Draagmuur verwijderen kosten.

Met het verwijderen van een draagmuur creëert u meer ruimte, een open keuken of kunt u een kamer volledig nieuw indelen. Het bied talloze mogelijkheden en de werkzaamheden zijn in een paar dagen gebeurd. Maar wat kost het eigenlijk om een draagmuur (gedeeltelijk) te laten verwijderen en hoe komt de prijs tot stand? Op deze vragen en nog vele andere krijgt u op deze pagina een antwoord. Lees snel verder voor meer informatie over de kosten voor het verwijderen van een draagmuur door Sloop Gigant én onze handige bespaartips!

De draagmuur verwijderen kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Grote van de tussenmuur
 • Prijs van de constructieberekening
 • Moet deze ondersteund worden?
 • Wilt u een stalenbalk laten plaatsen
 • Loopt er leidingwerk in de muur?

Overigens slopen wij alle soorten steunmuren , of het nu om de muur van de woonkamer of keuken gaat wij werken zeer discreet en professioneel. Ons sloopbedrijf kan de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren tegen zeer scherpe prijzen:

Wij verzorgen het gehele sloopwerk voor u, van een sloopvergunning tot aan het afvoeren van het puin!

Inhoudsopgave

Zaken om rekening mee te houden bij een draagmuur verwijderen.

Een draagmuur verwijderen uit een woning of pand is niet alleen een arbeidsintensieve klus, maar ook een klus met de nodige veiligheidsrisico’s. Het is daarom belangrijk dat u het slopen van een draagmuur overlaat aan een professioneel bouwbedrijf met de nodige ervaring. Zo bent u verzekerd van een vakkundige sloop van de draagmuur en een passende oplossing voor de aanpassingen aan de dragende constructie van uw woning of pand. Besluit u een draagmuur te laten slopen door een doe-het-zelver of een bedrijf wat hier (nog) niet ervaren in is? Dan kan dit enorme gevolgen hebben voor uw woning of pand. Er is in zo’n geval veel risico op verzakking van de constructie wat op den duur weer kan leiden tot zelfs instorting van het pand.

Kies voor zekerheid, kies ervoor uw sloopproject uit te laten voeren door Sloop Gigant.

draagmuur-verwijderen

Hoe wordt de prijs berekend?

De prijs voor het wegbreken van een ondersteunende muur wordt door meerdere factoren bepaald. Zo moet er berekend worden hoeveel puin er van de tussenmuur komt maar ook of deze weer opnieuw ondersteund moet worden met stalen balken.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de prijs bepalen van een muur doorbreken?

 • De lengte en hoogte van de muur
 • Het totale oppervlakte
 • Soort stalenbalk die geplaatst moet worden
 • De arbeid die uitgevoerd moet worden.

De kosten voor het verwijderen van een draagmuur kunnen per uur worden berekend maar ook kan een sloper de gehele klus aannemen voor een vaste prijs. Bij een per uur prijs worden simpelweg de arbeidskosten bij de materiaalkosten opgeteld. Zo kunt u vrij eenvoudig achterhalen wat de kosten exact zullen zijn.

Bij het aannemen van de klus voor een vast bedrag weet u exact waar u aan toe bent en kunt u niet achteraf voor verrassingen komen te staan. Dit is dan ook wat de meeste van onze klanten prefereren boven achteraf de kosten te horen te krijgen.

Wilt u weten wat het exact kost om uw draagmuur te laten wegbreken? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij zullen u binnen 2 dagen de prijzen toe mailen.

Kosten draagmuur verwijderen.

Zoals u zich misschien kunt voorstellen, is iedere draagmuur anders. Geen pand is hetzelfde, dus ook geen draagmuur is hetzelfde. Daarom is het lastig om tot een gemiddelde prijs te komen voor het verwijderen van een draagmuur, omdat deze prijs vooral afhankelijk is van de situatie. Om u toch een beeld te geven van de gemiddelde kosten waarmee u rekening dient te houden op verschillende gebieden, hebben we onderstaande tabellen voor u opgemaakt.

De gemiddelde kosten voor de benodigde documenten, draagbalk(en) en het arbeidsloon voor het slopen van een draagmuur:

DocumentKostenindicatie
Constructieberekening€150,- tot €300,-
Bouwtekening€400,- tot €500,-
Legeskosten omgevingsvergunning€300,- tot €400

*Bovenstaande indicaties kunnen per gemeente verschillen

Kosten draagbalk plaatsen

Naast de kosten voor de vergunning en de daarvoor benodigde documenten, hebt u natuurlijk ook kosten aan het verwijderen van de draagmuur. Onderstaande indicaties zijn de kosten voor het verwijderen per soort draagbalk exclusief BTW en arbeidsloon is hierin niet doorberekend:

Soort draagbalkKostenindicatie
HEA 100 – 300 cm€120,- tot €150,-
HEA 160 – 300 cm€200,- tot €250,-
IPE 160 – 300 cm verzinkt€100,- tot €130,-
IPE 450 – 370 cm in menie€350,- tot €400,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Kosten draagmuur verwijderen: arbeidsloon

Zoals wij bovenstaand hebben vermeld, zit in deze indicaties nog geen doorberekening van het arbeidsloon van de vakman welke de klus uitvoert. Hieronder hebben we een indicatie gemaakt van het arbeidsloon (exclusief BTW) voor het verwijderen van een draagbalk:

ArbeidsloonKostenindicatie
1 persoon 2 dagen€ 700,- tot € 850,-
2 personen 2 dagen€ 1.400.- tot € 1.800,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, exclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Wanneer u bovenstaande indicaties van kosten bij elkaar op telt, heeft u enigszins een idee met welke kosten u rekening dient te houden voor het verwijderen van een draagmuur door een vakman.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepaling draagmuur verwijderen.

We hebben het al even benoemd: iedere draagmuur is anders, wat maakt dat ieder project maatwerk vereist. De factoren die verschillen per klus, maken ook dat de uiteindelijke totaalprijs verschilt per project. We snappen dat u graag meer wilt weten over deze prijsbepalende factoren bij het verwijderen van een draagmuur, daarom vind u deze hieronder uitgeschreven met een toelichting van de specialisten van Sloop Gigant.

Bouwkundige tekeningen

Hebt u bouwkundige tekeningen van uw pand in uw bezit? Dan hoeft u deze niet aan te schaffen. Bent u niet in het bezit van deze bouwkundige tekeningen? Dan verzoeken we u in de meeste gevallen om deze te kopen via uw gemeente. De prijs die hiervoor gerekend wordt verschilt per gemeente.

Constructieberekening

Het verwijderen van een draagmuur gaat altijd op basis van een constructieberekening. Deze berekening is ook vereist voor het aanvragen van de omgevingsvergunning bij het omgevingsloket. De constructieberekening bevat meerdere berekeningen m.b.t. de dragende delen en de constructie van uw woning. Zo wordt berekend hoeveel gewicht de wanden en de constructie van uw pand aan kan. De prijs hiervan is o.a. afhankelijk van:

 • Hoeveel berekeningen zijn er nodig?
 • Hoe complex is de constructie?

Wanneer de constructie van een pand ingewikkeld is, zal het meer tijd kosten om de verschillende berekeningen te maken en zal de totale prijs voor de constructieberekening hoger uitvallen.

Sloop Gigant werkt al jaren samen met een onafhankelijke constructeur en kan de constructieberekening sámen met de vergunningsaanvraag volledig voor u verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Aanvragen omgevingsvergunning

Het aanvragen van een omgevingsvergunning is vereist bij het verwijderen van een draagmuur. Ook bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur dient u een vergunning aan te vragen. Het aanvragen van zo’n vergunning verloopt via uw gemeente. Hier worden legeskosten voor gerekend. Dit zijn de kosten die de gemeente in rekening brengt om uw vergunningsaanvraag in behandeling te nemen. Per gemeente kunnen de legeskosten flink verschillen. Informeer naar de legeskosten in uw gemeente door contact op te nemen met uw gemeente of een kijkje te nemen op de website van uw gemeente.

Laten maken van een stempelplan

Een stempelplan is vrijwel altijd nodig om het vrijgekomen gewicht na verwijdering van de draagmuur tijdelijk op te kunnen vangen. Dit extra ondersteuningsplan noemt met het stempelplan. Afhankelijk van de complexiteit van het stempelplan kunnen de kosten hiervoor enorm variëren.

Kosten van vervangende dragende constructie

Het is belangrijk dat het gewicht dat vrijkomt na het slopen van de draagmuur permanent wordt opgevangen op een alternatieve wijze. In veel gevallen wordt dit gedaan met één of meerdere draagbalken. De hoeveelheid draagbalken die nodig zijn voor de (vervangende) dragende constructie zal blijken uit de constructieberekening. Ook maakt deze berekening inzichtelijk welke lengte(s) de balken dienen te hebben en van welk materiaal deze moeten zijn. In de meeste gevallen zijn er balken en één of meerdere staanders of kolommen benodigd om de constructie volledig te maken. De constructieberekening is dus leidend voor de keuzes in materiaal, balken en overige benodigdheden.

Richtlijnen om een beeld te te geven van het soort balken welke gebruikt worden:

 • Lengte korter dan 2,5 meter: in 75% van de gevallen voldoet een stalen steunbalk
 • Lengte tussen 2,5 en 3,5 meter: in 75% van de gevallen zijn een stalen balk en steunbalken nodig.
 • Lengte groter dan 3,5 meter: in 50% van de gevallen zijn speciale voorzieningen nodig.

Soort draagbalk die wij plaatsen

Een vervangende dragende constructie wordt meestal gemaakt van verschillende soorten draagbalken, dit is per situatie afhankelijk en dit wordt berekend in de constructieberekening. De constructieberekening geeft direct inzicht in welke balken er gebruikt worden, wat de lengtes van de balken zijn en hoeveel balken er nodig zijn om de dragende constructie veiligheids- en bouwnormen te voldoen. Meestal werken we met stalen draagbalken variërend in lengtes tussen de 1 en 4 meter. Doorgaans worden IPE-balken of HEA-balken gebruikt. Om deze stalen balken roestwerend te maken, worden de balken vooraf geverfd met roestwerende verf of voorzien van een laagje zink.

Arbeidskosten voor het slopen en het plaatsen van stalen balk(en)

De arbeidskosten van de medewerkers heeft natuurlijk ook invloed op de totaalprijs bij het verwijderen van een draagmuur. Doorgaans zet Sloop Gigant twee vaklieden in voor één, twee of drie dagen. Dit is afhankelijk van uw project en de hoeveelheid werkzaamheden.

Het afvoeren van afval en puin

Bij het slopen van een draagmuur komt natuurlijk veel puin en stof vrij. De totale hoeveelheid puin kan oplopen tot zo’n 10 kubieke meter. Het puin wordt verzameld in een puincontainer. Hoe makkelijker toegankelijk de puincontainer is, hoe minder moeite onze vakmannen hoeven te doen om het puin af te voeren. Woont u verder weg van de puincontainer of bijvoorbeeld in een flatgebouw? Dan kunnen de kosten voor de puinafvoer hoger uitvallen. Wenst u de puincontainer door Sloop Gigant te laten afvoeren? Dit doen wij voor een kleine meerprijs.

draagmuur verwijderen

Mogelijk overige kosten bij het verwijderen van een draagmuur.

In specifieke gevallen kan het nodig zijn dat er naast het verwijderen van de draagmuur nog aanvullende werkzaamheden nodig zijn t.b.v. de sloop of de vervangende constructie. Hieronder leest u enkele voorbeelden van dergelijke situaties:

Leeftijd van de woning/bedrijfspand

Hoe ouder het pand, hoe zwakker de constructie vaak is. Soms kan er extra werk nodig zijn voor de vervangende constructie of is het verwijderen van een draagmuur in zijn geheel of gedeeltelijk helemaal niet mogelijk.

Bestaande leidingen en/of elektriciteitsdraden

Hoe meer leidingen of elektriciteitsdraden de draagmuur bevat, hoe meer tijd het zal kosten om deze veilig te verwijderen. Alvorens gesloopt kan worden, moeten de leidingen en bedradingen worden omgelegd waardoor de totale kosten logischerwijs stijgen.

Invloed op de fundering

Werk aan de fundering kan soms nodig zijn om het verwijderen van de draagmuur veilig te laten verlopen wanneer de fundering niet in staat is de werkzaamheden aan te kunnen. Werk aan de fundering is vaak een kostbaar proces.

Type draagmuur

Hoe stugger en harder het materiaal waarvan de muur gemaakt is, hoe lastiger het is om de draagmuur te verwijderen. De specialisten van Sloop Gigant vinden het belangrijk om de tijd te nemen om dit zorgvuldig te doen. Afhankelijk van het materiaal van de draagmuur kan dit langer duren.

Aantal verdiepingen boven de draagmuur

De draagmuur is onderdeel van de dragende constructie van uw pand en draagt dus gewicht van boven de woning. Afhankelijk van de hoeveelheid lagen boven de draagmuur kunnen aanpassingen aan de draagmuur enorm variëren in prijs.

Gewicht van de balken

De constructieberekening zal aantonen welke balken er vereist zijn om de dragende constructie van uw pand veilig te houden na het slopen van de draagmuur. Op het gewicht, de lengte of het vereiste materiaal van de benodigde balken hebt u dus geen invloed. Zwaardere balken en langere balken zijn lastiger te plaatsen, dit maakt het project duurder.

Stappenplan draagmuur verwijderen.

Dankzij de ruim opgedane kennis in combinatie met de opgedane ervaring van onze vaklieden, hebben wij een stappenplan ontwikkeld voor het verwijderen van een draagmuur. Het is belangrijk dat dit stappenplan nauwkeurig uitgevoerd wordt om veiligheid te waarborgen en het mooiste resultaat te behalen.

Stappenplan Sloop Gigant bij het verwijderen van een draagmuur:

Stap 1: Is het een draagmuur?

Allereerst wordt er een controle uitgevoerd waarbij vastgesteld wordt of het gaat om een draagmuur. Dit wordt onderzocht a.d.h.v. de bouwtekeningen of een grondig onderzoek in het pand.

Stap 2: Constructieberekening

Wanneer het gaat om een draagmuur is een constructieberekening nodig. Deze constructieberekening laat zien welke methode er nodig is om de constructie van de woning veilig te houden/maken na het verwijderen van de draagmuur. Tevens is de constructieberekening een vereiste voor de aanvraag van de vergunning bij uw gemeente. Sloop Gigant werkt samen met een onafhankelijke en ervaren constructeur, wij nemen voor u deze stap dus ook uit handen.

Stap 3: Omgevingsvergunning aanvragen

Een omgevingsvergunning aanvragen voor het laten verwijderen van een draagmuur gaat gemakkelijk via het omgevingsloket. Een vereiste voor de vergunningaanvraag is de constructieberekening die in stap 2 voor u gemaakt is. De vergunning liever niet zelf aanvragen? Geen probleem, de specialisten van Sloop Gigant verzorgen het aanvraagproces graag voor u.

Stap 4: Offerte(s) aanvragen

Het is verstandig om pas offertes voor uw sloopproject aan te vragen wanneer de vergunning is toegewezen. Zo voorkomt u dat u op de zaken vooruit loopt en mogelijk al akkoord geeft op een offerte, zonder de zekerheid dat uw project kan plaatsvinden. Sloop Gigant bied u graag een gratis en vrijblijvende offerte om uw draagmuur vakkundig te laten verwijderen voor een voordelige prijs.

Stap 5: Project plannen en beginnen

Wanneer uw akkoord op de offerte binnenkomt, zijn wij vereerd om uw klus te mogen uitvoeren en pakken we direct door. We nemen contact met u op om uw project in te plannen. In de meeste gevallen kunnen we vrij snel starten, maar ook plannen op langer termijn is mogelijk bij Sloop Gigant.

Stap 6: Stempels plaatsen

De dragende constructie van uw woning dient tijdelijk ondersteunt te worden tijdens de werkzaamheden. Na het verwijderen van de draagmuur wordt er een vaste ondersteuning aan de dragende constructie gebouwd op basis van de afgegeven constructieberekening.

Stap 7: Draagmuur verwijderen

De draagmuur wordt gesloopt en de vervangende draagconstructie wordt zorgvuldig en nauwkeurig geplaatst.

Stap 8: Puinafvoer

Het verwijderen van een draagmuur gaat niet zonder rommel (lees: veel rommel). Door het slopen van de muur komt er puin en stof vrij welke we verzamelen in een daarvoor bestemde container. Deze dient gehuurd, geplaatst en opgehaald te worden. Dit kunt u zelf regelen, maar Sloop Gigant kan dit ook voor u doen. Wij rekenen hier slechts een kleine meerprijs voor en het scheelt u regelwerk en tijd.

Bespaartips voor het verwijderen van een draagmuur.

Het laten verwijderen van een draagmuur kan flink in de cijfertjes lopen. De specialisten van Sloop Gigant begrijpen dat u de kosten voor dit project zo laag mogelijk wilt houden. In sommige gevallen is dit mogelijk met onderstaande bespaartips:

Kwantumkorting

Wilt u graag één of meerdere draagmuren laten verwijderen? Zoek dit voor uzelf van te voren goed uit, zodat u niet een aantal jaar opnieuw veel kosten moet laten maken. Bij het verwijderen van meerdere draagmuren kan Sloop Gigant u een kwantumkorting aanbieden. Willen buren of straatgenoten ook een draagmuur laten verwijderen? Plan het project dan samen in want ook dan krijgt u van Sloop Gigant een aantrekkelijke korting.

Eigen inzet

Wanneer u een ervaren doe-het-zelver is en u bent in goede gezondheid, dan kan het mogelijk zijn om onze professionele vaklieden mee te helpen tijdens de werkzaamheden. Zo gaat de klus sneller en zijn de arbeidskosten lager. Let op: we raden dit alleen aan in uitzonderlijke gevallen.

Afwerking

Na het verwijderen van de draagmuur kunt u van alles doen met de behaalde resultaten. Bedenk goed of u de afwerking na het slopen van de draagmuur zelf kunt doen of wilt laten doen. Door de afwerking of nieuwe indeling van uw woning zelf te maken scheelt het u op de kosten. Daarentegen is het voor u misschien een voordeel als alles voor uit handen wordt genomen door Sloop Gigant.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen.

Ook kunt u ervoor kiezen om slechts een gedeelte van een draagmuur te laten verwijderen. Ook met het gedeeltelijk laten verwijderen van een draagmuur kunt u een flinke aanpassing aan uw woning of pand behalen, denk bijvoorbeeld aan meer lichtinval of een halve open keuken. Maar ook in dit geval geldt dat u dit project het best kunt laten uitvoeren door een erkend bouwbedrijf met ervaring in het (gedeeltelijk) verwijderen van draagmuren.

Circulair slopen door Sloop Gigant

Zelf een draagmuur verwijderen?

Een draagmuur verwijderen is geen goedkoop project. We kunnen ons voorstellen dat het door uw gedachten gaat om het slopen van de draagmuur zelf te doen. In het geval dat u dit overweegt, hebben we slechts één advies: verwijder een dragende muur nooit zelf. De veiligheidsrisico’s zijn groot wanneer u zelf dit project uitvoert en daarnaast is deze klus vrijwel niet alleen te klaren.

Laat het verwijderen van een draagmuur altijd over aan ervaren professionals, zij zijn in het bezit van de juiste materialen, machines en gereedschappen om het gehele project veilig en efficiënt uit te voeren. De specialisten van Sloop Gigant kunnen vrijwel altijd snel starten met uw project en bieden u naast garantie ook een hoogstaande service.

Kosten niet dragende muur slopen.

Het slopen van een muur die niet dragend is, kost vele malen minder werk en inspanning. Omdat dit project geen effect heeft op de dragende constructie van uw woning hoeven er geen balken geplaatst te worden om gewicht op te vangen. Dit scheelt dus veel werk (en kosten). Wilt u toch zeker zijn dat de sloop van uw muur professioneel en vakkundig gebeurt? De specialisten van Sloop Gigant zorgen ervoor dat de muur efficiënt en netjes gesloopt wordt en indien gewenst voeren zij het puin af om u volledig te ontzorgen. Voor het slopen van een niet dragende muur inclusief het afvoeren van het puin betaalt u bij Sloop Gigant een voordelige prijs van tussen de € 200,- en € 800,- afhankelijk van de grootte van de muur en de hoeveelheid puinafvoer.

Veel gestelde vragen.

De specialisten van Sloop Gigant begrijpen dat u zich graag verdiept in het slopen van een draagmuur alvorens u de keuze maakt voor dit project. Onze ervaren vaklieden staan natuurlijk voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of u te voorzien van gratis en vrijblijvend advies. Maar om alvast op weg te helpen, zijn onderstaande veel gestelde vragen voor uiteen gezet met de bijbehorende antwoorden. Neem deze eens door voor meer informatie over het verwijderen van een draagmuur door Sloop Gigant.

Nee, in sommige gevallen is het niet mogelijk. Het is afhankelijk van de staat van het pand en de constructieberekening i.c.m. de risico’s of het mogelijk is om een draagmuur te verwijderen. Uiteraard doen we grondig onderzoek naar de veiligheid en werkt onze onafhankelijke constructeur een professioneel en betrouwbaar constructierapport voor u op.

De professionals van Sloop Gigant streven ernaar om het project snel in te plannen, maar ook tijdig af te ronden. Wel vinden we het belangrijk om de tijd te nemen die nodig is om het project zorgvuldig en veilig uit te kunnen voeren. Gemiddeld zijn onze vaklieden 2 tot 3 dagen aan het werk om een dragende muur te verwijderen, afhankelijk van de lengte, dikte en het materiaal.

Sloop Gigant streeft ernaar om snel met uw project te kunnen starten. Meestal lukt dit binnen 2 tot 4 weken, uitzonderingen daar gelaten. Wilt u zeker zijn dat uw project tijdig kan worden uitgevoerd? Wacht dan niet en neem contact op met een specialist van Sloop Gigant om uw project in te plannen.

Sloop Gigant maakt niet zelf de constructieberekening, maar wij werken wel samen met een onafhankelijk constructeur die ons al jarenlang van dienst is. Het is een fijne en goede samenwerking, zodat we onze klanten een allround service kunnen bieden onder één dak.

Wij zijn trots u te kunnen zeggen dat wij in heel Nederland projecten aannemen. In iedere provincie in Nederland staan wij voor u klaar om uw sloopproject of bouwproject succesvol uit te voeren.

 

Draagmuur laten verwijderen door Sloop Gigant.

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen? Kies voor een professioneel bouwbedrijf met jarenlange ervaring, kies voor Sloop Gigant. Wij voorzien u graag van een gratis en vrijblijvende offerte en staan voor u klaar om mee te denken met uw project. Komt er meer kijken bij uw project dan alleen het verwijderen van een draagmuur? Ook dan bent u bij Sloop Gigant aan het juiste adres, wij bieden u een allround bouwservice onder één dak. Wel zo makkelijk!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: sloopgigant@gmail.com en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.