgaans in 1 werkdag. Er zijn wel omstandigheden die ervoor zorgen dat we langer bezig zijn. De grootte van de keuken is van invloed en de bereikbaarheid voor ons.

Het verwijderen van een keuken in een rijtjeshuis is makkelijker dan als u een appartement bewoond op de 15e etage. Welke werkzaamheden voeren wij uit als u ons de opdracht gunt om uw keuken te verwijderen?

 • Keukenblok en kasten demonteren en verwijderen.
 • Alle apparatuur demonteren en verwijderen.
 • Wandtegels verwijderen.
 • Vloertegels verwijderen.
 • Radiator verwijderen.
 • Afdoppen van alle vrijgekomen leidingen.
 • Afvoeren van het afval.
 • Bezemschoon opleveren.

Als u de nieuwe keuken in een ander gedeelte van de woning gaat laten plaatsen dan heeft u wellicht andere sloopwerkzaamheden voor ons uit te voeren. Wellicht moet er een muur gesloopt worden om ruimte te creëren voor uw nieuwe keuken. Surft u anders over onze site voor informatie over het slopen van stucwerk, beton vloer en dergelijke.

Hoe Sloop Gigant te werk gaat bij het slopen van uw keuken.

Het demonteren of slopen door Sloop Gigant verloopt in een aantal stappen welke wij hieronder voor u hebben uiteengezet:

Afsluiten van gas, water en elektra

Bij demontage of slopen van een keuken is de eerste stap het afsluiten van gas, water en elektriciteit. Het gas wordt dichtgedraaid en de hoofdkraan voor het water ook. De elektriciteit wordt afgesloten door het uitschakelen van de desbetreffende groepen in de meterkast. Wanneer de elektriciteit is uitgeschakeld zal de sloper direct de schakelaars, verlichting en stopcontacten demonteren of slopen uit uw keuken. Deze werkt onze sloper netjes af met kroonsteentjes en lasdoppen.

Houdt er dus rekening mee dat u tijdelijk geen gebruik kunt maken van gas, water en elektra tot de sloper klaar is.

Demonteren van keukenkasten

Voor onze sloper uw keukenkasten verwijderd, zal hij eerst alle deurtjes demonteren. Dit scheelt gewicht bij het verwijderen van de rest van de keukenkasten. Eventuele ophangsystemen worden ook uit de muur verwijderd.

Wanneer de keukenkastjes eraf zijn, zal de sloper beginnen met uw keukenapparatuur. De grote apparaten, vaatwasser, koelkast en evt. vriezer, magnetron en oven worden vaak gemakkelijk verwijdert. Daarna zal hij de afzuigkap verwijderen en de kraan ontkoppelen en verwijderen. Wenst u één of meerdere apparaten her te gebruiken in uw nieuwe keuken? Geef dit dan vooraf aan ons door, zodat onze sloper extra secuur en voorzichtig te werk gaat en uw apparatuur behouden wordt voor hergebruik.

Verwijderen aanrechtblad

Nadat de apparatuur verwijderd is zal onze sloper de kitranden van uw aanrechtblad met een mesje verwijderen. Daarna kan het aanrechtblad vrij gemakkelijk worden losgeschroefd. In geval van een U- of L-vormige keuken zal het losschroeven iets meer tijd in beslag nemen, omdat onze sloper de koppelbouten dient los te draaien met een steeksleutel.

Verwijderen keukentegels

Het verwijderen van uw keukentegels is optioneel. Het kan zijn dat u dit liever zelf wilt doen om zo kosten te drukken. Wanneer Sloop Gigant dit voor u uit handen neemt is dit stap vijf in het proces. Wilt u de keukentegels hergebruiken in uw nieuwe keuken of een andere kamer in uw woning? Dan zal onze sloper extra secuur en voorzichtig te werk gaan bij het verwijderen van de tegels. Mochten de tegels heel stevig gelijmd zijn en de sloper loopt er tegenaan dat hij ze niet voorzichtig verwijderd krijgt, zal hij dit direct met u bespreekbaar maken. Wanneer de keukentegels niet worden hergebruikt zal het verwijderen wat sneller verlopen. Uiteraard zorgt onze sloper dat de muur achter de tegels niet of zo min mogelijk beschadigd zal raken. Naast uw wandtegels in de keuken is het natuurlijk ook mogelijk om uw vloertegels in de keuken door Sloop Gigant te laten verwijderen.

De gesloopte keuken of gedeeltegelijke keuken afvoeren

Wanneer de hele keuken gesloopt is, is daar veel puin bij vrij gekomen. Afhankelijk van de grootte van de keuken en de hoeveelheid puin is er mogelijk een container nodig voor de afvoer. Wanneer een container nodig is, wordt dit aan u doorberekend in de prijs. Wanneer een container niet nodig is, is het huren van een busje of aanhangwagen misschien al voldoende voor de afvoer van het puin. Naast de kosten voor het huren van een busje of aanhangwagen, betaalt u de sloper ook voor de afvoer van het puin.

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen het puin zelf weg te brengen om de totaalprijs te drukken.

Vrijblijvende offerte?

Aandachtspunten nieuwe keuken.

Wij verkopen uiteraard geen nieuwe keukens maar als de oude keuken gesloopt moet worden kan sommige van de volgende informatie voor ons (als sloopbedrijf) van belang zijn.

 • Blijft de keuken op dezelfde plaats in de woning?
 • Is uw budget wel inclusief alle leidingen, freeswerk, elektra (groep bijplaatsen?)
 • Moet er een nieuwe vloer komen?
 • Moet u er rekening mee houden dat de wanden en plafonds opnieuw gestukadoord moeten worden?
 • Wat is het effect (bouwkundig en visueel) op de rest van het huis van een nieuwe keuken?

Deze informatie geven wij u omdat niet iedereen erbij stil staat met hoeveel disciplines u te maken krijgt als u uw oude keuken laat slopen en een nieuwe laat plaatsen.

U heeft namelijk een elektricien nodig voor aansluiting van de apparatuur (keukenleverancier doet dit doorgaans), een loodgieter voor de leidingen (water toe- en afvoer), vaatwasser en eventueel gasleiding omleggen. Blijft de keuken op dezelfde plaats en verandert er weinig aan de opstelling dan hoeft dit allemaal niet tenzij het leidingwerk sterk verouderd is.

keuken-slopen

Gemiddelde kosten keuken slopen.

Gemiddelde kosten demonteren keukenGemiddelde prijs
Kleine keuken€ 400,- tot € 600,-
Grote keuken€ 500,- tot €700,-

*Bovenstaande zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van uw persoonlijke prijsindicatie
**Wanneer u een gedeelte van uw keuken laat slopen is de prijs afwijkend van bovenstaande prijzen

Prijsbepaling keuken slopen of demonteren.

Hebt u zelf geen tijd of zin om uw keuken te demonteren of te slopen? Bij Sloop Gigant bent u aan het juiste adres. Onze vakmannen nemen de klus voor u uit handen. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs voor het slopen of demonteren van uw keuze. Deze prijsbepalende factoren hebben we hieronder voor u uiteen gezet:

Grootte van uw keuken

Het formaat van uw keuken is van belang voor het bepalen van de prijs. Een eenvoudigere rechte keuken kost minder tijd en moeite om te slopen of te demonteren. Wanneer uw keuken bijvoorbeeld in L-vorm of U-vorm is gebouwd, kost dit meer tijd en werk. Wilt u de keuken demonteren? Dan zal er minder puin zijn dan wanneer u uw keuken laat slopen. Bij het slopen van een groot oppervlak keuken zal er meer puin zijn en is soms een container nodig. Deze container wordt in de prijs aan u doorberekend. In het geval van weinig puin kan onze vakman het puin voor u afvoeren of kunt u ervoor kiezen dit zelf te doen om de prijs te drukken.

Demonteren of slopen?

Wanneer u uw keuken wilt laten demonteren, moeten onze vakmannen een stuk secuurder te werk gaan dan wanneer uw keuken gesloopt moet worden. Bij demontage is het van belang dat dit met niet tot zo min mogelijk schade gedaan wordt en dat kost tijd, gezien er een stuk voorzichtiger te werk wordt gegaan. In het geval van het slopen van de keuken hoeft echter niet gelet te worden op beschadigingen en kunnen de keukendelen zo de container in. Dit is dus minder secuur werk, hoewel het fysiek intensiever is.

Bereikbaarheid van de keuken

Wanneer u de keuken in zijn geheel of gedeeltelijk laat slopen, zal het puin wat hierbij vrijkomt ook moeten worden afgevoerd. Wanneer hier een container voor gehuurd is, zal de sloper van Sloop Gigant moeten weten waar de te slopen keuken zich in de woning bevindt. Zit uw keuken voorin de woning en kan de sloper gemakkelijk via de voordeur bij de container komen? Dan scheelt dit in de prijs. Zit uw woning voorin de keuken en is de container genoodzaakt achter uw woning te staan, dan zal de sloper meer en vaker moeten lopen om het puin af te voeren. Ook wanneer uw keuken zich achterin de woning bevindt en de container vóór de woning staat kost dit extra tijd omdat de sloper meer moet lopen.

Keukenapparatuur verwijderen of slopen

Bij het demonteren of (gedeeltelijk) slopen van uw keuken ontkoppelt onze vakman uw keukenapparatuur, verwijdert hij de keukenkastjes en het aanrechtblad. Meestal zijn er in een keuken ook tegels geplaatst en deze worden niet standaard verwijderd. Uiteraard kan Sloop Gigant deze tegels ook voor u verwijderen als dat uw wens is. Geef dit vooraf aan de klus goed aan!

Tegels laten verwijderen

Wanneer u de tegels laat verwijderen ligt het aan hoe snel deze te verwijderen zijn; afhankelijk van de grootte van de tegels en hoe sterk deze aan de muur gelijmd zitten.
Wilt u de tegels hergebruiken in een ander gedeelte van uw keuken of woning? Dan zal onze vakman er alles aan doen om de tegels zo voorzichtig en secuur mogelijk te verwijderen, maar dit kost meer tijd en werk. Dit zit u dan ook terug in de prijs.

Kosten keuken laten verwijderen.

Om u een juiste prijs te kunnen berekenen voor het slopen van uw oude keuken verzoeken wij u om bij ons een offerte aan te vragen. Maakt u gebruik van ons online offerteformulier en geef uw wensen aan. Als u foto’s meestuurt van de huidige situatie en aangeeft wat er gesloopt moet worden kunnen wij onze sloopprijs beter berekenen.

Geeft u vooral aan of er vloer- en of wandtegels verwijderd moeten worden, zo kunnen wij inschatten hoelang wij bij u aan het werk zijn. Of dat er sprake is van het verwijderen van een draagmuur om een open ruimte te creëren waar uw nieuwe keuken straks wordt geplaatst.

Wij voeren al het puin en bouwafval overeenkomstig uw wens af naar de afvalverwerking in uw gemeente. Ons advies; vraag bij meerdere sloopbedrijven een offerte aan. Zo stelt u zichzelf in de gelegenheid te vergelijken en kosten te besparen. Let goed op de transparantie van de uitgebrachte offertes.

Het komt soms voor dat er achteraf toch nog kosten in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld het afvoeren van uw puin of voor het plaatsen van een container.

Bij de Sloop-Gigant kunt u ervan op aan dat onze offertes concurrerend en scherp geprijsd zijn. Onze medewerkers slopen snel, vakkundig met het juiste gereedschap, voeren al het afval af en laten een bezemschone ruimte achter.

Wij zien uw offerte aanvraag dan ook met belangstelling tegemoet.