Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Huis slopen.

Het slopen van een huis hoeft niet teveel te kosten als u zelf een hoop voorwerk en zorg hiervoor draagt. De huizenmarkt trekt weer aan en de rentestand is gunstiger dan ooit. Misschien heeft u al jaren een kavel op het oog waar u uw droomhuis op wil bouwen.

Op de kavel staat echter nog een vervallen huis, het is oud en absoluut niet naar uw wens. De vraag is nu, gaat/laat u dit huis slopen en bent u van plan het opnieuw te (laten) bouwen of is het toch een opknaphuis en moet er maar een gedeelte gesloopt worden?

In beide gevallen bent u bij de Sloop Gigant aan het juiste adres. Leest u verder op deze pagina voor tips en informatie.

Inhoudsopgave

Sloopwerk zelf doen.

Synoniemen voor slopen zijn:

 • Afbreken.
 • Demonteren.
 • Ontmantelen.

Veel mensen denken hier helaas heel makkelijk over. Uiteraard zijn er verschillende sloopwerkzaamheden die u zelf uit kunt voeren maar sloop altijd met beleid en denk altijd om uw veiligheid. Tijd is geld en daarom is onze ervaring dat er veel mensen denken bij het woord slopen……dat kan ik zelf wel doen.

Helaas wordt er in het sloop enthousiasme teveel uit- en doorgebroken waardoor er ook schade aangericht wordt. Dat kunt u voorkomen door een sloopbedrijf (zoals het onze) in de arm te nemen. Zelf slopen is mogelijk maar toch zijn er een aantal zaken waar wij uw aandacht voor vragen.

huis-slopen

Sloopmelding.

Een sloopmelding bij uw gemeente is noodzakelijk en verplicht wanneer:

 • Asbest moet worden verwijderd.
 • De hoeveelheid sloopafval wordt geschat op 10 kubieke meter of meer.
 • Als u minder dan 10 kubieke meter afval heeft en er geen asbest in het te slopen bouwwerk aanwezig is, dan bent u met uw project sloopmeldingsvrij.

Voor uw informatie, 10 kubieke meter is vergelijkbaar met de inhoud van één container. Mocht u tijdens het slopen toch asbest aantreffen dan is het verwijderen van asbest meldingsplichtig. Overigens is een sloopmelding gratis, informeer bij uw gemeente voor de voorwaarden.

Omgevingsvergunning.

Realiseert u zich ook dat alleen een sloopmelding niet in alle gevallen voldoende is en dat u wellicht ook een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Dit is verplicht wanneer:

 • U gaat slopen bij een monument.
 • U gaat slopen bij een beschermd stads- of dorpsgezicht.
 • Als in het bestemmingsplan staat dat niet zonder vergunning gesloopt mag worden. ( bijvoorbeeld als er sprake is van cultuurhistorische waarden)
 • Voor de kosten van een omgevingsvergunning adviseren wij u op de website van uw gemeente te kijken.

Vrijblijvende offerte?

Gedeeltelijk slopen.

Stel u heeft een “opknaphuis” gekocht en niet alles hoeft gesloopt te worden. Na een grondige inspectie treft u bijvoorbeeld: slechte kozijnen, zwakke vloeren, onveilige elektra en een slecht dak met houtrot of schimmel aan Of u wilt alleen maar dragende muren laten verwijderen. Ook de keuken stamt uit de zeventiger jaren en die ruimte wilt u openbreken om de keuken bij de woonkamer te betrekken.

Het doorbreken van muren om oppervlakten van bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of badkamer te vergroten gebeurt vaak. Nu is de vraag of u zelf aan de slag gaat met het afbreken of dat u dit wenst uit te besteden, voordat er met opbouwen een start kan worden gemaakt.

Bent u niet handig of heeft u hier geen zin of tijd voor dan kunt u uiteraard het sloopwerk uitbesteden aan een specialist op dit gebied.

Verantwoord huis slopen.

Na het slopen moet er uiteraard een start worden gemaakt met het opbouwen. Als u er niet voor kiest om het hele huis te (laten) slopen dan adviseren wij u eerst om bouwtekeningen van de huidige situatie bij het gemeentehuis of makelaar op te vragen.

Met deze informatie kunt u beter zien wat de potentie van het huis is en wat er nodig is qua sloopwerk en opbouwen om uw wensen te realiseren. Om een realistisch budget te creëren moet u uiteraard eerst:

 • Plannen bedenken.
 • Een ontwerp (laten) maken.

Als dit niet u dagelijks werk is dan adviseren wij u om een bouwexpert in de hand te nemen.

huis-slopen-kosten

Het uitvoeren van de sloop van een gebouw.

Wanneer alle plannen op papier zijn gezet, uitvoerig zijn besproken en wanneer zowel de Sloop-Gigant als onze opdrachtgever zich goed voelen bij het plan, gaat de casco sloop van het pand of gebouw van start. Vanaf dit moment hoef je je eigenlijk nergens meer zorgen om te maken, omdat het aan ons is om de sloop zorgvuldig en veilig uit te voeren. En dat doen we dan ook. We houden je uiteraard op de hoogte van het sloopproces, maar de kopzorgen kun je achterwegen laten. Als de sloop is voltooid en je tevreden bent met hoe dit is afgerond, zullen we ook altijd de locatie schoon en opgeruimd achter laten. Op deze manier kun je van start gaan met de volgende fase van je project: de renovatie.

Welke stoffen er vrij komen bij het slopen van een huis.

Zoals we eerder al benadrukten, is de sloop van een pand of gebouw, een taak die zorgvuldig en grondig uitgevoerd moet worden. Onze aannemers zijn nauwkeurig wanneer het gaat om de veiligheid van de werknemers, maar we houden ook rekening met de omgeving. Wij houden ons bij de Sloop-Gigant altijd aan de overheidsvoorschriften. Daarnaast zijn alle mensen uit ons team gecertificeerd voor de specialistische taken die zij uitvoeren.

We hebben het daarnaast al uitvoerig gehad over asbest die we tijdens de sloop van je pand of gebouw tegen kunnen komen. Er zijn echter ook andere stoffen die ongemakken of gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Daarom inspecteren we niet enkel op asbest, maar ook op andere stoffen.

Houtstof

Houtstof komt vrij wanneer er hout en plaatmateriaal wordt behandeld. Dit lijkt heel onschuldig, maar wanneer er veelvuldig mee wordt gewerkt is dit houtstof mogelijk behoorlijk schadelijk voor de gezondheid. Het stof kan ophopen in de neusholten tijdens het inademen en het is nog onduidelijk of de stof misschien wel een oorzaak is van kanker. Er zijn houten spaanplaten waarin de giftige stof formaldehyde zit, wanneer het hout wordt bewerkt of gezaagd kan het inademen hiervan erg gevaarlijk zijn voor de werknemers die op dat moment aanwezig zijn. Ook hierom wordt beschermende ademhalingsapparatuur geadviseerd.

Verf dat lood bevat

Bij het slopen van stalen balken die zijn geverfd met loodverf, kan de werknemer worden blootgesteld aan loodniveaus in de lucht die een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid vormen. Ook in dit geval zijn beschermende kleding, ademhalingsapparatuur en dergelijke van essentieel belang om de veiligheid van de werknemers te waarborgen.

Minerale vezels zoals glasvezel

Van glasvezel heb je vast wel eens gehoord. Minerale vezels worden in de bouw nog veel gebruikt als oplossing voor geluids- en warmteisolatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit materiaal een stuk minder schadelijk is dan asbest. Dat neemt niet weg dat ze gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan irritatie aan de luchtwegen en ogen. Omdat er nog weinig lange termijnonderzoek is gedaan naar de schadelijke effecten van minerale vezels zoals glasvezel, adviseren wij om altijd ademhalingsapparatuur en beschermende kleding te dragen indien er eventueel fysiek contact met minerale vezels is, tijdens de sloop van je pand of gebouw.

Kosten huis slopen.

Wij vinden het onze taak u zoveel mogelijk informatie te geven over de manier waarop wij de kosten berekenen als wij worden ingehuurd om een huis of een gedeelte van een huis te slopen.

In het kort geven wij onderstaand aan welke omstandigheden de prijs van het sloopwerk beïnvloeden:

 • Als er asbest wordt aangetroffen, welk type en waar bevind het zich.
 • De bereikbaarheid rondom van de te slopen woning.
 • Hoeveelheid losliggend afval in de te slopen woning.
 • Type zolder (hout of beton)
 • Zijn er andere materialen aanwezig dan beton.
 • Waar bestaat het dak uit, dakleer of dakpannen.
 • Is er isolatie aanwezig en op welke wijze is het aangebracht.
 • De constructie van de te slopen woning, kunststof, hout, staal.
 • Type en hoeveelheid kozijnen.
 • Hoeveelheid herbruikbaar materiaal in de te slopen woning.
 • Hoeveelheid staal of metaal in de te slopen woning.
 • De fundering, zand of heipalen.
 • Is de te slopen woning bereikbaar voor diepladers en vrachtwagens.
 • Locatie woning in verband met transport afstand van afval.
 • Is er een kelder.
 • Moet het terrein nog geëgaliseerd worden.

Kosten huis slopen per m².

Elke pand is anders, het is natuurlijk niet eenvoudig om een exacte prijs op te geven. Wij zouden het pand eerst moeten zien om een exacte prijs per m² te kunnen offreren maar wij proberen u toch een prijsindicatie te geven, zodat u ongeveer weet waar u aan toe bent als u een huis, gebouw of pand laat slopen.

Manier van slopenKosten per m2Extra informatie
Huis volledig slopen, inclusief fundering€ 48 per m2Complete kaalslag van de woning, inclusief de fundering.
Huis volledig slopen, exclusief fundering€ 33 per m2Complete kaalslag van de woning, maar de fundering blijft liggen.
Huis casco slopen€ 22 per m2De buitenmuren en binnenwanden blijven staan.
Licht sloopwerk€ 9 per m2Bijvoorbeeld het verwijderen van vloeren, plafonds en lichte scheidingswanden.

Wilt u een inventarisatie van deze werkzaamheden voordat u van start gaat? Ook daar kunt u ons offerteformulier voor gebruiken.

Offerte huis slopen.

Van een keuken slopen tot een badkamer verwijderen en slopen of van een aanbouw verwijderen tot het compleet casco strippen van een woning, wij doen het snel, vakkundig en zijn bovendien ook nog eens altijd stukken goedkoper!

Slopen en opnieuw bouwen kan in sommige gevallen gunstiger qua prijs zijn dan renoveren. Benieuwd geworden naar de kosten hiervan? Maakt u dan nu gebruik van ons offerteformulier. U geeft ons zoveel mogelijk informatie aan over de bestaande situatie. Ook uw wensen maakt u zo uitgebreid mogelijk kenbaar.

Binnen 2 werkdagen ontvangt u onze offerte. Deze is overigens gratis en vrijblijvend. Overigens is het verstandig om meerdere offertes bij verschillende sloopbedrijven aan te vragen. U stelt zichzelf daardoor in de gelegenheid goed te vergelijken.

Let niet alleen op de prijs maar ook op de transparantie van de werkzaamheden en de hiermee samenhangende kosten. Ook zaken als het recht hebben op garantie en een eventuele startdatum mogen in de uitgebrachte offertes niet ontbreken.