Muur uitbreken.

Wanneer u meer ruimte in uw huis, flat of appartement wilt, kan het soms heel handig zijn om er een muur uit te laten breken of ook wel doorbreken van een draagmuur genoemd. Hierdoor worden 2 kamers 1 kamer en krijgt u een enorm grote ruimte beschikbaar.

Soms vinden mensen het niet fijn dat de woonkamer en de keuken gescheiden zijn, omdat ze dan bijvoorbeeld tijdens het koken niet gezellig met de huisgenoten kunnen kletsen.

Ook in dat geval kan een stuk muur uitbreken een oplossing zijn. Een muur uitbreken of een stuk hiervan gaat echter niet zomaar. Het is ieder geval een eerste vereiste om goed na te gaan of de betreffende muur dragend is of niet.

Een draagmuur draagt namelijk andere delen of elementen van het huis en kan niet zomaar weg gesloopt worden. Lees u alles over het slopen van een tussenmuur, dragende muur en het ondersteunen hiervan.

Inhoudsopgave

Muur uitbreken met draagconstructie.

Als de muur die u wilt verwijderen geen draagfunctie heeft bijvoorbeeld bij het slopen van u badkamer, dan kan deze zonder problemen gesloopt worden.

Wanneer u een beetje handig bent en u heeft er de tijd voor, dan kunt u zo’n muur prima zelf uitbreken. De meeste muren worden verwijdert in de volgende ruimtes om zo de vloeroppervlakte te vergroten:

  • Appartement
  • Keuken
  • Voor een deur of raam
  • Slaapkamer
  • Badkamer

Mocht u toch twijfelen om zelf de muur uit te breken dan is het misschien verstandig een sloopbedrijf in te schakelen zodat u er zeker van bent dat u uw woning of appartement geen schade aanricht. Vraag eens geheel vrijblijvend een prijsopgave aan en wij zullen u de offerte binnen 2 dagen toesturen.

muur uitbreken

Slopen muur verschillende manieren.

Muur uitbreken of het slopen van een muur kan op verschillende manieren, een daarvan is het gebruik van een vuisthamer of sloophamer.

Voor uw eigen veiligheid is het aan te raden een helm, goede handschoenen, een bril en oor kappen te dragen. En om stof in de rest van uw woning tegen te gaan, kunt u een nat laken in de deuropening hangen.

Nu u weet dat het om een muur gaat die geen draagfunctie heeft, is het nog wel goed om even te checken of er geen leidingen of iets dergelijks door de muur lopen. En begin tenslotte met het slopen niet ergens midden in de muur, want dan heeft u kans dat de halve muur naar beneden komt.

Werk daarom altijd van boven naar beneden en breek de muur laag voor laag, stukje voor stukje, af. Dit is veiliger en kleinere stukken puin zijn ook makkelijker af te voeren.

Hoe weet je of de muur dragend is.

Een dragende muur kan uiteraard niet zomaar weggebroken worden. Een draagmuur kan twee verschillende functies hebben.

Hij ondersteunt de muur erboven, op een hogere verdieping van uw huis. Of hij ondersteunt de vloerbalken van de erboven gelegen verdieping.

Hoe weet je of de muur dragend is bij een muur uitbreken? Er zijn verschillende mogelijkheden om er achter te komen of een muur een draagfunctie heeft. Bij de gemeente zijn bouwtekeningen aan te vragen en zo kunt u nagaan of het om een draagmuur gaat.

Vrijblijvende offerte?

Waar is de muur van gemaakt?

U kunt ook kijken of er op de verdieping boven op de muur nog een muur staat. En dan even checken of deze muur van kalkzand of baksteen is gemaakt. Wanneer er dan ook nog balken van een houten vloer in deze muur eindigen, is de kans erg groot dat het een dragende muur betreft.

Verder zijn muren die dikker zijn dan 20 cm over het algemeen ook draagmuren. Wanneer u toch nog twijfelt, kunt u er het beste een professional naar laten kijken.

Muur uitbreken en doorbreken.

Een draagmuur slopen of een stuk van een muur wegbreken kunt u het beste uitbesteden aan een professional. Zij hebben ervaring met het slopen van draagmuren en dan loopt u geen risico’s. Heeft u echter zelf veel kluservaring, dan zou het misschien ook zelf kunnen doen. Maar de kosten van een draagmuur verwijderen vallen in het eerste opzicht aardig mee.

Als de draagmuur verdwijnt, moet er uiteraard wel iets voor in de plaats komen dat de draagfunctie kan overnemen. U kunt dan bijvoorbeeld een ijzeren of stalen steun balk plaatsen.

Gaat u beginnen met de draagmuur slopen, dan is het goed om eerst een klein stukje weg te breken en dan stutpilaren en een ijzeren balk plaatsen. Op deze manier storten de delen die gedragen worden door de draagmuur niet in. En zo is de draagmuur doorbreken zonder gevaar mogelijk.

Waarom Sloop Gigant?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat
Scroll to Top