Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Constructieberekening draagmuur.

Bent u van plan een draagmuur te verwijderen? Dan heeft u een constructieberekening nodig. Een constructieberekening is nodig wanneer u een omgevingsvergunning aanvraagt én voor de aannemer.

Bij Sloop Gigant bent u verzekerd van een snelle en betaalbare constructieberekening voor het verwijderen van uw draagmuur. Ook garanderen wij dat onze berekening wordt goedgekeurd bij het aanvragen van de vergunning!

Benieuwd wat een constructieberekening precies is, wat erin staat en wat het kost om deze te laten maken? Lees dan vooral verder.

Inhoudsopgave

Wat is een constructieberekening?

Een constructieberekening is een berekening die het dragende deel van een constructie berekent. Een constructieberekening wordt gemaakt door een constructeur. Wanneer u uw woning bouwt of verbouwt moet er worden gekeken naar de constructie van uw woning en of deze wel aan alle veiligheidseisen voldoet.

Bij een constructieberekening voor een draagmuur wordt gekeken naar de belasting op de dragende delen. Hoeveel druk komt er op de stalen constructie te staan die de draagmuur vervangt? Hoe dik moet het materiaal zijn dat gebruikt wordt om de draagfunctie van de draagmuur over te nemen?

Er wordt bij het maken van een constructieberekening o.a. gekeken naar de fundering, wanden, vloeren, kolommen en de dakconstructie van uw woning.

Met een constructieberekening van Sloop Gigant kunt u:

 • Een omgevingsvergunning aanvragen.
 • Offertes opvragen bij aannemers.
 • De aannemer weet dankzij onze constructieberekening hoe hij moet bouwen en slopen.
Constructieberekening draagmuur verwijderen

Waarvoor heeft u een constructieberekening nodig?

Wanneer u een draagmuur verwijdert of laat verwijderen heeft u een vergunning nodig van uw gemeente. Voor het aanvragen van deze omgevingsvergunning heeft u een constructieberekening nodig. Hiermee kunt u aantonen dat de nieuwe constructie aan alle veiligheidseisen en het bouwbesluit voldoet.

Bent u van plan een muur te verwijderen die géén draagmuur is? Dan is een vergunning niet nodig, maar kan een constructieberekening nog steeds erg handig zijn. Bijvoorbeeld voor de aannemer.

Wij maken geen onderscheid tussen een constructieberekening voor een draagmuur of een niet dragende muur.

Waarvoor een constructieberekening nog meer nodig is:

 • Met een constructieberekening ziet de aannemer precies hoe hij moet slopen en hoe de vervangende constructie gebouwd moet worden. Zo ziet hij bijvoorbeeld hoe dik de steunbalken moeten zijn.
 • Met een constructieberekening kan er vlot en efficiënt gebouwd en gesloopt worden. Er is minder kans dat uw project vertragingen oploopt.
 • Dankzij een constructieberekening loopt u geen risico op scheuren en/of verzakkingen na het slopen van de draagmuur.

U bent verplicht te bouwen volgens het bouwbesluit. Hierbij is een constructieberekening verplicht. Het biedt u bovendien de zekerheid die u zoekt voorafgaand aan een verbouwing.

Vrijblijvende offerte?

Wat staat er in een constructieberekening voor het verwijderen van een draagmuur?

In een constructieberekening voor het verwijderen van een draagmuur vindt u de volgende onderdelen terug:

 • Berekening van de constructie
 • Belasting op de constructie
 • Gewichtsberekening
 • Berekening van de oplegging en invloeden op de bestaande constructie
 • Alle voorschriften volgens de wet- en regelgeving
 • Overige uitgangspunten
 • Tekeningen die de constructie verduidelijken.

Constructieberekening laten maken door Sloop Gigant.

Wilt u snel en voordelig een constructieberekening laten maken voor het verwijderen van een draagmuur? Dan bent u bij Sloop Gigant aan het juiste adres! Onze constructeur gaat graag voor uw project aan de slag.

Wat hebben wij nodig voor het maken van een constructieberekening?

Wij hebben de bouwtekeningen van uw woning nodig zodat wij zien hoe de constructie van uw woning in elkaar steekt. Op deze bouwtekening kunt u tevens doorgeven welke draagmuur (of welk gedeelte van de draagmuur) u verwijderd wilt hebben. Dit kan eventueel ook op een Funda-tekening.

Moeten wij bij u langskomen op locatie?

Meestal is dit niet nodig en dus zonde van uw geld. Een bouwtekening zegt namelijk meer dan een bezoek op locatie. De fundering en constructie is altijd beter zichtbaar op een bouwtekening.

Wat moet ik doen als ik geen bouwtekening heb van mijn woning?

De originele bouwtekening van uw woning is op te vragen bij het bouwarchief van uw gemeente. Veel gemeenten hebben deze stukken gedigitaliseerd, maar in sommige gevallen kan het nodig zijn om langs te gaan om de stukken te fotograferen of scannen.

Mochten ook bij uw gemeente geen bouwtekeningen van uw woning aanwezig zijn, zal onze constructeur moeten langskomen om uw woning in te meten. Vanzelfsprekend brengen wij hier extra kosten voor in rekening.

Gemiddelde levertijd van een draagmuur constructieberekening?

De gemiddelde levertijd van een constructieberekening voor een draagmuur, is bij Sloop Gigant zo’n 5 tot 6 weken. Wilt u een constructieberekening sneller? Dan kunt u gebruik maken van onze spoedservice. Hier zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden.

Bij Sloop Gigant kunt u kiezen voor een levertijd van 3 weken, 2 weken en 1 week. Zo betaalt u meer maar bepaald u zelf de levertijd. Heeft u echt spoed? Dan behoort zelfs een levering van 48 uur tot de mogelijkheden. Hier zijn wel spoedkosten aan verbonden.

Heeft u bepaalde speciale wensen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Constructieberekening garantie van Sloop Gigant.

Bij Sloop Gigant bent u ervan verzekerd dat de constructieberekening voldoet aan alle eisen voor een omgevingsvergunning. Mocht de berekening in uitzonderingsgevallen toch worden afgekeurd, dan passen wij de constructieberekening kosteloos voor u aan.

Constructieberekening draagmuur inclusief stempelplan.

Een constructieberekening laat zien hoe het eindresultaat moet worden. Maar ook tijdens het slopen van de draagmuur is een ondersteunende constructie nodig. Hiervoor bestaat het stempelplan. Een stempelplan laat zien waar de ondersteunende verticale balken moeten komen die de draagfunctie van de draagmuur overnemen.

Een stempelplan wordt vaak gemaakt door de aannemer, maar wij kunnen deze ook voor u maken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Constructieberekening-aanbouw.jpg

Kosten constructieberekening draagmuur.

Het maken van een constructieberekening voor uw draagmuur kost gemiddeld € 250,- tot € 300,- en is geheel afhankelijk van uw wensen. Neem daarom contact met ons voor een offerte op maat voor uw bouwproject.

Offerte aanvragen constructieberekening draagmuur.

Benieuwd wat de kosten zijn voor uw project? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan voor het maken van een constructieberekening en/of stempelplan door Sloop Gigant.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.