Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Vloer verwijderen.

Wilt u graag uw woning voorzien van nieuwe vloeren of gaat u binnenkort verhuizen en dient u uw woning op te leveren zonder vloer? Dan is het verstandig om uw vloer te laten verwijderen door een specialist op dit gebied. Dit zorgt namelijk voor de minste schade aan de ondervloer en/of muren. 

We geven u op deze pagina meer informatie met betrekking tot het verwijderen van vloeren.

Inhoudsopgave

Verwijderen van verschillende soorten vloeren.

De vakmannen van Sloop Gigant zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vrijwel iedere soort vloer. Afhankelijk van het soort vloer kan de klus vrij snel en zonder schade worden verwijderd. We nemen deze fysiek zware klus graag voor u uit handen. U kunt bij ons terecht voor het verwijderen van onder andere onderstaande soorten vloeren:

  • Vloerbedekking (tapijt)
  • Laminaat
  • PVC-vloer
  • Houten vloer (parket)
  • Tegelvloer
  • Zandcement dekvloer

Mocht u een ander soort vloer bezitten dan bovenstaand en u wilt deze laten verwijderen? Neem gerust contact met ons op zodat we met u de mogelijkheden kunnen doornemen.

vloer verwijderen

Kosten vloer verwijderen.

Om u enigszins een indicatie te geven met welke kosten u rekening dient te houden bij het verwijderen van uw vloer, hebben wij een overzicht gemaakt met de kosten per vloersoort. Het kan natuurlijk zijn dat in uw situatie de kosten hoger of lager uitvallen dan hieronder vermeldt:

ObjectPrijsindicatie
100 m2 zandcement dekvloer€ 3.500,-
30 m2 zandcement dekvloer€ 920,-
Standaard laminaat per m2€ 3,00 – € 4,00
Extra verlijmd laminaat (makkelijk)€ 1,- (meerkosten komen op de prijs voor standaard laminaat per m2)
Extra verlijmd laminaat (zeer moeilijk)€ 5,- (meerkosten komen op de prijs voor standaard laminaat per m2)
Verwijderen tapijt (uurtarief)€ 14 – € 45,-
Meerprijs volledig verwijderen lijmresten€ 200 – € 500,-
Verwijderen tegelvloer per m2€ 10 – € 16,-
Prijs verwijderen PVC-vloer per m2€ 10 – € 18,-
Zwevend parket per m2€ 5 – €7,- 
Gelijmd parket per m2€ 8 – € 16,-

Vrijblijvende offerte?

Kosten zandcement dekvloer verwijderen.

Bent u in het bezit van een zandcement dekvloer welke u verwijderd wilt hebben door een professionele sloper? Dit scheelt u fysiek veel zwaar werk en u hoeft zelf niet aan de gang met het zware gereedschap wat hiervoor nodig is. De vakman heeft voor deze klus een elektrische breekhamer of een dieselcompressor met sloophamer nodig. Het gebruik van deze gereedschappen vindt u terug in de prijs voor het verwijderen van de zandcement dekvloer. Ook de grootte van het oppervlak en de dikte van de vloer zijn van invloed op de prijs. Tot slot heeft het soort cement invloed op de prijs, want ongewapend zandcement is makkelijker te verwijderen dan gewapend zandcement. Maar naast de kosten voor het slopen van de vloer, het u ook de kosten voor de puinafvoer. Bespreek dit vooraf goed met uw vakman, zodat u onverwachts extra kosten hieraan kwijt bent.

Prijsvoorbeeld kosten zandcement dekvloer verwijderen.

Hieronder ziet u een prijsindicatie voor verschillende grootten oppervlak m.b.t. het verwijderen van uw zandcement dekvloer:

ObjectPrijsindicatie
100 vierkante meter€ 3.250,- tot €3.500,-
30 vierkante meter€ 900,- tot €1.000,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde indicatie zonder doorberekening van puinafvoer

Kosten laminaatvloer verwijderen.

Het verwijderen van uw laminaatvloer kan een intensieve klus zijn waarbij een vakman u graag uit de brand helpt. Bij Sloop Gigant kunnen wij deze klus snel en zonder schade voor u uit handen nemen. 

Bij het verwijderen van laminaatvloer wordt er een prijs per m2 berekend, waar een meerprijs bovenop komt wanneer het laminaat is vastgelijmd aan de ondervloer. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen licht vastgelijmde laminaatvloer en extra sterk vastgelijmde laminaatvloer. Naast deze prijsbepalende factoren is het van belang rekening te houden met de puinafvoer van het gesloopte laminaat, u kunt dit zelf doen om kosten te besparen of het werk uit handen laten nemen door uw vakman. Spreek de manier van puinafvoer van tevoren goed door met uw sloper. 

Prijsvoorbeeld kosten laminaatvloer verwijderen.

Wij hebben voor u hieronder een duidelijk overzicht gemaakt van de gemiddelde prijsindicaties voor het verwijderen van laminaatvloer. De eventuele meerprijs voor verlijmd laminaat, komt bovenop de standaard prijs per m2.

Soort laminaatvloer ter verwijderingPrijsindicatie
Standaard€ 3 – € 4
Kosten vloer verwijderen: extra verlijmd laminaat (makkelijk)€ 1 – € 2 (meerprijs bovenop standaardprijs)
Kosten vloer verwijderen: extra verlijmd laminaat (zeer moeilijk)€ 5 – € 7 ((meerprijs bovenop standaardprijs)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde indicatie zonder doorberekening van puinafvoer

betonvloer-slopen-kosten

Kosten tapijt verwijderen.

Wanneer u uw tapijt wilt laten verwijderen door een specialist, bent u ervan verzekerd dat de juiste middelen aanwezig zijn om, naast het tapijt, ook de lijmresten te verwijderen. Het verwijderen van de lijmresten wordt echter niet standaard berekend in de uur prijs welke gehanteerd wordt bij het verwijderen van tapijt. De lijmresten kunt u eventueel ook zelf verwijderen, maar dit geeft niet de garantie dat het zo netjes gebeurd als wanneer een vakman deze klus voor u doet.

Prijsvoorbeeld tapijt verwijderen.

Tapijt verwijderenPrijsindicatie
Kosten verwijderen tapijt per uur€ 15,- tot  € 45,-
Meerprijs volledig verwijderen lijmresten€ 250,- tot – € 500,- (meerprijs bovenop uur prijs)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde indicatie zonder doorberekening van tapijtafvoer

Om te kunnen besparen op bovenstaande kosten, kunt u ervoor kiezen het verwijderde tapijt zelf af te voeren. In de meeste gemeenten betaalt u hiervoor geen of een zeer lage vergoeding voor.

Kosten tegelvloer verwijderen.

Het verwijderen van een tegelvloer wordt vaak gedaan wanneer de staat van de tegelvloer niet goed genoeg is om hierover een nieuwe vloer te leggen of wanneer u uw huidige tegelvloer zat bent en deze graag wilt vervangen voor een nieuwe tegelvloer. Dit is een specialistische klus waar zonder uw hulp twee vakmannen voor worden ingezet. De ene vakman doet het slopen van de tegelvloer, de ander ruimt het puin direct op om eventuele gevaren zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Wanneer de tegelvloer gelijmd is op de ondervloer, is het werk een stuk minder intensief dan wanneer de tegels in cement liggen. Uiteraard speelt de te verwijderen oppervlak ook mee in de prijsbepaling voor het verwijderen van uw tegelvloer.

Prijsvoorbeeld tegelvloer verwijderen.

De prijs voor het verwijderen van een tegelvloer wordt meestal berekend per m2. Wanneer uw tegelvloer met lijm op de ondervloer is gelijmd, zal u rond de minimale gemiddelde prijs zitten. Zijn uw tegels in cement op de vloer bevestigd, dan zit u zeker meer tegen de maximale gemiddelde prijs.

Zie hieronder een klein overzicht met kosten per m2 voor het verwijderen van een tegelvloer:

TegelvloerPrijsindicatie
Kosten verwijderen tegelvloer€ 10,- tot € 18,-

*Bovenstaande is een gemiddelde prijsindicatie zonder doorberekening voor puinafvoer

Met uw vakman kunt u bespreken wie de tegelvloer gaat afvoeren. Zelf kunt u dit doen door een container te huren, hiervoor is vaak wel een vergunning vereist mits u de container kwijt kunt op eigen grond. Uw vakman kan de verwijderde tegelvloer afvoeren in puinzakken tegen een meerprijs. Bespreek de opties goed door alvorens de klus van start gaat, zodat u niet verrast wordt door onverwachte kosten. Of dat u nog weken met het puin zit omdat er eerst een vergunning geregeld dient te worden voor de container.

verwijderen-van-vloertegels

Kosten PVC-vloer verwijderen.

Het verwijderen van een PVC-vloer is een zeer specialistische klus. Meestal wordt een PVC-vloer met zeer sterke lijm bevestigd aan de ondervloer en daarna gewalst. Om zoveel mogelijk beschadiging te voorkomen kunt u deze klus het best over laten aan Sloop Gigant.

De PVC-vloer wordt door onze specialisten verwijderd met een stripmachine, dit is een vlijmscherp machinaal mes wat de nodige kennis en ervaring vereist. Zeker wanneer er vloerverwarming aanwezig is, is dit een zeer secure klus. 

Prijsvoorbeeld PVC-vloer verwijderen.

De prijs voor het verwijderen van uw PVC-vloer wordt berekend per m2 en de wijze waarop de vloer gelegd is speelt ook mee in de prijsbepaling.

Hier onder ziet u de gemiddelde prijs voor het verwijderen van een PVC-vloer:

PVC-vloerPrijsindicatie
Prijs verwijderen PVC-vloer€ 10 – € 20,-

*Bovenstaande prijs is een gemiddelde prijsindicatie zonder doorberekening van puinafvoer

Voor het afvoeren van de verwijderde PVC-vloer kunt u een kleine container huren. Uw specialist kan de verwijderde PVC-vloer mogelijk ook met behulp van puinzakken voor u afvoeren. Bespreek beide mogelijkheden goed, zodat u weet hoe u het voordeligst uit bent en niet voor onverwachte kosten opdraait.

Kosten houten vloer verwijderen.

Het verwijderen van een houten vloer, zoals parket, gaat over het algemeen vrij snel en is relatief eenvoudig te verwijderen. Wanneer het een zwevende houten vloer betreft, betekent dit dat deze niet is gelijmd aan de ondervloer. Dit is dus makkelijker te verwijderen dan wanneer de houten vloer is gelijmd of gedeeltelijk is gelijmd. De kosten voor het verwijderen van uw houten vloer is afhankelijk van het oppervlak, of de vloer gelijmd is en de manier van afvoeren van de verwijderde houten vloer. De prijs wordt doorgaans berekend per m2. 

Sloop Gigant helpt u graag om uw houten vloer voor u te verwijderen.

Prijsvoorbeeld houten vloer verwijderen.

Wanneer u ervoor kiest om uw houten vloer zelf af te voeren naar de milieustraat in uw gemeente, scheelt dit u in de totale kosten. Het afvoeren van de vloer naar de milieustraat is bij veel gemeenten kosteloos. In sommige gemeenten betaalt u hier een kleine bijdrage aan, maar dit zal waarschijnlijk een goedkoper alternatief zijn dan wanneer u dit laat afvoeren door uw vakman.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u zelf niet in staat bent om een aanhangwagen te lenen of te huren of simpelweg deze klus liever uitbesteedt gezien het fysieke werk bij het afvoeren van de vloer. 

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten voor het verwijderen van een houten vloer per m2. We hebben onderscheid gemaakt tussen een zwevende en niet-zwevende vloer:

ObjectPrijsindicatie
Kosten vloer verwijderen: zwevend parket per m2 € 5 tot € 8,-
Kosten vloer verwijderen: gelijmd parket per m2€ 8,- tot  € 15,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde indicatie zonder doorberekening van puinafvoer

Uw vloer laten verwijderen door Sloop Gigant.

Bij Sloop Gigant staan onze specialisten voor u klaar om uw vloer te verwijderen met zo min mogelijk schade aan uw ondervloer en voor zo laag mogelijke kosten. We denken graag met mee met uw project en kunnen eventueel uw ondervloer opnieuw egaliseren wanneer dit uw voorkeur geniet. Dit betekent dat wij de klus zo compleet mogelijk opleveren en u na oplevering kunt beginnen met het (laten) plaatsen van uw nieuwe vloer. Wij hebben ruim 23 jaar ervaring in het verwijderen van vloeren en we garanderen u dat het resultaat is zoals u het graag ziet. 

Wilt u meer informatie over het verwijderen van uw vloer en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via ons contactformulier via de knop contact of mail ons: sloopgigant@gmail.com. Telefonisch zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 06-40125121.

We staan voor u klaar om de mogelijkheden tot het verwijderen van uw vloer met u te bespreken.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat