Lift demonteren.

 Bij het demonteren of verwijderen van een lift, zijn er veel verschillende aspecten om rekening mee te houden. Het is niet mogelijk om de hele lift in één keer uit een gebouw te slopen. Dat komt omdat elke lift nauwkeurig is ingebouwd en is verbonden met andere onderdelen van het pand. Om veiligheidsredenen doe je er daarom verstandig aan om een lift te laten demonteren of verwijderen door specialisten. Bij ons bedrijf de Sloop-Gigant zijn we al 23 jaar ervaren in specifiek sloopwerk, waaronder het afbreken van liften.

Inhoudsopgave

Wat is er nodig voor het demonteren en verwijderen van een lift.

Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe de lift die verwijderd moet worden is geïnstalleerd. Daarom zullen we je bij Sloop-Gigant altijd voorzien van een offerte op maat, zodat je tijdens het project niet voor verrassingen komt te staan. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn, en zullen er altijd voor zorgen dat jouw wensen helder zijn door middel van heldere communicatie en overleg.

Voor het demonteren of verwijderen van een lift doorlopen we doorgaans een aantal vaste stappen. Dat begint eerst met een consult, waarna we het project in overleg zullen plannen, daarna gaan we aan de slag met het demonteren en verwijderen van de lift om tot slot het gebouw opgeruimd achter te laten. Op deze manier is de omgeving meteen klaar om een nieuwe lift te laten installeren, mocht dit op de planning staan.

Sloopwerk door heel Nederland

Onderdelen van de lift verwijderen.

Het kan zo zijn dat de lift op je zakelijke of particuliere terrein niet in zijn geheel aan vervanging toe is. In dat geval leveren we ook gedeeltelijke diensten, als hier behoefte aan is. We kunnen de lift gedeeltelijk demonteren en verwijderen. In principe bestaat de demontage van een lift uit verschillende stappen, die kunnen we dus ook los van elkaar uitvoeren. Lees hieronder meer over de verschillende diensten die we wat dat betreft aanbieden.

Het demonteren en verwijderen van de deurkozijnen.

Het ligt een beetje aan welke lift je hebt en wat je wensen zijn. In sommige gevallen is het zo dat we zonder moeite de kozijnen en deuren van de lift kunnen verwijderen. In andere gevallen is er soms met zulke specifieke maten gewerkt, dat we mogelijk contact op moeten nemen met het originele liftbedrijf om ons te helpen. Zij kunnen ons helpen met het demonteren van de deurkozijnen, op zo’n manier dat er gemakkelijk een nieuwe lift geplaatst kan worden.

Slopen van alle rails.

Het systeem waarop een lift werkt is vrij ingewikkeld. Voorzichtigheid is tijdens het demonteren en verwijderen van de lift dus geboden. Wanneer aan alle veiligheidsvoorwaarden is voorzien, gaan onze werknemers aan de slag met het strippen van het contragewicht, de contragewichtrails en autorails, maar ook de leidingbuizen en oude elektrische bedrading worden verwijderd. We zorgen ervoor dat alles dat niet nodig is voor een eventuele nieuwe installatie, netjes wordt gestript.

Veiligheidsplaten.

Wanneer er wordt gewerkt aan de demontage of het verwijderen van een lift, staat veiligheid voorop. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat je niet wil dat iemand per ongeluk de liftschaft inloopt, en een aantal meter naar beneden valt. Het is daarom van essentieel belang dat de openingen van de liftdeuren worden beveiligd in de periode dat we hiermee werken. Bij Sloop-Gigant voorzien we in de veiligheid van de deuropeningen. We leveren alle benodigdheden die vereist zijn voor een veilige demontage.

Motorruimte.

Er zijn een aantal onderdelen die niet over het hoofd mogen worden gezien wanneer we bezig gaan met het demonteren en verwijderen van een lift. Zo zijn we ook zeer zorgvuldig bij het strippen van de gehele motorruimte. Hier vind je bijvoorbeeld de liftmotor, regelaars, machinebalken en meer elektrische bedrading. Voor de installatie van een nieuwe lift is het belangrijk dat al deze componenten met zorg worden verwijderd en opgeruimd, zodat de ruimte vervolgens klaar is voor de installatie van een nieuwe lift.

Elektrische werkzaamheden.

Zoals je misschien begrijpt komt er bij het demonteren en verwijderen van een lift ook een stukje elektrische expertise kijken. Dat is dan ook de reden dat we altijd nauwkeurig te werk gaan. In het geval van gecompliceerde elektrische werkzaamheden, schakelen we altijd een ervaren elektricien is. Indien nodig houden we in dit geval ook contact met het liftbedrijf, alvorens we de schakelaars voor de stroom in de liftschacht uitschakelen.

Beschermen van de omgeving.

Sloopwerk gaat er zo nu en dan nogal ruw en ruig aan toe. Daar zijn wij ons ook van bewust. Tijdens het slopen houden we daarom nadrukkelijk rekening met de omgeving. We hebben liever niet dat we de ruimte buiten de lift beschadigen of kapot maken. Daarom zorgen we ervoor dat de plaatsen rondom de lift goed worden afgedekt en beschermt. Mocht er onverhoopt toch iets beschadigen, dan lossen we dat uiteraard met u in goed overleg op.

Veilig te werk gaan.

Veiligheid staat bij het demonteren en verwijderen van een lift voorop. Daarmee bedoelen we jouw veiligheid, de veiligheid van jouw werknemers (indien het om een zakelijk pand gaat) en de veiligheid van ons team. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons gespecialiseerde team weten we gelukkig precies hoe we veilig te werk kunnen gaan. We zorgen ervoor dat aan alle veiligheidsvoorschriften wordt gedaan, dat iedereen in de benodigde informatie wordt voorzien en dat de lift zonder problemen of risico’s wordt gedemonteerd en verwijderd.

Puinruimen.

Waar veel sloopteams de omgeving vaak rommelig achterlaten, zijn we daar bij Sloop-Gigant niet van gediend. Het is onderdeel van ons werk en onderdeel van het project om een schone schacht achter te laten. Of je nu van plan bent om een nieuwe lift te laten installeren of niet, het is natuurlijk belangrijk dat we je niet in de zooi laten zitten. Dat is dan ook de reden dat we, na het demonteren en verwijderen van de lift, ook het opruimen op ons nemen. We verwijderen alle puin, van de componenten uit de motorruimte, tot de deurkozijnen en het contragewicht, de rails en dergelijke. Zodra wij klaar zijn met ons werk, is er van de oude lift geen spoor meer te vinden. Wil je oude liftonderdelen opnieuw gebruiken of bewaren met een andere reden? Dan kan dat natuurlijk, wij zetten deze voor je aan de kant.

Vrijblijvende offerte?

Wij zijn de specialist die je nodig hebt.

Technologie ontwikkelt zich in een razend tempo en het is onoverkomelijk dat zowel gebouwen als liften verouderen. Het komt dan ook regelmatig voor dat een lift in een gebouw aan vervanging toe is. Bij Sloop-Gigant staan wij voor je klaar, of het nu gaat om een lift in een particuliere of zakelijke omgeving. Onze specialisten weten er ongetwijfeld raad mee. Dat komt omdat we al meer dan 23 jaar in het vak zitten, en het belangrijk vinden om de vernieuwingen op technologisch gebied nauwlettend in de gaten te houden.

Het vernieuwen van een lift heeft een aantal belangrijke voordelen. Onderzoek toont aan dat moderne liften veel minder onderhoud vereisen dan de oudere varianten. Dat scheelt niet alleen kopzorgen, maar uiteraard ook aanzienlijk in de portemonnee. Moderne liften zijn daarnaast een stuk zuiniger wanneer het gaat om elektriciteit. Dit is niet alleen goed voor de wereld en het milieu, maar je zult het verschil ook snel merken in het getalletje onderaan de elektriciteitsrekening.

Laat het demonteren en verwijderen van je lift over aan de professional.

Het demonteren en verwijderen van een lift doe je niet zomaar even. Ons team bestaat uit gekwalificeerde en ervaren werknemers, die de lift volledig beoordelen voordat deze wordt gedemonteerd en verwijderd. Zij zullen zich er ook hard voor maken dat het project met zorg wordt uitgevoerd, en dat eenieders veiligheid wordt gewaarborgd. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat liftverwijdering -op welke manier dan ook- wordt overgelaten aan professionals. Er gebeuren namelijk behoorlijk wat ongelukken wanneer onervaren mensen aan de slag gaan met het demonteren en verwijderen van liften.

lift demonteren

Kosten casco slopen.

Het demonteren en verwijderen van een lift doe je niet zomaar even. Ons team bestaat uit gekwalificeerde en ervaren werknemers, die de lift volledig beoordelen voordat deze wordt gedemonteerd en verwijderd. Zij zullen zich er ook hard voor maken dat het project met zorg wordt uitgevoerd, en dat eenieders veiligheid wordt gewaarborgd. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat liftverwijdering -op welke manier dan ook- wordt overgelaten aan professionals. Er gebeuren namelijk behoorlijk wat ongelukken wanneer onervaren mensen aan de slag gaan met het demonteren en verwijderen van liften.

Heb jij een liftverwijdering nodig?

Of nu je gehele gebouw gerenoveerd of gesloopt wordt, of de lift simpelweg aan vervanging toe is vanwege veroudering of verval: er zijn tal van redenen waarom het demonteren en verwijderen van een lift nodig kan zijn. Bij Sloop-Gigant ben je aan het juiste adres, wat de reden ook is. Het verwijderen van een lift is een specifieke tak van sport die je niet moet onderschatten. Het kan gevaarlijk zijn om hier te luchtig over na kan denken, omdat het systeem rondom de lift ingewikkeld is en onvoorspelbaar kan reageren wanneer je niet precies weet waar je mee bezig bent.

Bij Sloop-Gigant weten we precies hoe we zorgvuldig, veilig en nauwkeurig een lift moeten demonteren en verwijderen. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte. Wij helpen je graag bij het project van het verwijderen van je lift, zowel binnen particuliere als zakelijke gebouwen. Sloop-Gigant werkt inmiddels in heel Nederland, we komen naar de locatie waar we gewenst zijn en zullen in overleg met jou met het project van start gaan.