Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Kosten behangen.

Wilt u uw muren behangen, maar wilt u zeker weten dat de klus zo strak en netjes mogelijk wordt gedaan? Bij Sloop Gigant staan onze vakmannen voor u klaar om uw muur of muren professioneel te voorzien van nieuw behang. We informeren u op deze pagina over de kosten voor een behanger, het behangen inclusief materialen en hebben wij de voor- en nadelen van behang voor u op een rijtje gezet. Meer informatie over behangen leest u hier.

Inhoudsopgave

Kosten voor een behanger.

Hier kijken we puur naar de prijs welke u betaalt voor uw behanger ongeacht het te behangen oppervlak en andere prijsbepalende factoren. De gemiddelde kosten voor een behanger bedraagt tussen de € 25,- en € 40,- per uur. Wanneer u deze kosten zo laag mogelijk wilt houden, kunt u ervoor kiezen het oude behang zelf te verwijderen en eventuele gaatjes e.d. zelf te dichten met vulmiddel.

kosten behangen

Wat bepaalt de prijs van een behanger?

De prijs welke een behanger rekent zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren nemen wij hier met u door:

 • Soort behang
  Om de prijs voor een behanger voor u te bepalen, is het van belang te weten wat voor een soort behang u wilt laten aanbrengen. Is dit behang met een motief of juist een effen behang? Betreft het glad behang of glasvezel behang? Deze factoren zijn van invloed op de prijsbepaling.
 • Ondergrond voor het behang
  Zijn uw muren al behang klaar, dus strak en netjes genoeg? Dan is er geen extra werk nodig. Maar wanneer uw muren gaatjes bevatten of oneffenheden, ziet u dit ook terug in het behang. In dit geval is het aan te raden om eerst behang klaar stucwerk te laten aanbrengen en daarna het behang te laten aanbrengen. Ook dit heeft invloed op de prijsbepaling.
 • Voorrijkosten
  Het kan zijn dat uw behanger voorrijkosten in rekening brengt. Dit heeft uiteraard invloed op de totale prijsbepaling van uw klus.

Vrijblijvende offerte?

Gemiddelde kosten behangen.

Bovenstaand hebt u kunnen zien dat er dus een aantal factoren zijn welke van invloed zijn op de prijs voor het behangen door een vakman van Sloop Gigant. Wij proberen de kosten voor u altijd zo laag mogelijk te houden en bespreken vooraf de prijsindicatie duidelijk met u door.
Om u toch een overzicht te geven van de gemiddelde prijs voor behangen, hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt met de gemiddelde prijzen:

Kostenpost behangenPrijs per eenheid
Behang klaar stucwerk € 7,- – € 13,- per m2
Materiaal€ 5,- – € 10,- per m2
Kosten behanger exclusief materiaal€ 2,- per m2
Uurloon behanger inclusief materiaal€ 20,- – € 45,- per uur

*Dit zijn gemiddelde kosten. Uw persoonlijke prijsopgave kan verschillen met bovenstaande kosten, gezien de prijsopgave afhankelijk is van meerdere factoren welke u hierboven kunt vinden.

Kosten behang en soorten behang.

Er is tegenwoordig een ruime keuze in behang. Wel is het van belang rekening te houden met het soort ruimte waar u het behang wilt laten aanbrengen. In uw badkamer of keuken is het van belang dat het behang tegen vocht kan, zoals vinyl behang.  De prijs voor behang verschilt enorm. Deze verschillen zitten hem in het soort behang, de structuur van het behang, het design van het behang en natuurlijk het merk wat u wenst aan te schaffen.

Het kan zo goedkoop of duur als u zelf wenst. Zo hebt u bijvoorbeeld vanaf zo’n €4,- per m2 al een eenvoudig papierbehang. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor meer luxe, zoals een textielbehang met design. In zo’n geval komt u meer richting de €100,- per m2 uit.Dit is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en smaak.

De meest gekozen soorten behang zetten wij hier voor u uit met een korte omschrijving per soort:

Papierbehang

Papierbehang is het voordeligste behang en wordt daarom veel gebruikt. Dit is daarentegen ook het soort behang wat het meest vatbaar is voor beschadigingen.

Textielbehang

Textielbehang is een stuk duurder dan papierbehang, maar de kanttekening daarvan is ook direct dat dit soort behang langer mee gaat en minder vatbaar is voor beschadigingen. Dit is namelijk steviger behang dan papierbehang.

Vinylbehang

Vinylbehang is te gebruiken in vochtige ruimtes (zoals uw badkamer of keuken) en is stevig. Dit heeft als voordeel dat vinylbehang minder vatbaar is voor beschadigingen. Naast deze voordelen oogt vinylbehang zeer strak en modern.

Acrylbehang

Acrylbehang is behang met reliëf en heeft een mooie structuur. Voordeel van deze soort behang is dat het makkelijk te verven is.

behang-verwijderen-sloop-gigant

Voor- en nadelen van behang.

Het is goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van behang alvorens u kiest om uw muren van behang te laten voorzien door een vakman van Sloop Gigant. Hier leest u deze voor- en nadelen.

Voordelen van behang

 • Het project is relatief snel uitgevoerd;
 • Behang geeft kleur aan uw woning en verfrist de look van uw woning;
 • Met behang is het mogelijk een prachtig motief op uw muur aan te brengen, waar dit vrijwel niet mogelijk is met muurverf.

Nadelen van behang

 • Behang is lastiger schoon te maken dan geverfde muren;
 • Niet alle muren (ondergronden) zijn geschikt voor behang;
 • Behang is redelijk vatbaar voor beschadigingen en niet plaatselijk te repareren na beschadiging.

Muren behang klaar maken.

Wanneer uw muur nog niet behang klaar is, kunt u dit het best behang klaar laten stucen. Zo weet u zeker dat het behang het best en mooist kan worden aangebracht door onze vakman. Ook voor het behang klaar maken van uw muren, bent u bij Sloop Gigant aan het juiste adres. Onze vakmannen stucen uw muren behang klaar én brengen uw nieuwe behang aan.

Hebt u muren van MDF-platen? Zorg dan voordat de behanger gaat beginnen dat de platen volledig goed vast zitten. In het geval dat de platen verschuiven, verschuift het behang mee en dit zorgt voor oneffenheid in uw behang.

Uw muren laten behangen door Sloop Gigant.

Uw muren laten behangen door een professioneel bedrijf? Sloop Gigant is een betaalbaar aannemersbedrijf, die u helpt met het verwijderen van behang maar ook met behangen op elke ondergrond. Wij doen dit op een professionele manier en tegen concurrerende tarieven, natuurlijk zonder in te boeten op kwaliteit.

Wij hebben inmiddels 23 jaar ervaring met behangen en zijn dan ook uitgegroeid tot een landelijk bedrijf. Kunnen wij de zorgen met betrekking tot het behangen voor u uit handen nemen? Vraag dan een offerte aan via ons contactformulier middels de knop contact, stuur ons een email naar sloopgigant@gmail.com of neem telefonisch contact op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121.