Bel ons

06 4012 5121

Openingstijden

Maa - Vrij: 09:00 - 18:30

Luchtkanalen verwijderen.

Ben je opzoek naar een ervaren bedrijf dat je kan helpen met het demonteren en verwijderen van luchtkanalen op locatie? Of dit nu gaat om ventilatiesystemen of verwarmings- en koelingssystemen: bij Sloop-Gigant ben je aan het juiste adres. Wij hebben inmiddels al ruim 23 jaar ervaring in het slopen van dergelijke installaties en zijn ook jou daarbij graag van dienst. We begonnen in Amsterdam, maar voeren inmiddels projecten uit in heel Nederland.

Inhoudsopgave

Neem contact met ons op voor het demonteren en verwijderen van je luchtkanalen.

Sloop-Gigant is dé specialist wanneer het gaat om de juiste demontage en verwijdering van je luchtkanalen. We zijn een echte ‘rot in het vak’ en gaan altijd te werk met veiligheid in ons achterhoofd. Naast onze ervaring gaan we efficiënt te werk, zodat je in elk geval niet onnodig in de kosten wordt gejaagd. Het is voor ons uitermate belangrijk dat zowel jij als wij een positieve ervaring overhouden aan het verwijderen van de luchtkanalen, daarom staat transparantie en communicatie bij ons hoog in het vaandel. Voordat we met een project van start gaan, zorgen we ervoor dat we zeker weten dat we begrijpen wat jij precies wil.

luchtkanalen verwijderen

Maar wat doen luchtkanalen precies?

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgen luchtkanalen voor het circuleren van grote hoeveelheden lucht vanuit het HVAC-systeem. HVAC staat voor Heating Ventilation and Air Conditioning, in het Nederlands komt dat neer op verwarming, ventilatie en koeling. Elke woning en elk bedrijfspand beschikt tegenwoordig over een HVAC-systeem. Dit systeem is essentieel wanneer het gaat om het op peil houden van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Het komt voor dat de luchtkanalen slecht geïnstalleerd zijn. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat deze na verloop van tijd verouderen, beschadigen of dat er schimmel vormt in de luchtkanalen. Dat is niet zo gek, de luchtkanalen krijgen het zwaar te voorduren. Voor je gezondheid en comfort wil je natuurlijk wel dat het HVAC-systeem optimaal werkt, en daarvoor moeten de luchtkanalen in goede staat zijn. Is dit niet het geval, dan kan ook je energierekening behoorlijk oplopen. En dat is toch zonde.

Het demonteren en verwijderen van de luchtkanalen.

Bij de Sloop-Gigant zijn we ervaren in het demonteren en verwijderen van de luchtkanalen in je woning, kantoor of bedrijfspand. Onze werknemers gaan efficiënt te werk, omdat zij precies weten waar ze mee bezig zijn. Er zijn meer dan genoeg ‘doe-het-zelvers’ die denken dat ze het klusje binnen no time zelf kunnen klaren, maar de praktijk wijst uit dat ze mensen vaak meer schade doen dan dat ze een probleem oplossen. Uiteindelijk betalen deze klussers meer, dan wanneer ze meteen een professional hadden ingeschakeld.

Wij adviseren daarom ook om altijd een expert binnen het vakgebied in te schakelen wanneer het nodig is om je luchtkanalen te demonteren en verwijderen. Je bent bij de Sloop-Gigant aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende gebieden rondom het slopen van specifieke onderdelen binnen een pand. Hieronder lees je meer over de sloop- en demontagewerkzaamheden omtrent het verwijderen van luchtkanalen.

Vrijblijvende offerte?

Hoe weet ik of ik mijn luchtkanalen moet vervangen?

Wanneer je merkt dat het je woning of pand niet meer op de juiste temperatuur blijft, of moeite heeft met het handhaven van de juiste luchtvochtigheid, dan is het mogelijk dat je luchtkanalen aan vervanging toe zijn. Om dit met zekerheid te kunnen zeggen kun je contact met ons opnemen, wij komen dan op locatie beoordelen of dit inderdaad het geval is. Er zijn een aantal tekenen die aantonen dat het tijd is om de luchtkanalen te laten vervangen:

  • De energierekeningen blijven stijgen;
  • Je woning of pand is stoffiger dan normaal;
  • Het luchtkanaal lekt lucht;
  • Je merkt dat de luchtvochtigheid hoog is, en hebt misschien last van schimmelvorming;
  • De temperatuur in het pand is niet consistent;
  • Je HVAC-systeem maakt andere geluiden (harder geluid).

Wij beoordelen of je luchtkanalen moeten worden gedemonteerd en verwijderd.

Dankzij onze specialisten kunnen we bij de Sloop-Gigant binnen no time beoordelen of de luchtkanalen verwijderd moeten worden. We doen een snelle maar zorgvuldige inspectie om je vervolgens ons oordeel te laten weten. Wij beschikken over de nodige vaardigheden die nodig zijn om de luchtkanalen in je pand te demonteren en verwijderen. Uiteraard gaan we altijd aan de slag in combinatie met heldere communicatie zodat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Onze technici zijn ervaren in het verwijderen van de luchtkanalen zodat je zo snel mogelijk weer optimaal-werkende luchtkanalen kunt laten installeren.

De oplossing voor de problemen die spelen rondom je luchtkanalen, zijn bij de Sloop-Gigant van de hoogste kwaliteit. Daarnaast zijn wij, dankzij jarenlange ervaring en expertise, ook nog eens efficiënt. Hierdoor bespaar je aanzienlijk in de kosten, wanneer je de demontage en verwijdering van de luchtkanalen door onze experts uit laat voeren. Onze professionele werknemers doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat het project goed wordt uitgevoerd.

Asbest of schimmel in de luchtkanalen.

Er zijn een aantal redenen die veel voorkomen wanneer klanten hun luchtkanalen willen laten demonteren en verwijderen. Veelvoorkomende problemen in oudere gebouwen zijn zowel asbest als schimmel. Zoals je wellicht weet kan asbest een groot gevaar vormen voor de gezondheid. Zo zijn er over de wereld al een behoorlijk hoog aantal sterfgevallen bekend, van mensen die met kanker zijn gediagnosticeerd als gevolg van het in aanraking komen met asbest.

Asbest in de luchtkanalen

Als er asbest in de luchtkanalen zit, dan is het belangrijk dat je hier iets mee doet. De meest veilige oplossing is om je luchtkanalen te vervangen. Doe dit niet zelf, maar huur hier ervaren specialisten voor in die weten hoe ze met asbest om moeten gaan. Onze werknemers zijn ervaren in asbestverwijdering, waardoor zij op een veilige en verantwoorde manier jouw luchtkanalen kunnen vervangen. Veel luchtkanalen werden in de jaren vijftig tot en met de jaren zeventig gemaakt van een metaal dat werd geïsoleerd met een materiaal dat asbestvezels bevat. Wanneer dit materiaal los- of beschadigt raakt, vormt het een risico voor de gezondheid.

In dit geval doe je er dus verstandig aan om contact op te nemen met de Sloop-Gigant. Wij komen kijken op locatie en kunnen beoordelen in hoeverre het noodzakelijk is om de luchtkanalen te demonteren en te verwijderen. Asbest is geen onderwerp om luchtig mee om te gaan. Na verloop van tijd kunnen de luchtkanalen lek raken of scheuren, op deze manier kunnen de asbestvezels in de luchtstroom terecht komen. Dan is de demontage en verwijdering van de luchtkanalen raadzaam.

Schimmel in de luchtkanalen

Naast asbest, is schimmel in de luchtkanalen ook een probleem dat regelmatig voorkomt. Wanneer er sprake is van beginnende schimmel, en je komt hier op tijd achter, dan kun je vaak een bedrijf inschakelen dat de schimmel komt verwijderen. Is de schimmel echter vergevorderd, en zijn je luchtkanalen verouderd, dan is het demonteren en verwijderen van je luchtkanalen misschien wel een betere oplossing.

Hoe herken je schimmel in je luchtkanalen?

Wanneer er veel schimmel in de luchtkanalen zit, herken je dit meestal aan een muffe geur die je in de aangrenzende kamers goed kunt waarnemen. Bij ernstige schimmel kun je de sporen eventueel zien rondom de ventilatieopeningen. Toch is dit niet altijd het geval, vertrouw daarom op je eigen reukvermogen wanneer je schimmel opspoort. Dit is vooral te ruiken wanneer je het pand van buitenaf binnenkomt. Valt een muffe geur op? Dan zou het heel goed kunnen dat de luchtkanalen van je pand vol zitten met schimmel.

Sloopwerk door heel Nederland

Waardoor wordt schimmel veroorzaakt?

Wanneer je woning, kantoor of pand regelmatig warm is met een hoge luchtvochtigheid, is de kans groot dat er schimmel gaat vormen. Vooral wanneer de luchtkanalen in het pand oud zijn, en hun werk niet meer optimaal doen. Dan is de ventilatie niet meer zo goed als ‘ie ooit was, en kunnen schimmels vrij groeien. Wanneer er koude lucht door de kanalen komt, vormt er waterdamp. Deze waterdamp is bij uitstek de ideale omgeving voor schimmels om door te groeien. Schimmels voeden zich over het algemeen met vuil, pollen, stof en dode huidcellen die ophopen in de luchtkanalen.

Wij lossen je probleem op middels de demontage en het verwijderen van je luchtkanalen.

Zijn jouw luchtkanalen verouderd, zitten deze vol met gevaarlijk asbest of met schimmel? Dan kan het best zo zijn dat je er verstandig aan doet om de luchtkanalen te laten vervangen. Onze medewerkers zitten lang in het vak en zijn ervaren in het verwijderen van luchtkanalen. Laat deze vervolgens vervangen door een specialist, zodat je er zeker van bent dat je weer schone en veilige lucht inademt.

Voor meer informatie kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte offerte aan te vragen, zodat je exact weet welke kosten gepaard gaan met het demonteren en verwijderen van de luchtkanalen in je woning of bedrijfspand. Bij de Sloop-Gigant werken we inmiddels op alle locaties in Nederland, we komen dus graag bij je langs om de situatie te inspecteren en beoordelen, zodat je zeker weet dat de juiste werkzaamheden worden uitgevoerd en je niet onnodig in de hoge kosten wordt gejaagd. Transparantie is voor ons tenslotte uiterst belangrijk.