Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Houten vloer verwijderen.

Of u nu een nieuwe uitstraling wilt geven aan uw kamer of uw huis voorbereidt op een renovatie, het verwijderen van uw houten vloer is een belangrijke stap om de renovatie te laten slagen. Een vloer is altijd prominent aanwezig en wordt altijd opgemerkt. Of u nu zelf de klus wil klaren of professionele hulp zoekt, bij Sloop Gigant staan we voor u klaar en hebben we de belangrijkste informatie op een rij gezet.

Inhoudsopgave

Zelf een houten vloer verwijderen?

Het zelf verwijderen van uw houten vloer biedt niet alleen de mogelijkheid om geld te besparen, maar het kan ook een gevoel van voldoening geven. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, kunt u de controle houden over het renovatieproces en uw eigen stempel drukken op de transformatie van uw ruimte.

Bovendien kunt u door zelf de vloer te verwijderen de kosten van het inhuren van professionele hulp vermijden. Dit kan vooral handig zijn als u een beperkt budget heeft voor uw renovatieproject. Door de klus zelf aan te pakken, kunt u dat geld elders in uw project investeren, bijvoorbeeld in hoogwaardige vloermaterialen of andere decoratieve elementen.

Hoewel het zelf verwijderen van een houten vloer uitdagend kan zijn, zijn er tal van online bronnen en handleidingen beschikbaar om u door het proces te begeleiden. Met geduld, de juiste gereedschappen en wat doorzettingsvermogen kunt u uw vloer succesvol verwijderen en uw renovatieproject tot een prachtig eindresultaat brengen.

verwijderen-van-vloertegels

Waarom een houten vloer verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een houten vloer te verwijderen. Misschien bent u toe aan een nieuwe stijl in uw huis, wilt u de vloer vervangen door een vloer die toekomstbestendig is, ontbreekt isolatie onder de houten vloer, of bent u bezig met renovatiewerkzaamheden aan het huis waarbij een nieuwe vloer essentieel is. Wat uw reden ook is, het verwijderen van uw houten vloer biedt een frisse start en opent mogelijkheden voor een nieuwe, moderne vloer.

Bovendien kan het verwijderen van een houten vloer de ideale gelegenheid bieden om eventuele onderliggende problemen aan te pakken, zoals gebrekkige isolatie of vloerondersteuning. Door deze kwesties aan te pakken tijdens het renovatieproces, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe vloer niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam op de lange termijn.

Vrijblijvende offerte?

Stappenplan houten vloer verwijderen.

Gelijmde vloer verwijderen

 • Voorbereiding: Maak de kamer volledig leeg door alle meubels te verwijderen. Dit zorgt voor voldoende werkruimte en voorkomt schade aan meubels tijdens het verwijderen van de vloer.
 • Randen losmaken: Gebruik een plamuurmes om voorzichtig langs de randen van de vloer te gaan. Hierdoor kan de lijm tussen de vloer en de muren worden losgemaakt. Verwijder ook eventuele plinten om volledige toegang tot de vloer te krijgen.
 • Verwijderen van de gelijmde vloer: Begin in de hoek van de kamer tegenover de deur en werk systematisch. Gebruik een koevoet om de vloerdelen voorzichtig op te tillen. Doe dit langzaam en gelijkmatig om schade aan de vloer te voorkomen. Werk je weg door de kamer totdat alle vloerdelen zijn verwijderd.
 • Lijmresten verwijderen: Nadat alle vloerdelen zijn verwijderd, controleert u de ondervloer op achtergebleven lijmresten. Gebruik een plamuurmes om deze resten voorzichtig weg te schrapen. Zorg ervoor dat de ondervloer glad en schoon is voordat u verder gaat met het leggen van een nieuwe vloer.

Gespijkerde vloer verwijderen

 • Voorbereiding: Net als bij een gelijmde vloer, maak de kamer leeg en verwijder alle meubels om voldoende werkruimte te creëren. Dit maakt het verwijderen van de vloer een stuk makkelijker.
 • Zoek de spijkers: Gebruik een hamer en een spijkertrekker om voorzichtig langs de randen van de vloerdelen te tikken. Hierdoor worden de spijkers blootgelegd en kunnen ze gemakkelijker worden verwijderd.
 • Verwijder de vloer: Gebruik een koevoet om de vloerdelen voorzichtig op te tillen, waarbij u extra aandacht besteedt aan de locaties van de blootgelegde spijkers. Verwijder de spijkers indien mogelijk terwijl u de vloerdelen losmaakt.
 • Opruimen: Nadat alle vloerdelen zijn verwijderd, verzamelt u de spijkers en ruimt u de kamer grondig op. Verwijder eventuele nagels of spijkers die nog in de ondervloer zijn achtergebleven om een glad oppervlak te garanderen voor de nieuwe vloerinstallatie en om te voorkomen dat u ergens in gaat staan.

Waar op te letten bij het verwijderen van een houten vloer.

Bij het verwijderen van een houten vloer is het ook belangrijk om de staat van de ondervloer te beoordelen. Controleer of er geen beschadigingen zijn en of de ondervloer nog steeds geschikt is voor het leggen van een nieuwe vloer. Indien nodig, herstel eventuele schade aan de ondervloer voordat u verder gaat met de installatie van de nieuwe vloer.

Daarnaast is het verstandig om te weten welk type houten vloer u heeft. Sommige vloeren zijn genageld, terwijl andere zijn gelijmd. Dit kan invloed hebben op hoe u de vloer verwijdert en op eventuele restanten die achterblijven.

Na het verwijderen van de vloer is het essentieel om de kamer grondig schoon te maken. Verwijder al het stof, vuil en eventuele restanten van lijm of spijkers. Dit zorgt voor een schone basis voor de nieuwe vloerinstallatie en voorkomt problemen zoals ongelijkmatige vloeroppervlakken of problemen met het hechten van de nieuwe vloer.

Door zorgvuldig te werk te gaan en deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw vloer verwijderingsproces soepel verloopt en dat uw nieuwe vloer op een solide basis wordt geïnstalleerd.

Houten vloer laten verwijderen door Sloop Gigant.

Hoewel het zelf verwijderen van uw houten vloer een optie is om te overwegen, kan het een tijdrovende en fysiek zware klus zijn. Met de hulp van Sloop Gigant kunt u echter verzekerd zijn van een snelle verwijdering van uw houten vloer. Bespaar uzelf de moeite en overweeg Sloop Gigant voor een uitstekende service en een stressvrije ervaring. Zo kunt u snel beginnen met uw nieuwe vloer. Met onze professionele aanpak wordt het proces efficiënt uitgevoerd en kunt u genieten van een vlotte overgang naar uw nieuwe vloer.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat