Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Keuken demonteren.

Als u ervoor kiest om uw keuken te vervangen, is het essentieel om te overwegen wat u met de oude keuken gaat doen. 

Door zorgvuldig na te denken over wat u met uw oude keuken wilt doen, kunt u niet alleen geld besparen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en mogelijk anderen helpen die op zoek zijn naar betaalbare oplossingen.

Inhoudsopgave

Wat te doen met de oude keuken?

Voordat u begint met het demonteren van uw oude keuken, is het verstandig om na te denken over wat u ermee wilt doen. Zo kunt u bepalen of u wat voorzichtiger te werk moet gaan tijdens het demonteren. Hier zijn enkele mogelijke opties:
 • Breng het naar het stort: Afhankelijk van uw gemeente kunnen hier kosten aan verbonden zijn, vooral als het om een complete keuken gaat.
 • Verkoop uw oude keuken: Is uw keuken nog in goede staat of relatief nieuw? Er is een groeiende markt voor tweedehands keukens. Overweeg daarom om uw keuken te verkopen als u ruimte hebt voor een nieuwe opstelling.
 • Geef uw oude keuken weg: Misschien kunt u iemand anders blij maken met uw oude keuken. Dit bespaart u ook de kosten van afvoer, en de nieuwe eigenaar kan u mogelijk helpen met demonteren. Zo zijn jullie beiden geholpen.
Keuken slopen Sloop Gigant

Keuken demonteren: waar op te letten?

Bij het demonteren van een keuken zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Draagmuren: Draagmuren mogen nooit zomaar gesloopt worden. Let op kenmerken zoals consistentie in gewicht en doorlopendheid tot aan het dak.
 • Elektriciteit: Controleer altijd eerst of er elektriciteitsleidingen lopen voordat u begint met slopen. Schakel indien nodig een professional in.
 • Water en gas: Sluit altijd eerst het water en gas af voordat u begint met demonteren. Zorg ervoor dat alle leidingen leeg zijn voordat u verder gaat.

Vrijblijvende offerte?

Stappenplan zelf keuken demonteren.

We hebben een kort maar duidelijk stappenplan opgesteld, zodat u snel en eenvoudig uw keuken kunt demonteren:

 • Sluit water en gas af: Begin met het afsluiten van de watertoevoer en gasleidingen.
 • Verwijder kastdeurtjes: Maak de kastdeurtjes los door de scharnieren te ontgrendelen.
 • Verwijder inbouwapparatuur: Koppel de inbouwapparatuur los van de stroom en verwijder ze voorzichtig.
 • Demonteer bovenkastjes: Schroef de bovenkastjes los en verwijder ze één voor één van de muur.
 • Demonteer kraan en kookplaat: Sluit eerst de watertoevoer en gas af, en verwijder vervolgens de kraan en kookplaat.
 • Demonteer aanrechtblad: Schroef het aanrechtblad los en verwijder het voorzichtig.
 • Demonteer onderkasten: Schroef de onderkasten los en verwijder ze één voor één.

Hoe lang duurt het demonteren van een keuken?

Het demonteren van een keuken kan variëren in tijd, afhankelijk van uw ervaring en de grootte van de keuken. Een ervaren monteur doet er meestal een uur tot anderhalf uur over. Als u zelf aan de slag gaat, kan dit verschillen. Als u handig bent, ervaring hebt of wellicht hulp heeft en de keuken naar de stort moet of in goede staat moet blijven, zal dit ook invloed hebben op de benodigde tijd.

Zelf de keuken demonteren of uitbesteden aan een bedrijf?

Als u enthousiast bent geworden door het stappenplan en vertrouwen hebt in uw eigen vaardigheden, is het zelf demonteren van uw keuken een goede optie. Echter, als u twijfelt of niet over de juiste gereedschappen beschikt, kan het uitbesteden aan een professioneel bedrijf zoals Sloop Gigant een verstandige keuze zijn.

Kosten keuken demonteren.

De kosten voor het demonteren van een keuken zijn afhankelijk van de grootte en samenstelling van uw keuken, evenals het uurtarief van de monteur. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €450,- en €650,-.

De exacte kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de demontage, de bereikbaarheid van de keuken en eventuele extra services die worden aangeboden, zoals het afvoeren van het afval. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende professionele bedrijven om een goed beeld te krijgen van de kosten voor het demonteren van uw specifieke keuken.

Keuken laten demonteren door Sloop Gigant.


Ons ervaren team van professionals staat paraat om uw keuken demontageproject soepel te laten verlopen. Met onze uitgebreide kennis en toewijding zorgen we ervoor dat uw keuken op een efficiënte en zorgvuldige manier wordt gedemonteerd, met minimale verstoring van uw dagelijkse leven. Of het nu gaat om het verwijderen van kasten, apparatuur of werkbladen, wij hebben de expertise om het werk snel en nauwkeurig uit te voeren. Laat ons u helpen uw oude keuken te verwijderen en ruimte te maken voor iets nieuws. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een gratis offerte.