Kosten behanger.

Wanneer u overweegt uw muren te laten behangen, wilt u zeker zijn van een professionele en zorgvuldige uitvoering. Bij Sloop Gigant staan onze professionals klaar om u te voorzien van informatie over de werkelijke kosten voor een nieuw behang. Wij informeren u over de kosten voor een behanger, inclusief materialen, en bieden wij een overzicht van de voor- en nadelen van behangen.

Inhoudsopgave

Kosten behangen.

De prijs die een behanger rekent is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Soort behang: De prijs wordt beïnvloed door het type behang dat u kiest, zoals behang met motief, effen behang, glad behang of glasvezelbehang.
 • Ondergrond voor het behang: De staat van de muren heeft invloed op de kosten. Als de muren nog niet behangklaar zijn vanwege gaatjes of oneffenheden, kan voorbereidend stucwerk nodig zijn.
 • Voorrijkosten: Sommige behangers brengen voorrijkosten in rekening, wat de totale prijs van het behangen beïnvloedt.
kosten behangen

Kosten behangen per kamer.

Naast de grootte van de kamer zijn er nog andere factoren die de kosten van het behangen kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan het type behang dat u kiest, de staat van de muren, eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn, en extra diensten zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van beschadigde muren. Het is daarom verstandig om een behanger te raadplegen voor een nauwkeurige offerte op maat, waarin al deze aspecten worden meegenomen. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Kosten behanger per uur.

Het uurtarief van een behanger varieert meestal tussen de €25 en €50 per uur, maar dit kan hoger zijn voor gespecialiseerde of ervaren professionals. Voor het behangen van een standaardkamer van bijvoorbeeld 20 vierkante meter, kunt u rekenen op een totale kostprijs van ongeveer €250 tot €500, inclusief materiaal en arbeid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de exacte prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen behang, de staat van de muren en eventuele extra diensten die nodig zijn. Daarom is het altijd verstandig om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij een behanger, zodat u een nauwkeurige schatting krijgt van de totale kosten voor uw specifieke situatie.

Vrijblijvende offerte?

Wat kost behangen per m2?

Bij Sloop Gigant streven we ernaar om de kosten voor behangen zo laag mogelijk te houden en transparant te communiceren. Hoewel de uiteindelijke prijs afhangt van verschillende factoren, hebben we hieronder een gemiddeld kostenoverzicht voor behangen samengesteld:
 • Behangklaar stucwerk: €7,- tot €13,- per m2
 • Materiaal: €5,- tot €10,- per m2
 • Kosten behanger exclusief materiaal: €2,- per m2
 • Uurloon behanger inclusief materiaal: €20,- tot €45,- per uur

Prijsbepalende factoren behanger.

Naast het type behang, de staat van de ondergrond en eventuele voorrijkosten, kunnen ook andere aspecten de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Denk hierbij aan de complexiteit van het behangpatroon, de bereikbaarheid van de te behangen oppervlakken, en eventuele extra diensten zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van beschadigde muren. Het is daarom altijd aan te raden om een behanger te raadplegen voor een nauwkeurige offerte op maat, waarin al deze aspecten worden meegenomen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Kosten behang per soort.

Bij Sloop Gigant vinden we het belangrijk dat je weet waarvoor je betaald, bekijk hieronder op volgorde van goedkoopst naar het duurste behang en wat de voordelen zijn.

 • Papierbehang: Dit is vaak de meest betaalbare optie en wordt veel gebruikt vanwege de lage kosten. Papierbehang is echter gevoeliger voor beschadigingen.
 • Vinylbehang: Vinylbehang is steviger dan papierbehang en kan in vochtige ruimtes worden gebruikt, zoals badkamers en keukens. Het is iets duurder, maar biedt extra duurzaamheid en eenvoudig onderhoud.
 • Textielbehang: Textielbehang is een luxe optie die duurder is dan papier- en vinylbehang. Het heeft een rijke uitstraling en is minder vatbaar voor beschadigingen. Textielbehang gaat over het algemeen langer mee en biedt een elegante afwerking aan uw muren.
 • Acrylbehang: Acrylbehang is een hoogwaardige optie met reliëf en structuur. Het is gemakkelijk te verven en biedt een unieke uitstraling aan elke ruimte. Vanwege de kwaliteit en esthetiek is acrylbehang meestal de duurste keuze.

Behangen of liever stuken?

Het maken van de keuze tussen behangen en stuken kan afhangen van verschillende factoren, zoals de gewenste uitstraling, de staat van de muren, en uw persoonlijke voorkeuren. Behangen kan bijvoorbeeld een snelle en relatief voordelige manier zijn om uw muren een nieuwe look te geven, terwijl stucwerk zorgt voor een strakke en naadloze afwerking.

Bij Sloop Gigant begrijpen we dat deze keuze niet altijd eenvoudig is. Daarom staan onze experts voor u klaar om u te adviseren over de beste optie voor uw specifieke situatie. We kunnen de voor- en nadelen van behangen en stuken met u bespreken, rekening houdend met factoren zoals de staat van de muren, uw budget en uw esthetische voorkeuren. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen en uw muren transformeren op de manier die het beste bij u past.

Veelgestelde vragen.

Het behangen van behang duurt doorgaans één tot twee dagen, afhankelijk van het aantal vierkante meters. Het voorbereidende werk neemt hierbij een aanzienlijk deel van de tijd in beslag. Na het behangen duurt het enkele dagen voordat het behang volledig is opgedroogd.

Voor het plaatsen van behang in een badkamer van ongeveer 30 vierkante meter liggen de gemiddelde kosten tussen de €180 en €630. Ook dit is afhankelijk van het totale vierkante meter en het behang

Als behang professioneel wordt aangebracht en verwijderd, zou het geen schade aan de muur moeten veroorzaken.

Over het algemeen is schilderen vaak goedkoper dan behangen. Echter, goed geïnstalleerd behang kan langer meegaan dan verf, wat het totale kostenplaatje op de lange termijn kan beïnvloeden.

De kosten van behang kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de gebruikte materialen, de complexiteit van het ontwerp en de behoefte aan professionele installatie. Luxueuze behangopties kunnen duurder zijn vanwege hun hoogwaardige materialen en vakmanschap.

Behang laten verwijderen door Sloop Gigant.

Bij Sloop Gigant begrijpen we de waarde van een professionele aanpak bij het verwijderen van oud behang. Onze deskundige professionals zorgen ervoor dat het behang op een zorgvuldige wijze wordt verwijderd, met respect voor muren en ruimte. Kies voor de professionals van Sloop Gigant en geef de muren een frisse blik.