Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Betonvloer slopen kosten.

Een betonvloer slopen is een zware klus die niet handmatig, maar met een sloophamer moet worden uitgevoerd. Dat vergt de nodige kennis, kunde en fysieke kracht. Het slopen van een betonvloer kunt u dan ook het beste uitbesteden aan een vakman. Benieuwd wat de kosten zijn voor het slopen van een betonvloer? Dat leest u hieronder.

Inhoudsopgave

Betonvloer slopen.

Het slopen van een betonvloer kan niet handmatig worden gedaan, maar gebeurt met een sloophamer. Door het snelle slaan van de hamer brokkelt het beton af in kleinere delen. Het puin kan worden verwijderd en afgevoerd. Vaak is er in een betonvloer gewapend staal aanwezig. Dit zal vakkundig weggeslepen moeten worden met een slijptol.

Om grote hoeveelheden ronddwarrelend stof te voorkomen, wordt er meestal eerst een laag water op de vloer gegoten. Beton slopen geeft bovendien ontzettend veel lawaai. Het is dus slim om uw buren vooraf een seintje te geven over de werkzaamheden. De meest voorkomende betonvloeren die wij slopen zijn de vloer in een woonkamer, garage of badkamer.

betonvloer-slopen-kosten

Kosten betonvloer slopen.

Voordat u een vakman inschakelt, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn voor het slopen van een betonvloer.

De exacte kosten zijn van een aantal factoren afhankelijk, namelijk:

 • Het aantal m2 dat gesloopt moet worden.
 • De betonsoort.
 • De dikte van het beton.
 • Of wij het puin afvoeren, of dat u dat zelf wilt doen.

Zoals u begrijpt is iedere situatie anders en kunt u het beste een offerte op maat aanvragen voor uw project. Om u alvast een richtlijn te geven, ziet u de tabel hieronder (alle prijzen zijn incl. btw).

Waarom uw betonvloer laten slopen?

Zelf uw betonvloer slopen is vaak geen goed idee. Het is fysiek zwaar werk en de sloophamer moet op de juiste manier bediend worden. Daarnaast moet u uitkijken voor onderliggende leidingen. Tenzij u ervaring hebt met het slopen van een betonvloer, kunt u dit het beste uitbesteden aan een vakman.

Veelvoorkomende redenen om een betonvloer te laten slopen zijn:

 • Het verwijderen van betonrot.
 • Nieuw leidingwerk of een vloerverwarming aanleggen.
 • Een nieuwe indeling van de woning.
 • Het herstellen van de fundering.

Betonvloer slopen: kosten puin afvoeren.

Naast het slopen, betaalt u ook voor het afvoeren van het puinafval. U kunt dit natuurlijk zelf afvoeren (en dus kosten besparen) door het afval in puinzakken te verpakken. U kunt ook een afvalcontainer huren. De kosten hiervan bedragen grofweg tussen de € 230,- en € 2500,-. Geheel afhankelijk van de hoeveelheid puin en het verhuurbedrijf.

Zelf uw betonvloer slopen.

Het is logisch dat u de kosten zo laag mogelijk wilt houden en overweegt om het slopen van de betonvloer zelf te doen. Toch zijn er 2 redenen waarom u zou moeten overwegen om het tóch uit te besteden aan een vakman.

 • Zelf slopen is niet altijd goedkoper. Om een betonvloer te slopen heeft u namelijk groot gereedschap nodig zoals een sloophamer of drilboor. Heeft u die niet? Dan zult u het moeten huren. Bovendien zult u zelf moeten zorgen voor het afvoeren van het puin, en dus voor de bijbehorende puinzakken of een puincontainer.
 • Een betonvloer slopen is fysiek ontzettend zwaar werk. Het is zwaar om door beton heen te boren, maar ook om de terugslag van de hamer of drilboor op te vangen. Begin er dus alleen aan als u zeker weet dat u fysiek in staat bent om een betonvloer te slopen. Twijfelt u? Dan kan het voor uw eigen veiligheid slim zijn om een vakman in te schakelen.

Vrijblijvende offerte?

Belangrijke info over betonvloer slopen.

Voordat u begint met slopen of de klus uitbesteedt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u een betonvloer sloopt.

Ga na of er leidingwerk onder de vloer ligt

Leidingwerk onder de betonvloer zorgt ervoor dat er veel voorzichtiger geboord moet worden. Natuurlijk kost dat wat extra, maar een flinke lekkage zou veel hoger in de papieren lopen.

Vergunningen

Ga na of u een vergunning nodig heeft voor de sloopwerkzaamheden. Wanneer het slopen van betonvloer van invloed is op de constructie van uw woning, kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Deze moet u aanvragen bij de gemeente.

Heeft u geen eigen grond of oprit waarop de gehuurde puincontainer kan staan? Ook dan kunt u te maken krijgen met een vergunning. De container staat dan immers tijdelijk op gemeentegrond.

Kosten besparen bij betonvloer slopen.

Wilt u uw betonvloer slopen en besparen op de kosten? Onderstaande twee tips kunnen wellicht van pas komen:

 • Kies een sloopbedrijf uit de regio. Zo bespaart u op de voorrijkosten.
 • Vraag rond of uw buren ook sloopwerkzaamheden hebben. Wellicht krijgt u een staffelkorting bij het sloopbedrijf.

Offerte aanvragen voor betonvloer slopen.

Wilt u uw betonvloer laten slopen door Sloop Gigant? En weten wat het u precies gaat kosten? Hieronder vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor uw klus.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat