PVC vloer verwijderen.

De PVC vloer die momenteel uw ruimte bedekt, kan mogelijk het laatste obstakel vormen om uw huis te transformeren tot de frisse nieuwe leefruimte die u voor ogen hebt. Het vernieuwen van deze PVC vloer kan zowel een eerste stap zijn als de laatste touch om uw huis helemaal af te maken. Of u nu op zoek bent naar de beste aanpak om dit zelf te doen, handige tips nodig hebt voor het soepel verwijderen van de PVC vloer, of een helpende hand kunt gebruiken, wij van Sloop Gigant staan klaar om u te helpen die nieuwe, verfrissende uitstraling te realiseren met een nieuwe PVC vloer.

Inhoudsopgave

Zelf een PVC vloer verwijderen?

U staat op het punt om uw huidige PVC vloer te vervangen, het goede nieuws is dat u dit zelf kunt doen, zelfs als u geen ervaren klusser bent. Het verwijderen van een PVC vloer is een haalbare taak met de juiste voorbereiding en een beetje doorzettingsvermogen. Het zelf verwijderen van uw PVC vloer kan u geld besparen. U hoeft geen professionele vloerder in te huren, wat de kosten aanzienlijk kan verlagen. Bovendien geeft het u de voldoening van het zelf aanpakken van een project in uw huis.

verwijderen-van-vloertegels

Verschil verwijderen plak-PVC vloer en click-PVC vloer.

Het verwijderen van een PVC vloer is afhankelijk van het type installatie: plak-PVC of click-PVC. Hoewel beide soorten vloeren PVC als basismateriaal hebben, verschillen de manieren waarop deze vloer geïnstalleerd is en dus ook de manieren waarop ze moeten worden verwijderd.

5 Stappenplan voor het verwijderen van een plak-PVC vloer.

 • Voorbereiding en randen losmaken: Begin met het voorbereiden van de kamer waarin u gaat werken door alle meubels te verwijderen en de kamer leeg te maken. Gebruik vervolgens een scherp stanleymes om de randen van de PVC-vloer los te maken van de muren waarop deze vloer is aangesloten.
 • Verwarmen van de lijm: Gebruik een föhn of warmtekanon om de lijm onder de PVC vloer te verwarmen. Richt de warmte gelijkmatig op kleine secties van de vloer, beginnend bij een hoek van de kamer. Door de lijm te verwarmen, wordt deze zachter en gemakkelijker los te maken, waardoor het verwijderingsproces soepeler verloopt. Hoe meer energie u hierin steekt, des te minder moeite het kost om later de overgebleven lijm te verwijderen.
 • Werk in secties en til voorzichtig op: Zodra de lijm onder een sectie van de vloer voldoende is verwarmd, gebruikt u een plamuurmes om voorzichtig onder de vloer te schuiven en deze op te tillen. Werk langzaam en in kleine secties, waarbij u de vloer geleidelijk losmaakt van de ondervloer terwijl u de lijm verder verwarmt. Til de vloer langzaam op om schade aan de ondervloer te voorkomen en werk in de richting van de tegenoverliggende muur.
 • Verwijderen van lijmresten: Nadat u de PVC-vloer volledig hebt verwijderd, inspecteert u de ondervloer op eventuele achtergebleven lijmresten. Gebruik een plamuurmes om voorzichtig de lijmresten van de ondervloer te schrapen. Wees geduldig en neem de tijd om alle resten zorgvuldig te verwijderen voor een gladde ondergrond voor de nieuwe vloer.
 • Opruimen en voorbereiden op de nieuwe vloer: Zodra alle lijmresten zijn verwijderd, maakt u de ondervloer schoon met een mild reinigingsmiddel en water om eventueel vuil en stof te verwijderen. Laat de vloer volledig drogen voordat u begint met het installeren van de nieuwe vloerbedekking.

3 Stappenplan voor het verwijderen van een click-PVC vloer.

 • Begin bij een hoek van de kamer: Begin allereerst met het verwijderen van eventuele plinten die in de weg zitten bij het loshalen van het click-PVC. Kies een hoek van de ruimte om te starten. Plaats voorzichtig uw vingers onder de rand van het eerste paneel van de click-PVC vloer en til het langzaam omhoog.
 • Werk vanaf daar verder: Nadat het eerste paneel is verwijderd, gaat u verder met het losmaken van de overige PVC panelen. Til elk paneel één voor één op, waarbij u ze losklikt van elkaar. Soms vergt dit wat kracht, maar het kliksysteem zou moeten meewerken.
 • Stapel de panelen op en verwijder ze uit de kamer: Stapel de verwijderde panelen netjes op en verwijder ze uit de kamer. Zorg ervoor dat u ze droog opslaat als u ze nog wilt gebruiken of verkopen. Anders kunt u de vloer altijd nog recyclen.

Vrijblijvende offerte?

Een nieuwe vloer over een bestaande PVC vloer leggen.

Het leggen van een nieuwe vloer over een bestaande PVC vloer kan voor u een aantrekkelijke optie zijn gezien dit tijd bespaart met het verwijderen van de oude vloer, maar het heeft zowel voor- als nadelen.

Een voordeel: in plaats van het gedoe of de kosten van het verwijderen van de oude vloer, kan het leggen van een nieuwe vloer er direct overheen een snellere en meer kostenbesparende oplossing voor u zijn. Bovendien kan de bestaande PVC vloer dienen als een stabiele en egale basis voor de nieuwe vloer, waardoor het leggen van de nieuwe vloer sneller en soepeler verloopt.

Een nadeel van het leggen van een nieuwe vloer over een bestaande PVC vloer is dat het de totale hoogte van de vloer voor u kan verhogen. Als deuren of kasten al dicht bij de vloer liggen, kan de extra hoogte problemen veroorzaken. Bovendien kan het leggen van een nieuwe vloer over een oude vloer kleine oneffenheden of schade aan de oude vloer voor u verbergen, wat op de lange termijn problemen kan veroorzaken als deze punten eerst niet worden aangepakt.

In het algemeen kan het leggen van een nieuwe vloer over een bestaande PVC vloer een handige oplossing voor u zijn, maar het is belangrijk om zorgvuldig de voor- en nadelen af te wegen voordat u deze route kiest.

Waar op te letten bij het verwijderen van een PVC vloer.

Bij het verwijderen van een PVC vloer zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Allereerst is het cruciaal om te weten welk type PVC installatie u gaat verwijderen, of het nu plak-PVC of click-PVC is. Elk type vereist een iets andere aanpak en gereedschap.

Vervolgens is het essentieel om voorzichtig te werk te gaan bij het oplichten van de vloer. Dit helpt schade aan de ondervloer te voorkomen, wat later extra kosten met zich mee kan brengen voor reparaties.

Na het verwijderen van de vloer is het verstandig om zorgvuldig te controleren op eventuele achtergebleven lijmresten, vooral als het om een plak PVC installatie gaat. Deze resten kunnen lastig te verwijderen zijn en het oppervlak van de ondervloer beschadigen als ze niet correct behandeld worden.

Een goede voorbereiding en methodische aanpak kunnen het proces van het verwijderen van een PVC vloer aanzienlijk vergemakkelijken en zorgen voor een beter resultaat.

PVC vloer laten verwijderen door Sloop Gigant.

Hoewel het zelf verwijderen van uw PVC vloer prima te doen is, kan het tijdrovend en fysiek intensief zijn. Dit proces vereist vaak het gebruik van speciale gereedschappen en kan leiden tot rommel en overlast in uw huis. Bovendien is er altijd een risico op schade aan de ondervloer of andere structurele elementen tijdens het verwijderen.

Daarom kan het inschakelen van professionele hulp, zoals die van Sloop Gigant, een verstandige keuze zijn. Sloop Gigant beschikt over de expertise, ervaring en het juiste materiaal om de klus snel en efficiënt te klaren, zonder gedoe voor u. Met hun snelle service kunt u binnen de kortste keren genieten van een vernieuwde ruimte, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de rompslomp van het zelf verwijderen van de vloer.

Door te kiezen voor Sloop Gigant kunt u rekenen op een vlekkeloze uitvoering van de werkzaamheden, waarbij nauwkeurigheid en zorgvuldigheid voorop staan. Bovendien bieden ze een zorgeloze ervaring, waarbij u kunt vertrouwen op de professionaliteit en betrouwbaarheid van hun team. Dus waarom uzelf vermoeien met het zelf verwijderen van de vloer als u kunt profiteren van de efficiënte service van Sloop Gigant?

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat