Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Tapijt laten verwijderen.

Wilt u tapijt laten verwijderen? Bijvoorbeeld omdat u toe bent aan een nieuwe vloer of omdat u uw (huur)woning kaal moet opleveren? Losliggend tapijt kunt u vaak prima zelf verwijderen. Het wordt een ander verhaal wanneer het tapijt gelijmd is. Gelijmd tapijt verwijderen is een fysiek zware klus die bovendien secuur moet gebeuren om de vloer en muren niet te beschadigen.

Voor tapijtstrippen bent u bij Sloop Gigant aan het juiste adres! Wij verwijderen tapijt vakkundig en snel voor een betaalbare prijs!

Inhoudsopgave

Waarom tapijt laten verwijderen?

Gelijmd tapijt verwijderen (ook wel tapijtstrippen genoemd) is een zware klus die veel vraagt van uw rug en geduld. Ook is het een klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden om de ondervloer en omliggende muren niet te beschadigen. Het kan daarom slim zijn om een professionele tapijtstripper in te huren. Bij Sloop Gigant verwijderen we snel en deskundig uw tapijtvloer.

Tapijt verwijderen

Redenen om tapijt te laten verwijderen.

  • U moet een huurwoning kaal opleveren: verhuist u vanuit een huurwoning? Dan moet u deze woning kaal terug opleveren aan de huisbaas of woningstichting. Dat betekent dus ook dat uw gelijmde tapijtvloer verwijderd moet worden, incl. lijmresten.
  • U bent toe aan een andere vloer: U heeft uw tapijt al jarenlang. Wellicht bent u erop uitgekeken of vertoont het tapijt inmiddels wat slijtageplekken. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u uw tapijt wilt laten verwijderen en wilt vervangen door een andere vloer.
  • U heeft een huis gekocht: En er ligt nog vloerbedekking van de vorige bewoners. Wellicht vindt u de vloer mooi genoeg om te laten liggen, maar in de praktijk willen de meeste mensen een nieuwe, frisse vloer. Het is zonde om de pret van uw net gekochte woning te laten bederven door een vervelend karwei als tapijtstrippen. Onze vakmannen hebben de klus binnen een dag (en vaak al binnen enkele uren) geklaard.

Gelijmd tapijt verwijderen.

Tapijt verwijderen dat vastgelijmd zit aan de ondervloer is een vervelend karwei. Het is fysiek zwaar werk en er blijven altijd lijmresten achter.

Sloop Gigant is dé expert op het gebied van tapijt verwijderen. Al decennialang verwijderen wij tapijtvloeren voor klanten door het hele land. Wij hebben vakmensen die snel en doeltreffend te werk gaan. Ook beschikken wij over de juiste machines om uw tapijt deskundig te kunnen strippen en over middelen om de tapijt lijmresten te verwijderen. Desgewenst voeren wij alle tapijtresten netjes voor u af, zodat de vloer schoon en opgeruimd achterblijft.

Vrijblijvende offerte?

Tapijt van trap verwijderen.

Eén van de lastigste oppervlakken om tapijt van te verwijderen is een trap. Dat komt omdat tapijt op een trap zowel geniet als gelijmd is en daardoor muurvast zit. Wanneer u zelf tapijt van de trap verwijdert is de kans groot dat de ondervloer beschadigd raakt.

Wij verwijderen tapijt van iedere trap. Of het nu een dichte trap of open trap is. We zorgen ervoor dat alle nietjes worden verwijderd en dat de trap stoffeerklaar wordt opgeleverd. Uw trap is dus direct klaar om opnieuw gestoffeerd te worden. Omdat het bij een trap lastig is om het aantal m2 te berekenen, hanteren wij een vaste prijs voor het verwijderen van tapijt van een trap, ongeacht het aantal treden of de soort vloerbedekking.

Tapijt lijm verwijderen.

Nadat het tapijt is verwijderd, blijven er altijd lijmresten achter. Soms zijn het witte lijmresten (op waterbasis) of bruine lijmresten. Na het strippen van het tapijt is het ook zeer belangrijk om alle tapijt lijm te verwijderen. Anders zul je dit blijven zien wanneer je de nieuwe vloer legt.

Wij verwijderen tapijtlijm met een lijmverwijderaar, afbijtmiddel en/of schuurmachine. De exacte werkwijze is afhankelijk van de lijmsoort en de hoeveelheid lijmresten.

Tapijtresten afvoeren.

Bij tapijt verwijderen komt natuurlijk veel afval kijken. Dit kan in grote afvalzakken worden gedaan of in een container. U kunt kosten besparen door zelf te zorgen voor het afvoeren van het tapijtafval, maar wij kunnen dit uiteraard ook voor u verzorgen. Onze vakmannen zorgen altijd voor een correcte, milieubewuste afvoer van al het tapijt en de lijmresten.

Hoe lang duurt tapijt strippen?

Hoe lang wij bezig zijn met tapijtstrippen, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Is het tapijt gelijmd en/of geniet of ligt het los?
  • Het totale oppervlak dat verwijderd moet worden.
  • Wilt u dat wij tevens tapijt verwijderen van uw trap?

In principe kunt u ervan uitgaan dat wij gemiddeld 30-60 minuten doen over één kamer. En dus altijd binnen een dag klaar zijn met tapijtstrippen.

Kosten tapijt verwijderen.

De exacte kosten voor het verwijderen van tapijt is geheel afhankelijk van het totale oppervlak. Om u een indicatie te geven:

De kosten voor tapijt verwijderen liggen tussen de € 30,- en € 50,- per uur. Met een meerprijs van € 250,- tot € 500,- voor het verwijderen van alle lijmresten.

U kunt kosten besparen door het tapijtafval zelf weg te brengen, maar ook dit kunnen wij voor u verzorgen tegen een meerprijs.

Offerte aanvragen tapijt strippen.

Benieuwd wat voor u de kosten zijn van tapijtstrippen? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan voor het verwijderen van tapijt door Sloop Gigant.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat