Parketvloer verwijderen.

Heeft u een parketvloer in huis die plaats moet maken voor iets nieuws? Of u nu uw kamer wilt transformeren of zich voorbereidt op een grondige renovatie, het verwijderen van uw parketvloer is een belangrijke stap om een frisse uitstraling aan de ruimte te geven. Een vloer vormt immers het pronkstuk van uw interieur en verdient de juiste aandacht. Of u nu zelf aan de slag wilt gaan of professionele hulp zoekt, bij Sloop Gigant bieden we handige tips en de ondersteuning die u nodig heeft.

Inhoudsopgave

Zelf een parketvloer verwijderen?

Het zelf verwijderen van uw parketvloer kan een gevoel van voldoening geven en bespaart u ook nog eens geld. Met slechts twee werkende handen is het mogelijk om deze taak zelf uit te voeren, zelfs als u geen ervaren klusser bent. Het zelf verwijderen van uw parketvloer geeft u een boost van energie, aangezien u snel resultaat ziet. Bovendien is er niets mis met een beetje opscheppen tegen anderen over wat u zelf hebt bereikt, toch?

vloertegels-verwijderen

Waarom een parketvloer verwijderen?

Er zijn verschillende redenen om te besluiten tot het verwijderen van een parketvloer. Misschien past de huidige stijl niet meer bij de gewenste nieuwe inrichting, wilt u een milieuvriendelijker alternatief installeren, of bent u gewoon toe aan iets compleet nieuws? Wat de motivatie voor een nieuwe vloer ook mag zijn, het verwijderen van uw parketvloer opent de deur naar diverse mogelijkheden en creëert ruimte voor verandering en vernieuwing.

Door het verwijderen van de bestaande parketvloer geef je niet alleen je interieur een frisse impuls, maar biedt u ook de gelegenheid om de sfeer en uitstraling van de ruimte volledig te transformeren. Het kan het begin zijn van een opwindend nieuw hoofdstuk in de esthetiek van je huis, waarbij je de vrijheid hebt om te experimenteren met verschillende vloersoorten en materialen die beter passen bij je persoonlijke smaak en levensstijl.

Bovendien kan het verwijderen van een parketvloer ook praktische voordelen bieden, zoals het verbeteren van de isolatie, het oplossen van eventuele vochtproblemen, of het voorbereiden van de vloer voor een nieuwe afwerking of behandeling. Het is een kans om de algehele kwaliteit en duurzaamheid van uw vloer te verbeteren, waardoor je huis niet alleen esthetisch mooier oogt, maar ook comfortabeler en functioneler wordt.

Vrijblijvende offerte?

Stappenplan parketvloer verwijderen.

Hoe een zwevende parketvloer verwijderen?

 • Voorbereiding: Voordat u begint, zorg ervoor dat de kamer volledig leeg is door alle meubels te verwijderen. Dit geeft u voldoende ruimte om te werken en voorkomt schade aan uw meubels tijdens het verwijderen van de vloer.
 • Plinten verwijderen: Gebruik een koevoet om de plinten voorzichtig los te wrikken van de muur. Werk langzaam en zorgvuldig om schade aan de plinten en muren te voorkomen.
 • Vloerdelen optillen: Begin in een hoek van de kamer en gebruik een koevoet om de vloerdelen voorzichtig op te tillen. Werk systematisch door de kamer en til elk vloerdeel langzaam en gelijkmatig op om beschadiging te voorkomen.
 • Opruimen: Nadat alle vloerdelen zijn verwijderd, controleert u de ondervloer op eventuele achtergebleven lijmresten. Verwijder deze resten grondig en maak de ruimte schoon voordat u verder gaat met eventuele nieuwe vloerinstallatie.

Hoe een verlijmde vloer verwijderen?

 • Voorbereiding: Maak de ruimte volledig leeg door alle meubels te verwijderen. Dit geeft u voldoende werkruimte en voorkomt schade aan uw meubels tijdens het verwijderen van de vloer.
 • Randen losmaken: Gebruik een plamuurmes om de randen van de vloer los te maken van de muren en verwijder eventuele plinten voor volledige toegang tot de vloer.
 • Verwijderen van de verlijmde vloer: Begin in een hoek van de kamer en werk systematisch door de vloer voorzichtig op te tillen met behulp van een koevoet. Wees geduldig en werk langzaam om schade aan de vloer en ondervloer te voorkomen.
 • Lijmresten verwijderen: Controleer na het verwijderen van de vloer zorgvuldig op eventuele achtergebleven lijmresten op de ondervloer. Gebruik een plamuurmes of een geschikte lijmverwijderaar om deze resten grondig te verwijderen voor een glad oppervlak.

Handige tips bij het verwijderen van een parketvloer.

 • Draag beschermende kleding en handschoenen om uzelf te beschermen tegen mogelijke verwondingen.
 • Controleer de staat van de ondervloer om eventuele schade te voorkomen voordat u begint met verwijderen.
 • Werk rustig en geduldig om schade aan de vloer en ondervloer te voorkomen.

Uw parketvloer renoveren in plaats van vervangen.

Als uw parketvloer nog in goede staat verkeert maar een opfrisbeurt nodig heeft, overweeg dan om deze te renoveren in plaats van te vervangen. Renoveren biedt niet alleen een kosteneffectief alternatief, maar het behoudt ook de charme en authenticiteit van uw vloer. Door te schuren worden eventuele slijtage plekken en krassen verwijderd, waardoor het hout weer zijn natuurlijke glans terugkrijgt. Vervolgens worden eventuele beschadigingen zorgvuldig opgevuld, wat de duurzaamheid en stabiliteit van de vloer verhoogt. Ten slotte wordt de vloer opnieuw afgewerkt met olie, was of lak, afhankelijk van uw voorkeur en de gewenste uitstraling. Op deze manier kunt u uw parketvloer nieuw leven inblazen en tegelijkertijd de levensduur ervan verlengen, waardoor u nog vele jaren kunt genieten van een prachtige vloer in uw huis.

Parketvloer laten verwijderen door Sloop Gigant.

Hoewel zelf uw parketvloer verwijderen een mogelijkheid is, kan het een behoorlijke uitdaging vormen, vooral als u niet over de juiste ervaring of gereedschappen beschikt. Het proces kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn, en er bestaat altijd het risico op beschadiging van de vloer of andere delen van uw huis. Met de deskundige hulp van Sloop Gigant hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons ervaren team staat klaar om moeiteloos en efficiënt uw parketvloer te verwijderen, met minimale verstoring van uw dagelijkse routine. U kunt snel doorgaan met het leggen van uw nieuwe vloer, wetende dat het oude werk professioneel en zorgvuldig is afgehandeld.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat