Huis slopen kosten.

Wilt u een gedeelte van uw aanbouw vernieuwen of wilt u een geheel nieuwe aanbouw aan uw huidige woning bouwen? Of hebt u doelbewust een bouwval gekocht en wilt u het huidige huis slopen en zelf nieuw opbouwen? Wat de reden ook is van uw sloopwerk, sloopwerk doet u liever niet zelf. Sloopwerk is namelijk niet alleen intensief en fysiek zwaar werk, het vereist ook de nodige kennis van zaken. Zo is het van belang, zeker in het geval van een nieuwe (gedeeltelijke) aanbouw, dat de rest van uw woning geen schade ondervindt van het gedeeltelijke sloopwerk. Om dat te verwezenlijken is het van belang veel kennis en ervaring te hebben. Onze slopers van Sloop Gigant zijn in het bezit van deze kennis en ervaring, daarnaast kunnen onze vakmannen u helpen met het aanvragen van de benodigde vergunning(en).

We leggen u op deze pagina meer uit over slopen en de gemiddelde kosten die hiermee gepaard gaan.

Inhoudsopgave

Gemiddelde kosten huis slopen.

De gemiddelde kosten voor sloopwerk per m2 liggen tussen de € 10,- en € 50,-. Dit prijsverschil per m2 is vrij groot, omdat het afhankelijk is welk soort sloopwerk er gerealiseerd moet worden.

We hebben onderstaand aan de hand van een tabel de gemiddelde kosten per soort sloopwerk voor u uitgezet. We gaan hier uit van een woonoppervlakte van 100 m2 om te slopen:

Soort sloopklusGemiddelde kosten per 100 m²
Lichte sloop (maakt alles netjes kaal)€ 1.000,-
Tot muren (alleen de muren blijven staan)€ 2.000,-
Tot aan fundering (alleen de fundering blijft)€ 3.300,-
Complete sloop€ 5000,-
Container bouwafval afvoeren€ 230,- tot € 2.500,-

*Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen per 100m2. Uw persoonlijke prijsindicatie kan hier van afwijken, afhankelijk van het te slopen oppervlak in m2.

Circulair slopen door Sloop Gigant

Prijsbepalende factoren huis slopen.

Wij bepalen de prijs voor het slopen van uw huis aan de hand van een aantal prijsbepalende factoren. Deze bespreken we hier, zodat u vooraf rekening kunt houden met deze factoren en ons alle benodigde informatie vooraf kunt geven:

 • De grootte van het sloopproject;
 • De oppervlakte van het totale sloopproject;
 • Materiaalkosten;
 • Persoonlijke (extra) wensen;
 • Soort(en) sloopwerk(en) binnen het project;
 • Bouwvergunning wel / niet noodzakelijk;
 • Manier van puin afvoeren (zelf of laten doen).

Huis slopen kosten: soort sloopwerkzaamheden.

Zoals u bovenstaand in de tabel al hebt kunnen zien, zijn er meerdere vorm van sloopwerkzaamheden. Het is uiteraard afhankelijk van het project welke soort sloopwerkzaamheden er uitgevoerd dient te worden. Hoe meer er gesloopt moet worden, hoe hoger de prijs. Dit komt vooral door het soort materiaal dat onze vakman nodig heeft om het sloopwerk uit te voeren. Bij alles behalve licht sloopwerk heeft de vakman machines nodig en deze machines worden doorberekend in de totaalprijs. Deze vier sloopwerkzaamheden worden het meest uitgevoerd:

Licht sloopwerk

Bij licht sloopwerk kunt u denken aan het kaal maken, ook wel “strippen” genoemd, van een woning. Dit houdt in dat de sloper alle kamers kaal maakt, zodat u de bestaande indeling zelf opnieuw kunt aankleden. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de € 10,- à € 15,- per m2. Houdt hierbij rekening dat de indeling van uw woning dus gelijk blijft aan hoe deze was en u dus niet zelf nieuwe kamers of een geheel nieuwe indeling kunt maken. Wanneer u dat wél wilt, komt u uit bij de volgende soort sloopwerk.

Gemiddeld sloopwerk

We noemen dit ook wel “sloopwerk tot aan de muren”, waarmee bedoeld wordt dat de gehele binnen constructie en indeling gesloopt wordt. Alleen de buitenmuren, dus de dragende buiten constructie, blijft in dit geval staan. Van binnen kunt u de woning dus volledig zelf nieuw opbouwen, nieuwe kamers met afmetingen naar uw wens maken e.d. Gemiddeld sloopwerk kost gemiddeld zo’n € 20,- à € 25,- per m2.

Zwaar sloopwerk

Wilt u alleen de fundering van een bestaande woning laten staan? In zo’n geval spreken we van zwaar sloopwerk. Deze vorm van sloopwerk is niet mogelijk zonder machinale hulp. Meestal wordt er gekozen voor deze vorm van sloopwerk, wanneer u bijvoorbeeld een bouwval hebt gekocht waarvan de fundering nog in dergelijk goede staat is dat deze kan functioneren als fundering voor uw nieuw te bouwen huis. Bij deze vorm van slopen, kunt u het best rekening houden met een bedrag van € 35,- à € 45,- per m2.

Compleet sloopwerk

Wanneer de fundering niet meer bruikbaar als basis voor de bouw van uw nieuwe woning of de bestaande fundering past niet bij uw nieuw te bouwen woning, dan kan het zijn dat u ervoor kiest de fundering ook compleet te laten slopen. Dit is het meest zware en intensieve sloopwerk dat er is en hiervoor betaalt u gemiddeld zo tussen de €55 à €60,- per m2. Er blijft in dit geval dus niets van de bestaande woning over en u gaat zelf de woning vanaf de fundering opnieuw opbouwen.

*Uiteraard is het bij Sloop Gigant ook mogelijk om één of enkele muren te laten slopen. Gezien dit afhankelijk is van het te slopen oppervlak en andere factoren, kunt u voor zo’n project het best een op maat gemaakte offerte opvragen. Zo weet u precies op welke kosten u kunt rekenen.

Vrijblijvende offerte?

Huis slopen en vergunning.

Voor de meeste sloopwerkzaamheden zal u een vergunning nodig hebben van uw gemeente. Bij sloopwerk waarbij meer dan 10 kuub aan puin vrijkomt, is te alle tijden een vergunning nodig. Houdt hier goed rekening mee, want ieder jaar legt uw gemeente meermaals sloopwerkzaamheden stil, omdat de benodigde vergunning niet aanwezig was. Dit zorgt voor extra vertraging in uw project en daar zit u logischerwijs niet op te wachten. Het aanvragen van een dergelijk soort vergunning, noemt men ook wel een sloopmelding. Deze sloopmelding dient vier weken voor aanvang van de werkzaamheden te zijn ingediend bij uw gemeente of omgevingsloket. Wanneer uw gemeente of omgevingsloket uw sloopmelding heeft ontvangen, kan het zijn dat u als reactie op uw melding een aantal voorwaarden opgelegd krijgt waaraan de sloopwerkzaamheden moeten voldoen. Deze voorwaarden zijn meestal gericht om overlast en onveilige situaties tijdens de sloop zoveel mogelijk te beperken.

Voorwaarden vergunning huis slopen

 • De manier waarop het sloopafval gescheiden dient te worden
 • De manier waarop het sloopbedrijf moet melden wanneer de werkzaamheden zijn afgerond
 • De Nederlandse Woningwet bepaalt dat het verboden is om te slopen, tenzij je voldoet aan de gemeentelijke bouwverordening. Slopen zonder een vergunning, is dus zeker niet verstandig.
Het lijkt misschien een hele klus om een bouwvergunning aan te vragen, maar wanneer u Sloop Gigant de werkzaamheden laat doen zullen wij voorstellen om het aanvragen van de vergunning voor de sloopwerkzaamheden voor u uit handen te nemen. Dit scheelt u de tijd en moeite die daarmee gepaard gaat en wij als sloopbedrijf hebben al vele malen ervaring met het rond maken van een bouwvergunning. De bouwvergunning kunt u ook zelf aanvragen met het benodigde advies van ons sloopbedrijf. Wanneer u zelf de vergunning wilt aanvragen, kunt u dit doen via de website van uw gemeente of via het Omgevingsloket Online.

Wanneer u sowieso een sloopvergunning nodig heeft

 • Het een monumentaal pand is;
 • Het pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt;
 • Het vermeld staat in het bestemmingsplan van het pand.
huis-slopen-kosten

Huis slopen en de kosten voor het afvoeren van puin.

Vanzelfsprekend komt er bij het slopen van een woning veel puin kijken. Dit puin zal moeten worden verzameld en dit gebeurt meestal met behulp van een container. Er zijn echter veel verschillende soorten en maten containers, waardoor de prijzen hiervoor nogal uiteen lopen. Wanneer u de sloop van uw woning laat verzorgen door Sloop Gigant, zullen wij de kosten voor de benodigde container verwerken in de totaalprijs. Het kan echter zo zijn dat u goedkoper uit bent wanneer u zelf de benodigde container verzorgt (huurt). De kosten voor het huren van een container verschilt per bedrijf, maar liggen meestal zo tussen de € 200,- en maximaal € 3000,-. Wij kunnen u vooraf informeren wat de prijs is voor het huren van een container via Sloop Gigant.

Kosten huis slopen per m3 en m2.

Om u een duidelijker beeld te geven hoe de prijzen per m2 kunnen worden omgezet naar m3, hebben wij o.a. een tabel voor u gemaakt welke u hieronder kunt inzien.

In het kort: De prijzen per m3 (kubieke meter) zijn de prijzen per m2 (vierkante meter) gedeeld door de hoogte. Wanneer uw woning gemiddeld per laag 2,7 meter hoog is, dan ziet u onderstaand de prijzen per m2 en per m3:

SlopenWat?Per m²Per m³Sloopkosten
Complete sloopAlles€ 55,-€ 20,-€ 7.500,-
Tot aan funderingDe fundering blijft€ 35,-€ 12,90,-€ 5.250,-
Tot murenDe muren blijven€ 20,-€ 7,40,-€ 3.000,-
Lichte sloopAlles netjes kaal maken€ 10,-€ 3,70,-€ 1.500,-

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. We zijn uitgegaan van de laagst gemiddelde kosten per soort sloopwerk. De prijs kan dus verschillen met uw sloopproject!

Uw huis laten slopen door Sloop Gigant.

Bent u op zoek naar een erkend en professioneel sloopbedrijf wat het sloopwerk voor u uit handen neemt? Dan bent u bij Sloop Gigant zeker aan het juiste adres. Wij streven ernaar de sloopwerkzaamheden zo professioneel mogelijk uit te voeren, voor een zo laag mogelijke prijs.

Wij hebben inmiddels 23 jaar ervaring met sloopwerken en zijn dan ook uitgegroeid tot een landelijk sloopbedrijf. Kunnen wij de zorgen met betrekking tot het sloopwerk voor u uit handen nemen? Vraag dan een offerte aan via ons contactformulier middels de knop contact, stuur ons een email naar sloopgigant@gmail.com of neem telefonisch contact op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121.